GP24 Media

LATEST POSTS

Fausto Gresini a pierdut lupta cu noul Coronavirus

Vizualizări: 13225

După două luni de zile în care a luptat cu noul Coronavirus, Fausto Gresini a încetat astăzi din viață la doar 60 de ani. Nefasta veste a fost lansată în presa italiană, dar a fost imediat dezmințită de Lorenzo Gresini, fiul lui Fausto Gresini.

Din nefericire, în această dimineață, echipa italiană, prin intermediul unui comunicat de presă oficial a anunțat tragicul deces. Cu o carieră impresionantă în lumea motomondialului, Fausto Gresini lasă în urma sa o echipă foarte puternică angrenată la toate clasele motomondialului.

Înainte de a începe cariera de manager, Fausto Gresini a fost un pilot de mare calibru. De altfel, italianul a câștigat de două ori titlul mondial, în ambele rânduri la clasa 125 cmc, în 1985 și 1987 și în alte două rânduri a fost vicecampion la aceeași categorie, în 1990 și 1991.

După retragerea din activitatea sportivă la finele anului 1994, el a pornit proiectul Gresini Racing în 1997. De-a lungul istoricului participărilor echipei italiene în motomondial, ea a reușit să-și adjudece patru titluri mondiale, prin Daijiro Kato, în 2001, la clasa 250 cmc, Toni Elias, la Moto2, în 2010, Jorge Martin, la Moto3, în 2018 și Matteo Ferrari, la MotoE, în 2019.

Totodată, Fausto Gresini a lansat foarte mulți piloți de top ai campionatului mondial de motociclism și a fost cunoscut ca fiind ultimul team manager al regretatului Marco Simoncelli, decedat în 2011 în timpul Marelui Premiu al Malaeziei.

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Sursa: Gresini Racing
Photocredit: Gresini Racing
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES