Latest Posts

Fabio Quartararo „nu renunță” la speranțele de titlu la MotoGP, în ciuda șanselor îndepărtate.

Vizualizări: 30270

Fabio Quartararo spune că „nu renunță” la șansele de a mai câștiga titlul MotoGP 2022, în ciuda faptului că a pierdut 23 de puncte față de Francesco Bagnaia în Marele Premiu al Malaysiei.

Pilotul de la Yamaha a salvat locul trei în cursa tensionată de 20 de tururi de duminică de la Sepang, după ce s-a calificat pe locul 12, pentru a se asigura că bătălia pentru campionat se va duce până la runda finală de la Valencia, peste două săptămâni. Cu Francesco Bagnaia câștigând cursa, prăpastia dintre Fabio Quartararo și pilotul Ducati a crescut de la 14 puncte la 23, ceea ce înseamnă că nu are de ales decât să câștige la Valencia și să spere că Francesco Bagnaia va fi pe locul 15 sau mai jos.

Fabio

Comentând cursa de la Sepang, Fabio Quartararo spune că a știut că trebuie să fie agresiv în primul tur, după ce l-a văzut pe Francesco Bagnaia trecând de pe locul 9 pe locul 2 în primul viraj, altfel știa că se va termina jocul pentru apărarea sa în campionat. „Startul a fost punctul cheie, primul tur”, a declarat Fabio Quartararo, care a concurat cu un deget fracturat la mâna stângă. „Am schimbat puțin strategia față de Australia, unde am vrut să păstrăm pneurile proaspete pentru final, dar astăzi am forțat destul de tare la început, deoarece motocicleta noastră nu este super bună la economisirea pneurilor”.

„A trebuit să forțez trei, patru tururi până când l-am depășit pe Marc Marquez. Am văzut că Pecco a fost foarte bun la prima frânare, așa că mi-am spus ‘trebuie să fac ceva, pentru că dacă nu șansa mea la titlu va zbura’, și am făcut un prim tur foarte bun – chiar dacă acum suntem super departe în clasament, nu renunț și vreau să termin într-un mod bun la Valencia”. Fabio Quartararo a fost urmărit în partea de mijloc a cursei de un Marco Bezzecchi pe Ducati VR46, diferența dintre cei doi scăzând la un moment dat sub o jumătate de secundă.

Fabio

Pilotul de la Yamaha „a forțat ca naiba” pentru a-l ține la distanță pe Marco Bezzecchi și, în cele din urmă, pentru că știa că nu va avea nicio șansă de a-l depăși din nou pe pilotul de la Ducati dacă acesta ar fi trecut. „La final, a fost la 1,5s, apoi a revenit la două, trei zecimi de mine”, a spus Fabio Quartararo despre Marco Bezzecchi. „Dar am forțat ca naiba pentru că știam că dacă m-ar fi depășit și Francesco Bagnaia ar fi câștigat, ar fi fost campion mondial. Dar, mai ales, îmi doream podiumul, așa că știam că dacă mă va depăși, voi putea să-l depășesc din nou”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cu opțiuni limitate pentru a câștiga campionatul, Fabio Quartararo spune că principalul său obiectiv pentru Valencia va fi pur și simplu să se „bucure” de weekend și să spere la ce e mai bun. „Mă voi pregăti ca un nebun, pentru că știu că singura soluție pentru mine de a lupta acolo va fi să câștig”, a adăugat el. „Nu contează, dar vreau să mă bucur de cursa de la Valencia, pentru că este ultima din sezon, apoi voi vedea cum mă descurc. Dar simt că trebuie să ne bucurăm de cursa de la Valencia”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss