Latest Posts

F1- Verstappen își asigură primul loc pe grila de start pentru sprint

Vizualizări: 76572

F1 Miami: Max Verstappen câștigă la limită calificările pentru Sprint. Daniel Ricciardo strălucește în condiții dificile cu P4! Mercedes suferă o lovitură usturătoare cu upgrade-ul.

Miami rămâne o pistă alunecoasă pe căldură și în ciuda unui ultim tur plin de erori, Max Verstappen a fost cel care a patinat cel mai bine dintre toți. O senzație oribilă în Red Bull, dar a reușit totuși să obțină polul în fața lui Charles Leclerc în calificările la sprint. Nico Hülkenberg sărbătorește din nou un rezultat în top 10, în timp ce problemele Mercedes se agravează.

Rezultatul: Verstappen l-a învins pe Leclerc cu o zecime, în timp ce Sergio Perez a trebuit să se mulțumească cu a doua linie. Acolo va întâlni un Daniel Ricciardo puternic, care a reușit cea mai bună calificare a anului și a învins un Ferrari, ambele Aston Martin și ambele McLaren.

Mercedes a adus o actualizare la Miami și a suferit imediat o înfrângere grea. George Russell și Lewis Hamilton au rămas blocați în SQ2. Logan Sargeant a câștigat un duel de calificare împotriva lui Alex Albon – cu mult noroc.

Verstappen

SQ1 la Miami: Hülkenberg și Alonso supraviețuiesc la limită

Evoluția puternică a pistei a dat tonul – toți piloții au trecut cu un set de pneuri medii. În final, timpii au căzut, Lando Norris și Oscar Piastri ocupând primele locuri. Fernando Alonso a fost pentru scurt timp pe locul 15, dar apoi a făcut o ascensiune târzie până la P3 în fața lui Max Verstappen. Nico Hulkenberg a scăpat la mai puțin de două zecimi pe P15.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Alpine-ul lui Pierre Gasly a fost din nou eliminat din competiție, în timp ce Esteban Ocon a progresat. Ambele monoposturi Sauber au părăsit competiția. Logan Sargeant a ocupat locul 19, datorită unei infracțiuni la limita pistei comise de Alex Albon, care și-a pierdut astfel cel mai bun tur și a fost retrogradat pe ultimul loc. Cu toate acestea, nici măcar timpul anulat nu ar fi fost suficient pentru SQ2.

Charles Leclerc a fost nevoit să iasă pe pistă practic fără timp de antrenament, după o greșeală în FP1. A avut la prima sa încercare rapidă un ricoșeu uriaș în virajul 7, s-a salvat la limită și și-a salvat Ferrari-ul de mai rău. În cele din urmă, a atins peretele la ieșirea din virajul 16.

Fernando Alonso a atins zidul la ieșirea din virajul 16 la jumătatea cursei, fără consecințe însă. Valtteri Bottas, care a avut un nou inginer de cursă la Miami, aproape că l-a acroșat pe Oscar Piastri, care se afla într-un tur rapid, într-o scenă aproape șocantă în timpul unui tur de răcire în primul viraj. “Prea târziu, omule!”, s-a plâns Bottas, care a evitat un accident la milimetru. Comisarii fac o anchetă după sesiune.

Verstappen

SQ2 la Miami: Situația dificilă a celor de la Mercedes devine din ce în ce mai gravă

Încă o dată, toată lumea a rulat cu un singur set de pneuri medium. Verstappen a așteptat până cu patru minute înainte de final înainte de a lua startul. A urmărit primele tururi rapide. Singura lui încercare a fost o performanță slabă. Doar un loc patru. A pierdut patru zecimi față de liderul Lando Norris. Norris stabilise un tur puternic pe care nimeni nu l-a putut egala. Perez, Leclerc și Verstappen erau în spatele lui.

Daniel Ricciardo a fost al treilea om care a sărutat zidul în virajul 16 fără consecințe. În afară de asta, a avut o prestație puternică și a terminat pe locul P5, în timp ce coechipierul său Yuki Tsunoda a rămas blocat pe locul 15.

Mercedes s-a descurcat prost în ciuda actualizării. Lewis Hamilton a sărutat zidul numărul patru în virajul 16 la încercarea sa decisivă, o anchetă privind comportamentul necorespunzător pe linia boxelor este încă în curs de desfășurare. În cele din urmă, George Russell a terminat pe locul P11, la 0,013 secunde de Hamilton, pe P12 la 0,041 secunde de Nico Hülkenberg, ultimul om din SQ3, aflat pe locul zece. Esteban Ocon și Kevin Magnussen și-au luat la revedere cu Mercedes și Tsunoda. Au progresat ambele Red Bull-uri, ambele McLaren, ambele Ferrari, ambele Aston Martin, precum ca și Hülkenberg și Ricciardo.

Verstappen

SQ3 la Miami: Verstappen se salvează în fața lui Leclerc

Au început să iasă cu monoposturile abia cu trei minute și jumătate înainte de final. Pe căldură, a fost posibilă doar o singură lovitură cu pneul soft, acum obligatoriu. Hülkenberg și Red Bull au fost în fruntea formării cozii, în timp ce McLaren și Charles Leclerc au așteptat până cu două minute și jumătate înainte de final. Hülkenberg și Lance Stroll au montat pneuri soft vechi pentru a economisi pneuri pentru restul weekendului.

McLaren a dispărut din ecuație cu pneuri soft. Cu toate acestea, pole-ul nu i-a revenit ușor lui Verstappen – Leclerc s-a apropiat la 0,108 secunde de Red Bull, iar Perez la 0,235 secunde. Un Ricciardo foarte puternic a ocupat locul patru în fața lui Carlos Sainz, abia apoi a sosit primul McLaren cu Oscar Piastri.

Stroll l-a învins pe coechipierul său Fernando Alonso, în ciuda pneurilor vechi. Și apoi a venit Lando Norris, care nu a prins deloc viteză, a derapat mult prea mult și a cedat 8 zecimi. Nico Hülkenberg a ocupat locul zece.

F1, Verstappen

Rezultate calificări sprint:

01. Max Verstappen (NL), Red Bull Racing, 1:27,641 min

02. Charles Leclerc (MC), Ferrari, 1:27,749

03. Sergio Perez (MEX), Red Bull Racing, 1:27,876

04. Daniel Ricciardo (AUS), Racing Bulls, 1:28,044

05. Carlos Sainz (E), Ferrari, 1:28,103

06. Oscar Piastri (AUS), McLaren, 1:28,161

07. Lance Stroll (CDN), Aston Martin, 1:28,375

08. Fernando Alonso (E), Aston Martin, 1:28,419

09. Lando Norris (GB), McLaren, 1:28,472

10. Nico Hulkenberg (D), Haas, 1:28,476

11. George Russell (GB), Mercedes, 1:28,343

12. Lewis Hamilton (GB), Mercedes, 1:28,371

13. Esteban Ocon (F), Alpine, 1:28,379

14. Kevin Magnussen (DK), Haas, 1:28,614

15. Yuki Tsunoda (J), Racing Bulls, ohne Zeit

16. Pierre Gasly (F), Alpine, 1:29,185

17. Guanyu Zhou (RCH), Sauber, 1:29,267

18. Valtteri Bottas (FIN), Sauber, 1:29,360

19. Logan Sargeant (USA), Williams, 1:29,551

20. Alex Albon (T), Williams, 1:29,858

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss