More

  Latest Posts

  F1 va ajunge în Arabia Saudită în 2021

  În 2021, Arabia Saudită va deveni cea de-a 33-a țară care susține un GP în Formula 1, însă fanii nu sunt mulțumiți de această alegere. În ultimele ore, pe rețelele sociale, au fost numeroase comentarii care spuneau că ideea de „we race as one”, piere după o astfel de decizie. Țara este recunoscută pentru regimul dur, așadar este în opoziție cu principiile pe care se bazează Formula 1 (egalitate de șanse, anti-rasism etc).

  Grand Prix-ul inaugural va avea loc în Jeddah, pe coasta de vest a țării. Circuitul va fi unul stradal, deocamdată, dar sunt planuri de a-l muta, în viitor. Pagina oficială a Formulei 1, spune că acest GP va fi special, din mai multe motive. În primul rând, orașul este situat pe coasta Mării Roșii, cu un peisaj pitoresc incredibil.

  Organizatorii spun că pista va avea zone de fugă și viraje strânse, cu un design complet diferit față de ce se găsește în calendar, la momentul actual. De asemenea, se dorește ca aceasta să fie o cursă nocturnă, pentru ca orașul să fie animat de evenimentul din F1 și să se creeze o atmosferă de festival.

  Dar deși Arabia Saudită poate îndeplini condițiile necesare pentru susținerea unei etape și poate oferi un spectacol, fanii simt că nu se pot bucura de acest anunț din mai multe motive. Comentariile acestora sunt justificate, iar unii le oferă chiar alternative, celor din F1:

  „Ați luat o decizie teribilă, acest sezon a fost incredibil datorită circuitelor vechi și a faptului că au fost mai puține curse. Dacă chiar doriți să îmbunătățiți experiența, învățați ceva din acest sezon. Nu mai încercați să aduceți circuite prostești în calendar doar din cauza banilor,” spune un fan, cu care alte mii de persoane rezonează.

  „Acest sezon a fost despre egalitatea de șanse și drepturile omului, condus mai ales și de mișcarea „Black Lives Matter”, iar acum anunțați că se va ține o cursă în Arabia Saudită, sunt confuz.”

  Un alt fan spune că „este o decizie absolut șocantă. Motto-ul vostru este „we race as one”, dar, cu toate acestea, mergeți într-o țară coruptă, unde nu se respectă drepturile omului. Este incredibil venind din partea unui sport care spune că apreciază egalitatea de șanse.”

  Majoritatea pasionaților de Formula 1, s-au unit pe rețele sociale, în dorința de a le explica oficialilor din Formula 1, că un GP în Arabia Saudită, ar fi o mișcare care contrazice complet toate ideile pe care le susțin acum.

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: F1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss