Latest Posts

F1: Max Verstappen a câștigat farsa penalizărilor în Austria

Vizualizări: 14371

F1: Max Verstappen câștigă în mod dominant GP-ul Austriei în fața lui Charles Leclerc și Sergio Perez. Aproape jumătate din pluton primește penalizări pentru încălcări ale limitelor pistei.

Max Verstappen câștigă pentru a cincea oară cursa de Formula 1 din Austria, după o prestație dominantă în fața lui Charles Leclerc. Sergio Perez se luptă spectaculos de pe locul 15 până pe podium. Limitele pistei provoacă haosul penalizărilor – în special în zona mediană. Carlos Sainz și Lewis Hamilton trebuie, de asemenea, să execute sancțiuni.

Câștigătorul:
Victoria lui Max Verstappen nu a fost niciodată cu adevărat în pericol în cursa de Formula 1 din Austria. Pilotul echipei Red Bull Racing a reușit să-și apere avansul la start și la reluare. Mai mult, spre deosebire de restul plutonului, echipa sa a decis să rămână pe pistă în timpul unei faze de VSC timpurii. În turul 35, Max Verstappen a recuperat chiar și acest dezavantaj cu un avantaj de pneuri și l-a depășit pe Charles Leclerc după un scurt duel. El și-a extins apoi avansul la peste 20 de secunde și a obținut și cel mai rapid tur de cursă.

F1, Max, Austri

Podiumul:
Charles Leclerc a avut, de asemenea, o cursă fără probleme și, spre deosebire de coechipierul său, nu s-a împiedicat de limitele pistei, motiv pentru care a terminat în siguranță pe poziția a doua. Sergio Perez a condus de pe locul 15 pe grilă până pe locul trei și, după un duel lung cu Carlos Sainz, și-a asigurat poziția pe podium cu zece tururi înainte de finalul cursei.

Restul rezultatului:
Carlos Sainz a ratat de puțin podiumul din cauza unei penalizări timpurii de 5 secunde pentru limitele pistei și după duelul cu Sergio Perez, terminând pe P4. Lando Norris a subliniat o performanță puternică a echipei McLaren Racing cu poziția a cincea, în timp ce Fernando Alonso a terminat pe P6.

Lewis Hamilton a trebuit să se mulțumească cu locul P7 din cauza ritmului slab al piloți echipei Mercedes AMG F1 și a unei penalizări de timp (limite de pistă). George Russell, Pierre Gasly și Lance Stroll au completat top 10, Nico Hülkenberg retrăgându-se după o defecțiune timpurie la motor.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

F1, Max, Austri

Cele mai importante momente ale cursei de Formula 1 din Austria:

  • Max Verstappen conduce spre victorie în mod dominant
  • Sergio Perez termină cursa pe locul P3
  • Scuderia Ferrari cu un ritm de cursă puternic în P2 și P4
  • Avalanșă de penalizări din cauza limitelor de pistă și a altor incidente
  • Lando Norris în P5 după o performanță puternică a celor de la McLaren
  • Nico Hülkenberg se retrage din cursă din cauza unei defecțiuni la motor

Clasamentul Formulei 1 2023: Scuderia Ferrari recuperează teren
Campionatul Mondial: Max Verstappen și-a mărit la 81 de puncte avansul în Campionatul Mondial față de Sergio Perez, care la rândul său și-a mărit la 19 puncte creditul față de Fernando Alonso. Charles Leclerc a făcut cel mai mare salt în campionatul piloților și se află acum pe locul P6, cu 72 de puncte. În Campionatul Constructorilor, Red Bull Racing are acum 377 de puncte în fața celor de la Mercedes AMG F1 (178) și Aston Martin Racing (172). Scuderia Ferrari s-a apropiat la 14 puncte de Aston Martin (158).

F1, Max, Austri

Vremea:
Așa cum se preconiza înainte de cursă, întregul Marele Premiu al Austriei s-a desfășurat în condiții uscate, în ciuda norilor. Temperatura aerului a fost de 23 de grade Celsius, în timp ce pe suprafața pistei au fost măsurate 31 de grade.

Grila de start:
Max Verstappen a plecat din Pole Position, urmat de Charles Leclerc și Carlos Sainz. Lando Norris, Lewis Hamilton, Lance Stroll și Fernando Alonso au pornit din urmă, în timp ce Nico Hülkenberg, Pierre Gasly și Alex Albon au completat top 10. George Russel a pornit în cursă abia din P11, după o ieșire amară din Q2, în timp ce Sergio Perez nu s-a calificat nici el în Q2 și a plecat din P15. Kevin Magnussen și Nyck De Vries au pornit de la boxe.

F1, Max, Austri

Max Verstappen fără greșeală:
Start perfect, cursă dominantă

Startul:
Max Verstappen a fost lider în primul tur fără probleme, în timp ce piloți echipei Scuderia Ferrari, Lewis Hamilton și Lando Norris s-au aliniat în spate. Yuki Tsunoda și-a avariat aripa față în primul viraj și a alunecat în pietriș în virajul 4 din cauza avariilor. O mașină de siguranță a intrat pe pistă din cauza unor piese de vehicul în virajul 1.

Max Verstappen a reușit să controleze și el restartul și s-a distanțat în primul tur de duo-ul Ferrari, care la rândul său s-a distanțat de Lewis Hamilton. Carlos Sainz a reușit să rămână în zona DRS a lui Charles Leclerc, dar a fost fluierat înapoi de echipă și nu i s-a permis să atace. În același timp, Lando Norris a reușit să rămână mult timp în fereastra DRS a lui Lewis Hamilton, dar nu a reușit să atace în acest moment.

Nico Hülkenberg a abandonat devreme și a fost împins până pe locul 9 de Lance Stroll și Esteban Ocon, iar în turul 12 a fost unul dintre primii piloți care au intrat la boxe. Un tur mai târziu, însă, germanul a abandonat cu o defecțiune la motor în virajul 3, ceea ce a dus la un Safety Car virtual.

F1, Max, Austri

VSC și opririle la boxe:
Majoritatea piloților au folosit faza VSC pentru o oprire la boxe. Aston Martin și Scuderia Ferrari au intrat la boxe un tur mai târziu, iar în timpul opririlor lor faza VSC a fost rezolvată din nou. În același timp, ambele opriri la boxe ale Ferrari au fost lente, motiv pentru care Carlos Sainz a coborât pe P6 în spatele lui Lewis Hamilton și Lando Norris. Ambele piloți echipei Red Bull Racing au salvat o oprire în timpul acestei faze a cursei.

Carlos Sainz a reușit să revină rapid până pe locul trei virtual după ce a pierdut locul. Max Verstappen s-a oprit în turul 24, iar olandezul a avut nevoie de unsprezece tururi înainte de a reuși să manevreze din nou în fața lui Charles Leclerc și să recupereze conducerea.

Limitele pistei:
Sancțiunile i-au afectat și pe Carlos Sainz și Lewis Hamilton

F1, Max, Austri

Penalizări:
Începând cu turul 17, a început o adevărată orgie de penalizări. Lewis Hamilton a fost primul pilot care a primit o penalizare de 5 secunde pentru încălcarea limitei pistei, iar două tururi mai târziu a fost penalizat și Yuki Tsunoda. Carlos Sainz, Alex Albon și Pierre Gasly au fost și ei prinși ulterior.

Nyck de Vries a primit, de asemenea, o penalizare de cinci secunde pentru că l-a împins pe Kevin Magnussen în afara pistei într-o luptă unu la unu, în timp ce Esteban Ocon a primit aceeași penalizare pentru o lansare nesigură. Până la finalul cursei, Kevin Magnussen, Logan Sargeant și din nou Yuki Tsunoda au fost prinși, de asemenea, adunând o penalizare.

Cei de la Mercedes nu au reușit să țină pasul cu restul plutonului fruntaș pe termen lung, la fel ca și Aston Martin. Lewis Hamilton a fost prins de Lando Norris și a coborât pe poziția a șaptea, în spatele lui Fernando Alonso, după ce și-a ispășit penalizarea. De asemenea, Sergio Perez a reușit să treacă rapid de pilotul Mercedes AMG F1, de Aston Martin Racing și de restul urmăritorilor prin oprirea la boxe mai târzie și prin câteva manevre îndrăznețe. El s-a trezit într-o luptă cu Lando Norris și Carlos Sainz pentru poziția a treia pentru restul cursei.

F1, Max, Austri

Sergio Perez încununează recuperarea după un duel spectaculos
A doua fază de oprire la boxe a fost deschisă de Lance Stroll în turul 37, iar George Russell și Lewis Hamilton i-au urmat în tururile 41 și 42. Piloți echipei Scuderia Ferrari în tururile 43 și 45. Max Verstappen s-a oprit în turul 48, în timp ce Sergio Perez a primit pneuri noi încă un tur mai târziu. Sergio Perez a intrat pe pistă la trei secunde în spatele lui Lando Norris și apoi a pornit în urmărirea britanicului și a lui Carlos Sainz. Pilotul de la Scuderia Ferrari s-a îndepărtat în cele din urmă de Leclerc după ce și-a ispășit penalizarea.

Lando Norris a fost depășit de Sergio Perez după o greșeală de pilotaj în turul 56. Atacul împotriva lui Carlos Sainz, însă, nu a decurs atât de ușor. Timp de mai multe tururi, spaniolul și Sergio Perez s-au duelat pentru poziția a treia, Carlos Sainz reușind să contraatace de mai multe ori după o manevră în virajul 3 de pe următoarea linie dreaptă DRS. Cu toate acestea, în turul 61, rezistența lui Carlos Sainz a fost întreruptă și Sergio Perez și-a asigurat locul trei.

Max Verstappen a intrat din nou la boxe cu puțin timp înainte de final și a obținut cel mai rapid tur de cursă cu pneuri noi. El a terminat cu aproximativ cinci secunde în fața lui Charles Leclerc, cu Sergio Perez pe locul trei. Carlos Sainz și Lando Norris au completat primele cinci locuri.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

F1, Max, Austri
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss