GP24 Media

LATEST POSTS

F1: Sezon compact sau supersezon pentru 2020?

Vizualizări: 26079

CoronaVirus a reușit să dea lumea peste cap. Totodată și lumea Marelui Circ a fost lovită bine de acest virus. Dar odată ce se termină această tevatură, ce se va întâmpla cu acest an pentru F1? Deja 8 runde au fost afectate, dintre care 2 anulate, iar alte etape ce au rămas încă în picioare sunt in pericol.

Astfel, pentru calendar am găsit două scenarii posibile.

Scenariul 1-Sezon compact cu 15 sau 18 runde.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Acest scenariu a fost propus chiar de către șeful F1, Chase Carey, el dorind să aducă fanilor curse în acest an. Deși acest lucru este posibil, provocarea logistică va fi una imensă, totodată fiind posibile ca unele curse să fie programate la un timp foarte scurt unele față de altele. Sezonul se poate întinde până în decembrie, iar debutul acestuia să fie în iunie în Canada sau poate chiar în Iulie. De menționat este că pauza de vara a fost anulată în 2020 pentru a putea organiza etapele ce au fost amânate.

Scenariul 2-Supersezon

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Varianta a doua ar fi un supersezon asemănător cu ceea ce vedem în Formula E sau în Campionatul Mondial de Anduranță Auto. Această idee nu e încă “bătută în cuie”, dar este ceva de luat în calcul pentru viitor. Se vorbea ca acest scenariu să arate așa: sezonul să înceapă din vară și să se întindă până în primăvara anului viitor. Din nou, logistica va fi pusă sub presiune și totodată, dacă de exemplu, acest scenariu este pus în aplicare, iar calendarul se încheie în martie și noul sezon începe, să zicem in iunie, va fi aproape imposibil să dezvolte mașinile într-un timp atât de scurt.

Cel mai sumbru scenariu ar fi acela că sezonul 2020 să fie anulat definitiv, asta însemnând pierderi financiare imense plus că și piața transferurilor va fi dată peste cap, deoarece la mulți piloți li se termină contractul chiar la finalul acestui an. Dar să sperăm că acest detaliu va rămâne la stadiul de scenariu.

Până la ora actuala din cauza COVID-19, etapele din Bahrain, Vietnam, Olanda, Spania și Azerbaidjan sunt amânate și urmează să fie reprogramate, Australia și Monaco au fost anulate, iar schimbările tehnice mult așteptate de public din 2021 sunt decalate pentru 2022.

Sursa: Author-Andrei Mangalia
Photocredit: Facebook-F1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES