Latest Posts

F1 Sprint: Verstappen pe Pole, Piastri face senzație

Vizualizări: 12272

F1 Sprint: Max Verstappen obține Pole Position pentru Cursa de Sprint la Spa-Francorchamps. Oscar Piastri, pe locul doi în calificările de senzație. Cursa de sprint a fost amânată pentru ora 18:05 (ora României) după o ploaie puternică înainte de Sprint Shootout.

Max Verstappen pleacă din Pole Position în cursa de sprint de la Spa. Într-o sesiune de trageri de sprint palpitantă, campionul mondial l-a învins pe pilotul McLaren Racing, Oscar Piastri cu doar 11 miimi de secundă. Multă vreme nu a fost clar dacă calificările pentru sprint vor avea loc, deoarece plouase puternic imediat înainte de startul programat.

Pista a fost uscată cu suflătoare de aer timp de 35 de minute, înainte ca startul să fie amânat. Pentru că nu a mai plouat în timpul sesiunii, pista s-a uscat atât de mult încât în final s-au folosit slick-uri. Cu toate acestea, sprintul pentru GP-ul Belgiei va începe astăzi cu 35 de minute mai târziu, deoarece regulamentul prevede cel puțin patru ore și jumătate între startul la Sprint Shootout și startul la Cursa Sprint.

Sprint

Sprint Shootout SQ1: Haas F1 îl enervează pe Nico Hülkenberg
Cu mai bine de cinci minute înainte de startul sesiunii, primii piloți s-au aliniat la ieșirea de la boxe. În timp ce piloții echipei Mercedes AMG F1 au blocat minute în șir primele locuri, Max Verstappen a așteptat până când traficul a devenit mai redus. Prin urmare, campionul mondial a ieșit pe pistă cu aproape două minute mai târziu și a fost nevoit imediat să fie depășit de Lewis Hamilton în depășirea sa.

Un tur mai târziu, s-a petrecut scena inversă, când Max Verstappen a trebuit să îl depășească din nou pe Lewis Hamilton. Comisarii de cursă s-au temut că olandezul a fost împiedicat în acest proces – dar comisarii au pus rapid capăt acestui caz. Max Verstappen a așteptat – la fel ca și Fernando Alonso – deoarece condițiile s-au îmbunătățit considerabil. În consecință, timpii pe tur s-au prăbușit pe parcursul sesiunii de 12 minute. Abordările au fost destul de diferite: unii piloți au montat pneuri intermediare folosite din ziua precedentă, alții s-au bazat pe cauciuc verde proaspăt.

Având în vedere circumstanțele dificile, sesiunea a rămas liniștită. George Russell a fost nevoit să se teamă pentru un loc în SQ2, deoarece a făcut o greșeală la ultima sa încercare. El a reușit doar să termine pe locul 15. Nico Hülkenberg a fost nevoit să abandoneze după ce echipa sa nu a reușit să-l trimită la timp după un schimb de pneuri. El a trecut linia de sosire imediat după încheierea sesiunii. „Un final foarte interesant acolo”, a spus ironic germanul la radio. Scuzele echipei au urmat prompt: „Ne pare rău, am greșit.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sprint

Sprint Shootout SQ2:
Lance Stroll a scos ambele Aston Martin-uri din schema. Condițiile au continuat să se îmbunătățească, iar timpii s-au prăbușit. Găsind noua limită, Logan Sargeant a exagerat la ieșirea din virajul 15, americanul a ieșit prea mult la ieșire și s-a rotit din pietriș înapoi pe pistă. O scurtă fază galbenă a fost suficientă pentru ca Logan Sargeant să revină pe pistă.

În timp ce majoritatea piloților înregistrau primele tururi în clasament, Lance Stroll a decis să treacă la slick-uri. Cu toate acestea, pilotul Aston Martin Racing și-a dat seama de la bun început că era prea devreme pentru pneurile medium. Dar nu mai era timp pentru a schimba înapoi la pneuri intermediare – așa că și-a încercat norocul pe slick-uri. În virajul nouă, care se uscase deja foarte încet cu o zi înainte, Lance Stroll a pierdut controlul mașinii sale și a lovit grămada de pneuri dreapta față.

Acesta a fost sfârșitul SQ2, și nu doar pentru el: Controlul cursei a întrerupt imediat sesiunea. Cu doar 29 de secunde rămase pe ceas, segmentul de calificări nu a fost reluat. Deosebit de amar pentru Aston Martin: Lance Stroll l-a privat și pe coechipierul Fernando Alonso de posibilitatea de a intra în SQ3. Spaniolul nu stabilise un timp până atunci. Niciun pilot nu a reușit să stabilească un al doilea tur rapid din cauza acestei anulări.

Sprint

Sprint Shootout SQ3: Russell distruge turul lui Hamilton
În ultima secțiune de calificări, a fost momentul ca toți piloții să iasă pe pistă cu pneuri soft. Majoritatea echipelor au planificat sesiunea astfel încât piloții lor să reușească două tururi cronometrate cu un tur de răcire pe același set. Cronometrarea a fost crucială, deoarece condițiile s-au îmbunătățit constant. Cu fiecare minut care trecea, timpii continuau să scadă.

Din nou, Red Bull Racing și Max Verstappen s-au dovedit a avea cea mai bună mână. Campionul mondial a trecut linia de sosire cu o clipită înainte de finalul sesiunii și a găsit cele mai bune condiții la ultima sa încercare. În cele din urmă, el i-a smuls pole la sprint lui Oscar Piastri cu 0,011 secunde. La alte 14 miimi s-a clasat Carlos Sainz. Charles Leclerc, pe al doilea Ferrari, a fost al patrulea, la puțin sub două zecimi, iar Lando Norris al cincilea.

Sergio Perez a stabilit cel mai rapid tur cu mult înaintea coechipierului său și a avut parte și de mult trafic în șicana de la stația de autobuz. Astfel, mexicanul a trebuit să se mulțumească cu locul opt. Lucrurile au mers foarte prost pentru echipa Mercedes AMG F1: după ce George Russell a frânat în primul viraj, nu i-a făcut loc coechipierului său Lewis Hamilton după aceea, ci l-a împiedicat pe câștigătorul recordului din Formula 1 la ultima sa încercare. Lewis Hamilton a terminat al șaptelea, iar George Russell al zecelea.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Sprint
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss