GP24 Media

LATEST POSTS

Fast Friday pentru Max Verstappen. Marele Premiu al Frantei – Antrenamente – Pirelli Report.

Vizualizări: 18003

Max Verstappen a realizat cel mai bun timp pe circuitul Paul Ricard cu pneurile Pirelli P Zero C4 SOFT.

Max Verstappen

Decalajul de timp între anvelope:

Max Verstappen

Cum s-au comportat pneurile Vineri:

  • Pilotul echipei Red Bull, Max Verstappen a reușit cel mai bun timp în antrenamentele libere de vineri pentru Marele Premiu al Franței, urmat de cele două Mercedes ale lui Valtteri Bottas și Lewis Hamilton. Bottas a fost cel mai rapid în sesiunea de dimineață, înainte ca Verstappen să fie și mai rapid după-amiază. În ambele ocazii a fost utilizat pneul P Zero Roșu de compoziție soft denumit C4.
  • Echipele au utilizat dimineață în special pneul de compoziție hard, P Zero alb și pe cel de compoziție soft, P Zero roșu, în timp ce pneul de compoziție medium, P Zero Galben a fost utilizat intens în prima parte din FP2, urmat de compoziția soft din nou, pe măsură ce echipele s-au concentrat pe simulările de calificare.
  • Pista a fost destul de „verde” și alunecoasă de dimineață, grație și unor zone nou reasfaltate, dar s-a acoperit progresiv de gumă de-a lungul sesiunii de după-amiază pentru a oferi în final o aderență mai bună.
  • Condițiile meteo au fost uscate și calde de-a lungul zilei, FP2 desfășurându-se la 31 de grade temperatură ambientală și 49 de grade la nivelul asfaltului. O vreme ușor mai rece este așteptată pentru calificări, existând șanse ca temperaturile să fie chiar mai scăzute pentru cursă, cu posibilitatea de ploaie duminică dimineață.
  • Cum compozițiile soft și medium au fost utilizate câteva tururi azi, diferențele dintre ele sunt așa cum era de așteptat: în jurul a 0,6 secunde între soft și medium și estimat 0,5 secunde între medium și hard. Aceasta înseamnă că atât pneurile medium cât și soft ar putea juca un rol important mâine în calificări.

Max Verstappen

Formula 3: Ultimele știri:
Pilotul echipei ART Grand Prix, Frederik Vesti a obținut pole position în calificările pentru Formula 3, întregul pluton rulând cu singura compoziție permisă de regulament, P Zero Alb hard. Sesiunea scurtă de antrenamente libere a permis celor 30 de piloți să se acomodeze cu această compoziție de dimineață: o nouă nominalizare pentru Paul Ricard anul acesta, după ce medium a fost utilizat aici în 2019.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Pilotul, Denis Hauger a fost cel mai rapid în antrenamente, dar a fost învins pentru pole de Vesti. Oricum, Jenzer Calan de la Williams va porni din prima poziție în primul sprint de mâine, conform regulii grilei inversate. Cum compoziția hard va permite piloților să tragă tare și fără obligativitatea de a opri la pit stop pentru Formula 3, apărarea poziției pe circuit va fi cheia succesului.

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Antrenamentele libere au fost în linie cu ceea ce ne-am așteptat. Timpul din FP2 a fost mai lent decât echivalentul din 2019, mai ales ca urmare a vântului puternic de azi și parțial datorită reasfaltării unor porțiuni de pistă. Am observat că soft și medium sunt destul de apropiate, ceea ce ar trebui să ducă la prezența lor în jocul calificărilor și cu un efect puternic asupra strategiei.

Echipele au putut aduna date importante despre compozițiile medium și soft, în special cu diverse cantități de benzină la bord, în timp ce pneul hard a fost intens utilizat de dimineață. Va fi astfel interesant de văzut cum toate acestea se vor translata în calculele strategiei și diversele abordări pentru calificările de mâine, care, din nou, se vor derula în condiții de vreme caldă și uscată”

Max Verstappen Max Verstappen Max Verstappen

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES