More

  Latest Posts

  F1 trebuie să organizeze suficiente curse în 2020, spune Helmut Marko

  Dr Helmut Marko spune că este crucial ca Formula 1 să reușească să organizeze un număr minim de curse pe fondul crizei coronei din 2020. Un proiect de calendar cuprinzând 19 curse între iulie și decembrie face în prezent rundele pe internet, dar există îndoieli despre câte dintre ele se vor întâmpla de fapt.

  „Sunt destul de optimist că putem începe în Austria, deoarece este una dintre țările care a reușit să mențină un număr scăzut de infecții ale virusului și cred că vor fi făcute un plan bun pentru a ne putea alerga”, a spus șeful Mercedes. Toto Wolff este citat de Corriere dello Sport.

  Șeful al circuit Silverstone, Stuart Pringle, spune că a convenit o înțelegere cu F1 pentru două „curse fantome” pentru a urma Austria, dar a avertizat că este „supus aprobării guvernului”. Între timp, promotorul GP-ului belgian de la Spa-Francorchamps, spune că guvernul local valon a lăsat calea pentru o cursă „în spatele ușilor închise”.

  „În acest fel, putem contribui la crearea unui campionat F1 2020”, au spus organizatorii într-un comunicat. Însă șeful McLaren, Andreas Seidl, este prudent, spunându-i echipei Franceze Auto Hebdo că în prezent este „imposibil de prevăzut când vom putea reveni la circuite”  „Va depinde de strategiile de ieșire diferite din criza fiecărei țări”, a spus el, adăugând că echipele F1 „depind de veniturile” obținute prin curse.

  Dr Helmut Marko, un oficial de top la Red Bull, a declarat că echipa de top nu „riscă” să se prăbușească, datorită sprijinului „sponsorilor buni”.  Dar el a mai spus emisiunii austriece ORF: “Dacă nu sunt suficiente curse pentru un campionat mondial, echipa va pierde venituri între 20 și 50 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă că unii dintre ceilalți se vor confrunta cu dificultăți economice masive.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss