More

  Latest Posts

  Fausto Gresini a încetat din viață la 60 de ani

  După aproape două luni de bătălie cu Coronavirusul, Fausto Gresini a pierdut cu noul virus. La doar 60 de ani, managerul italian era internat în spital de la sfârșitul lunii decembrie a anului. În ultimele buletine informative oferite de familia sa, situația s-a înrăutățit brusc, cu toate că acum câteva zile existau semne de revigorare.

  Fausto Gresini era team managerul echipei Gresini Racing. Teamul italian era o prezență constantă pe grila de start a tuturor celor trei clase ale campionatului mondial de motociclism viteză.

  Înainte de a începe cariera de manager, Fausto Gresini a fost un pilot de mare calibru. De altfel, italianul a câștigat de două ori titlul mondial, în ambele rânduri la clasa 125 cmc, în 1985 și 1987 și în alte două rânduri a fost vicecampion la aceeași categorie, în 1990 și 1991.

  După retragerea din activitatea sportivă la finele anului 1994, el a pornit proiectul Gresini Racing în 1997. De-a lungul istoricului participărilor echipei italiene în motomondial, ea a reușit să-și adjudece patru titluri mondiale, prin Daijiro Kato, în 2001, la clasa 250 cmc, Toni Elias, la Moto2, în 2010, Jorge Martin, la Moto3, în 2018 și Matteo Ferrari, la MotoE, în 2019.

  Totodată, Fausto Gresini a lansat foarte mulți piloți de top ai campionatului mondial de motociclism și a fost cunoscut ca fiind ultimul team manager al regretatului Marco Simoncelli, decedat în 2011 în timpul Marelui Premiu al Malaeziei.

   

  Sursa: Fanpage.it

  Photocredit: Fanpage,it


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss