More

  Latest Posts

  F1: Sezon compact sau supersezon pentru 2020?

  CoronaVirus a reușit să dea lumea peste cap. Totodată și lumea Marelui Circ a fost lovită bine de acest virus. Dar odată ce se termină această tevatură, ce se va întâmpla cu acest an pentru F1? Deja 8 runde au fost afectate, dintre care 2 anulate, iar alte etape ce au rămas încă în picioare sunt in pericol.

  Astfel, pentru calendar am găsit două scenarii posibile.

  Scenariul 1-Sezon compact cu 15 sau 18 runde.

  Acest scenariu a fost propus chiar de către șeful F1, Chase Carey, el dorind să aducă fanilor curse în acest an. Deși acest lucru este posibil, provocarea logistică va fi una imensă, totodată fiind posibile ca unele curse să fie programate la un timp foarte scurt unele față de altele. Sezonul se poate întinde până în decembrie, iar debutul acestuia să fie în iunie în Canada sau poate chiar în Iulie. De menționat este că pauza de vara a fost anulată în 2020 pentru a putea organiza etapele ce au fost amânate.

  Scenariul 2-Supersezon

  Varianta a doua ar fi un supersezon asemănător cu ceea ce vedem în Formula E sau în Campionatul Mondial de Anduranță Auto. Această idee nu e încă “bătută în cuie”, dar este ceva de luat în calcul pentru viitor. Se vorbea ca acest scenariu să arate așa: sezonul să înceapă din vară și să se întindă până în primăvara anului viitor. Din nou, logistica va fi pusă sub presiune și totodată, dacă de exemplu, acest scenariu este pus în aplicare, iar calendarul se încheie în martie și noul sezon începe, să zicem in iunie, va fi aproape imposibil să dezvolte mașinile într-un timp atât de scurt.

  Cel mai sumbru scenariu ar fi acela că sezonul 2020 să fie anulat definitiv, asta însemnând pierderi financiare imense plus că și piața transferurilor va fi dată peste cap, deoarece la mulți piloți li se termină contractul chiar la finalul acestui an. Dar să sperăm că acest detaliu va rămâne la stadiul de scenariu.

  Până la ora actuala din cauza COVID-19, etapele din Bahrain, Vietnam, Olanda, Spania și Azerbaidjan sunt amânate și urmează să fie reprogramate, Australia și Monaco au fost anulate, iar schimbările tehnice mult așteptate de public din 2021 sunt decalate pentru 2022.

  Sursa: Author-Andrei Mangalia

  Photocredit: Facebook-F1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss