Latest Posts

F1: Sezon compact sau supersezon pentru 2020?

Vizualizări: 27164

CoronaVirus a reușit să dea lumea peste cap. Totodată și lumea Marelui Circ a fost lovită bine de acest virus. Dar odată ce se termină această tevatură, ce se va întâmpla cu acest an pentru F1? Deja 8 runde au fost afectate, dintre care 2 anulate, iar alte etape ce au rămas încă în picioare sunt in pericol.

Astfel, pentru calendar am găsit două scenarii posibile.

Scenariul 1-Sezon compact cu 15 sau 18 runde.

Acest scenariu a fost propus chiar de către șeful F1, Chase Carey, el dorind să aducă fanilor curse în acest an. Deși acest lucru este posibil, provocarea logistică va fi una imensă, totodată fiind posibile ca unele curse să fie programate la un timp foarte scurt unele față de altele. Sezonul se poate întinde până în decembrie, iar debutul acestuia să fie în iunie în Canada sau poate chiar în Iulie. De menționat este că pauza de vara a fost anulată în 2020 pentru a putea organiza etapele ce au fost amânate.

Scenariul 2-Supersezon

Varianta a doua ar fi un supersezon asemănător cu ceea ce vedem în Formula E sau în Campionatul Mondial de Anduranță Auto. Această idee nu e încă “bătută în cuie”, dar este ceva de luat în calcul pentru viitor. Se vorbea ca acest scenariu să arate așa: sezonul să înceapă din vară și să se întindă până în primăvara anului viitor. Din nou, logistica va fi pusă sub presiune și totodată, dacă de exemplu, acest scenariu este pus în aplicare, iar calendarul se încheie în martie și noul sezon începe, să zicem in iunie, va fi aproape imposibil să dezvolte mașinile într-un timp atât de scurt.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cel mai sumbru scenariu ar fi acela că sezonul 2020 să fie anulat definitiv, asta însemnând pierderi financiare imense plus că și piața transferurilor va fi dată peste cap, deoarece la mulți piloți li se termină contractul chiar la finalul acestui an. Dar să sperăm că acest detaliu va rămâne la stadiul de scenariu.

Până la ora actuala din cauza COVID-19, etapele din Bahrain, Vietnam, Olanda, Spania și Azerbaidjan sunt amânate și urmează să fie reprogramate, Australia și Monaco au fost anulate, iar schimbările tehnice mult așteptate de public din 2021 sunt decalate pentru 2022.

Sursa: Author-Andrei Mangalia
Photocredit: Facebook-F1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Author-Andrei Mangalia

Latest Posts

Don't Miss