GP24 Media

LATEST POSTS

F1: Szafnauer se întreabă dacă sunt necesare noi reglementări aero dacă cursele 2020 sunt „foarte bune”

Vizualizări: 24641

Otmar Szafnauer consideră că, dacă Formula 1 va prezenta un spectacol bun pe traseu în 2020, trebuie să existe discuții cu privire la aplicarea sau nu a modificărilor aerodinamice planificate pentru 2022. Directorul executiv și șeful echipei BWT Racing Point F1 spune că va trebui să fie ridicate întrebări în cazul în care cursa cu reglementările actuale va fi distractivă, în special cu necesitatea de a economisi bani mai evident ca niciodată în climatul actual.

Pandemia corona virusului a împins deja introducerea noilor reglementări între 2021 și 2022, în timp ce primele zece curse ale campaniei curente au fost amânate sau anulate direct, cu prima cursă a anului programată acum pentru Austria luna viitoare. În cazul în care cursa va fi interesantă, Szafnauer consideră că șefii de Formula 1 vor trebui să ia în considerare fie amânarea modificărilor regulamentului pentru un alt sezon sau chiar să le anuleze cu totul.

„Dacă arătăm că avem curse foarte bune cu mașinile pe care le avem acum, ar fi prudent să privim fie să amânăm [noile reguli aero] cu încă un an, fie să privim din nou întregul concept și să spunem ce avem acum, nu este așa de râu, de fapt, este destul de bun și dacă nu schimbați reglementările, ajungeți să economisiți bani”, a spus Szafnauer. „În acest moment în actualul climat economic global, ar trebui să facem tot ce putem pentru a încerca să cheltuim mai puțin”.

Noul concept Aero deja „dorit” de multă vreme.
Racing Point a atras multă atenție în timpul testărilor de pre-sezon la Barcelona, dând la iveală o mașină similară cu Mercedes AMG Petronas W10 din 2019 care a câștigat campionatul, iar Szafnauer spune că echipa se uita deja să își schimbe filozofia de design de ceva vreme.

F1: Szafnauer se întreabă dacă sunt necesare noi reglementări aero dacă cursele 2020 sunt „foarte bune”

„Ne uităm la acel [nou aero] concept de mult timp, în principal pentru că suntem constrânși cu cutia de viteze pe care o cumpărăm de la Mercedes”, a adăugat Szafnauer. „Am cumpăra acea carcasă a cutiei de viteze de la ei și am folosi un concept aero total diferit, ceea ce însemna că suntem întotdeauna compromisă”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Deci, de mult timp, am vrut să trecem la conceptul aerodinamic de tip Mercedes – neavând un rake ridicat, un capăt posterior mai joasa – dar nu am avut niciodată resurse financiare pentru a face acest lucru. Întotdeauna a trebuit să reutilizăm concepte și piese din sezonul precedent”.

„Știam când am luat decizia că va fi doar un an, dar acum se pare că vom avea un an și jumătate. Sperăm că putem extinde asta și mai departe. Conceptul de mașină din 2021 era cu scopul principal de a avea curse mai strânse”.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES