Latest Posts

Fausto Gresini a încetat din viață la 60 de ani

Vizualizări: 17348

După aproape două luni de bătălie cu Coronavirusul, Fausto Gresini a pierdut cu noul virus. La doar 60 de ani, managerul italian era internat în spital de la sfârșitul lunii decembrie a anului. În ultimele buletine informative oferite de familia sa, situația s-a înrăutățit brusc, cu toate că acum câteva zile existau semne de revigorare.

Fausto Gresini era team managerul echipei Gresini Racing. Teamul italian era o prezență constantă pe grila de start a tuturor celor trei clase ale campionatului mondial de motociclism viteză.

Înainte de a începe cariera de manager, Fausto Gresini a fost un pilot de mare calibru. De altfel, italianul a câștigat de două ori titlul mondial, în ambele rânduri la clasa 125 cmc, în 1985 și 1987 și în alte două rânduri a fost vicecampion la aceeași categorie, în 1990 și 1991.

După retragerea din activitatea sportivă la finele anului 1994, el a pornit proiectul Gresini Racing în 1997. De-a lungul istoricului participărilor echipei italiene în motomondial, ea a reușit să-și adjudece patru titluri mondiale, prin Daijiro Kato, în 2001, la clasa 250 cmc, Toni Elias, la Moto2, în 2010, Jorge Martin, la Moto3, în 2018 și Matteo Ferrari, la MotoE, în 2019.

Totodată, Fausto Gresini a lansat foarte mulți piloți de top ai campionatului mondial de motociclism și a fost cunoscut ca fiind ultimul team manager al regretatului Marco Simoncelli, decedat în 2011 în timpul Marelui Premiu al Malaeziei.

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: Fanpage.it
Photocredit: Fanpage,it
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Fanpage.it

Latest Posts

Don't Miss