More

  Latest Posts

  Fausto Gresini a pierdut lupta cu noul Coronavirus

  După două luni de zile în care a luptat cu noul Coronavirus, Fausto Gresini a încetat astăzi din viață la doar 60 de ani. Nefasta veste a fost lansată în presa italiană, dar a fost imediat dezmințită de Lorenzo Gresini, fiul lui Fausto Gresini.

  Din nefericire, în această dimineață, echipa italiană, prin intermediul unui comunicat de presă oficial a anunțat tragicul deces. Cu o carieră impresionantă în lumea motomondialului, Fausto Gresini lasă în urma sa o echipă foarte puternică angrenată la toate clasele motomondialului.

  Înainte de a începe cariera de manager, Fausto Gresini a fost un pilot de mare calibru. De altfel, italianul a câștigat de două ori titlul mondial, în ambele rânduri la clasa 125 cmc, în 1985 și 1987 și în alte două rânduri a fost vicecampion la aceeași categorie, în 1990 și 1991.

  După retragerea din activitatea sportivă la finele anului 1994, el a pornit proiectul Gresini Racing în 1997. De-a lungul istoricului participărilor echipei italiene în motomondial, ea a reușit să-și adjudece patru titluri mondiale, prin Daijiro Kato, în 2001, la clasa 250 cmc, Toni Elias, la Moto2, în 2010, Jorge Martin, la Moto3, în 2018 și Matteo Ferrari, la MotoE, în 2019.

  Totodată, Fausto Gresini a lansat foarte mulți piloți de top ai campionatului mondial de motociclism și a fost cunoscut ca fiind ultimul team manager al regretatului Marco Simoncelli, decedat în 2011 în timpul Marelui Premiu al Malaeziei.

   

  Sursa: Gresini Racing

  Photocredit: Gresini Racing


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss