GP24 Media

LATEST POSTS

F1 va ajunge în Arabia Saudită în 2021

Vizualizări: 10147

În 2021, Arabia Saudită va deveni cea de-a 33-a țară care susține un GP în Formula 1, însă fanii nu sunt mulțumiți de această alegere. În ultimele ore, pe rețelele sociale, au fost numeroase comentarii care spuneau că ideea de „we race as one”, piere după o astfel de decizie. Țara este recunoscută pentru regimul dur, așadar este în opoziție cu principiile pe care se bazează Formula 1 (egalitate de șanse, anti-rasism etc).

Grand Prix-ul inaugural va avea loc în Jeddah, pe coasta de vest a țării. Circuitul va fi unul stradal, deocamdată, dar sunt planuri de a-l muta, în viitor. Pagina oficială a Formulei 1, spune că acest GP va fi special, din mai multe motive. În primul rând, orașul este situat pe coasta Mării Roșii, cu un peisaj pitoresc incredibil.

Organizatorii spun că pista va avea zone de fugă și viraje strânse, cu un design complet diferit față de ce se găsește în calendar, la momentul actual. De asemenea, se dorește ca aceasta să fie o cursă nocturnă, pentru ca orașul să fie animat de evenimentul din F1 și să se creeze o atmosferă de festival.

Dar deși Arabia Saudită poate îndeplini condițiile necesare pentru susținerea unei etape și poate oferi un spectacol, fanii simt că nu se pot bucura de acest anunț din mai multe motive. Comentariile acestora sunt justificate, iar unii le oferă chiar alternative, celor din F1:

„Ați luat o decizie teribilă, acest sezon a fost incredibil datorită circuitelor vechi și a faptului că au fost mai puține curse. Dacă chiar doriți să îmbunătățiți experiența, învățați ceva din acest sezon. Nu mai încercați să aduceți circuite prostești în calendar doar din cauza banilor,” spune un fan, cu care alte mii de persoane rezonează.

„Acest sezon a fost despre egalitatea de șanse și drepturile omului, condus mai ales și de mișcarea „Black Lives Matter”, iar acum anunțați că se va ține o cursă în Arabia Saudită, sunt confuz.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Un alt fan spune că „este o decizie absolut șocantă. Motto-ul vostru este „we race as one”, dar, cu toate acestea, mergeți într-o țară coruptă, unde nu se respectă drepturile omului. Este incredibil venind din partea unui sport care spune că apreciază egalitatea de șanse.”

Majoritatea pasionaților de Formula 1, s-au unit pe rețele sociale, în dorința de a le explica oficialilor din Formula 1, că un GP în Arabia Saudită, ar fi o mișcare care contrazice complet toate ideile pe care le susțin acum.

Sursa: Formula 1
Photocredit: F1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES