Latest Posts

F1- Tsunoda: Dacă continuăm așa, putem ataca top 5

Vizualizări: 4433

F1- Yuki Tsunoda este încântat de ritmul Racing Bulls la Miami și crede că echipa sa este pe drumul cel bun pentru a ataca primele cinci echipe.

Yuki Tsunoda este entuziasmat de progresele făcute de echipa sa Racing Bulls după cursa de Formula 1 de la Miami și crede că în curând va putea ataca primele cinci echipe dacă echipa va continua să progreseze.

În primele curse ale sezonului 2024, Formula 1 a fost împărțită în două jumătăți, prima jumătate a plutonului urmând să decidă punctele între ei dacă nu se întâmpla nimic ieșit din comun. RB și Haas au fost întotdeauna capabile să culeagă firimituri, dar în special Racing Bulls a făcut progrese semnificative în ultima vreme, ceea ce a dus la un rezultat bun la Miami.

Tsunoda a terminat al șaptelea în cursă, obținând șase puncte care se adaugă la punctul obținut la sprint. Coechipierul Daniel Ricciardo a terminat chiar pe locul patru la sprint, ceea ce înseamnă că echipa va zbura acasă cu douăsprezece puncte în acest weekend.

Tsunoda

Acest lucru înseamnă că RB a obținut deja 19 puncte în 2024, aproape la fel de multe ca în întregul sezon precedent. Atunci, au mers la finala campionatului mondial de la Abu Dhabi cu 21 de puncte, unde au obținut alte patru puncte.

În lupta pentru obținerea unei poziții supreme în fața celorlalte 5 echipe, RB a început deja bine. “Incredibil, ritmul a fost acolo”, radiază Tsunoda după cursa de la Miami, spunând că a reușit chiar să piloteze aproape la egalitate cu Ferrari și McLaren în ultimul stint. “Așa ceva nu a fost posibil pentru noi în primele curse”. “Arată cât de mult forțăm și progresele pe care le facem în acest an”, a mai spus pilotul japonez. “Iar faptul că Daniel a fost al patrulea arată cât de mult ritm există în acest monopost.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Va fi în curând favoritul secret?

Astfel de declarații au fost deja auzite înainte de sezon. Cei de la Racing Bulls erau considerați micii favoriți secreți pentru locurile fruntașe și chiar aveau în vedere podiumul. Dezamăgirea a venit în primele curse, unde Tsunoda a bătut în mod repetat la ușa primilor 10 în calificări, dar apoi nu a putut face mare lucru în cursă.

Abia în a treia cursă a sezonului a obținut primele sale puncte, în timp ce coechipierul Ricciardo a trecut de la un eșec la altul. În China a părut însă să se schimbe soarta: Cu un nou șasiu, australianul a știut să convingă până când a fost scos din cursă de Lance Stroll.

Tsunoda în schimb, a avut probleme majore și a rămas și el blocat la marginea pistei după o coliziune cu Kevin Magnussen. “Am uitat deja de acea cursă, nu vreau să mi se amintească de ea”, a dat el uitării.

Tsunoda

În topul 5 al echipelor

El preferă să privească situația actuală și perspectivele bune: “Am fost în jurul locului zece în fiecare cursă, dar nu a rămas așa în ultima vreme, am terminat chiar și pe locul opt, nouă, șapte sau patru. Progresul este enorm”, laudă el.

“Bineînțeles, nu suntem încă la același nivel cu Mercedes de exemplu, dar astăzi am reușit chiar să impun un ritm mai rapid decât un Mercedes”, spune Tsunoda. “Și dacă vom continua așa, vom ajunge la un moment dat din urmă cele cinci echipe de top. În acest moment, sunt încă prea rapide pentru noi, dar acesta este obiectivul nostru acum”.

Echipa are mari speranțe pentru următoarea cursă de la Imola, care este o cursă de casă pentru mulți membri ai echipei. Anul trecut, cursa a trebuit să fie anulată din cauza dezastrului provocat de inundațiile din Emilia-Romagna, ceea ce Tsunoda consideră că a fost păcat, dar de data aceasta ar trebui să fie un eveniment de succes pentru echipă.

“Sperăm să avem o cursă bună și să organizăm un eveniment bun pentru Emilia-Romagna după dificultățile de anul trecut.”

Tsunoda

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss