Latest Posts

F1- Sprint shootout: Lando Norris obține pole position, Alonso s-a ciocnit cu Ocon

Vizualizări: 17219

F1- Lando Norris a câștigat shootout-ul și pornește din pole position în cursa de sprint din Brazilia. Calificările au fost întrerupte pentru mult timp după un accident între Fernando Alonso și Esteban Ocon.

Lando Norris pornește din pole position în cursa de sprint de astăzi din Brazilia. Pilotul echipei McLaren a stabilit cel mai bun timp în segmentul final de tragere, 1:10,622 minute pe Autodromo Carlos Pace din Sao Paulo, de 4,309 kilometri, lăsându-l pe campionul mondial Max Verstappen la 0,061 secunde în urmă. Sergio Perez a reușit să se răscumpere cu locul trei pe grilă.

Calificările pentru cursa de sprint de 24 de tururi de astăzi, au trebuit să fie întrerupte timp de aproape o jumătate de oră după un accident între Fernando Alonso și Esteban Ocon.

F1

Brazilia Shootout SQ1: Ocon se ciocnește cu Alonso

La prima sa încercare cu pneuri medium, Carlos Sainz a stabilit cel mai bun timp al sesiunii de 12 minute din Shootout cu 1:11.796 minute. În spatele său, ca întotdeauna în Brazilia, a fost foarte strâns. Întregul pluton s-a aflat la doar opt zecimi de secundă. Cu toate acestea, fanii au fost privați de o bătălie palpitantă la finalul sesiunii: SQ1 a trebuit să fie anulată cu 33 de secunde pe ceas, deoarece Esteban Ocon și Fernando Alonso s-au ciocnit.

Alonso, care se întorcea la boxe, a vrut să îi facă loc lui Esteban Ocon în virajul trei, care tocmai începuse ultimul tur de pistă. Mașina francezului a derapat ușor pe bordură pe interior. Ocon a reușit să îl prindă din nou pe Alpine cu o contravirare, dar în acel moment Alonso a revenit spre linia de rulare.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ocon a atins roata stânga față a lui Alonso cu roata dreapta spate. Ocon a ieșit de pe pistă și a lovit bariera de pneuri din exteriorul virajului. Oricum, aici s-ar fi terminat pentru el shootingul. “Idiotul de Fernando”, a transmis prin radio francezul, adăugând: “Sunt bine”. Comisarii de cursă investighează incidentul după sesiune.

Lance Stroll, Zhou Guanyu, Zhou Guanyu, Alexander Albon și Logan Sargeant nu au reușit să-și îmbunătățească timpii ca urmare a anulării și s-au retras. Fernando Alonso a reușit să se întoarcă la boxe cu un Aston Martin ușor avariat. Din cauza faptului că stivele de pneuri trebuiau reparate, startul cursei SQ3 a fost amânat cu 23 de minute. Timp pe care mecanicii lui Alonso l-au putut folosi pentru a repara puntea față.

F1

Brazilia Shootout SQ2: Alonso nu poate participa

Întreruperea nu a fost suficient de lungă pentru Aston Martin și Fernando Alonso, spaniolul nu a putut lua parte la luptă după accidentul cu Ocon. Alonso dădea deja interviuri când sesiunea de shooting de 10 minute încă se mai desfășura. Încă o dată, a fost extrem de strâns pe pneurile medium. Cel mai bun timp i-a revenit lui Lando Norris.

Pilotul de la McLaren a fost cu câteva miimi mai rapid decât duo-ul Red Bull format din Sergio Perez și Max Verstappen. Primii opt clasați s-au aflat la mai puțin de trei zecimi de secundă unul de celălalt. Ultimele două poziții de pe grila de start pentru SQ3 au fost deosebit de interesante. Oscar Piastri și Yuki Tsunoda și-au asigurat locul la câteva miimi de secundă. Perechea Haas formată din Kevin Magnussen și Nico Hülkenberg a ratat la limită.

Nu au existat drame majore în SQ2. Charles Leclerc s-a plâns că a fost iritat de Max Verstappen la prima sa încercare. Campionul mondial și-a făcut loc între virajele unsprezece și doisprezece, dar deja se întorcea spre linia de rulare când Leclerc nu trecuse încă. Scena nu a avut consecințe, iar Leclerc a putut să își termine turul cu accelerația apăsată la maxim.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss