GP24 Media

LATEST POSTS

F1: Rob Smedley va părăsi Williams la sfârșitul sezonului 2018

Vizualizări: 17061

Seful de performanță Rob Smedley, va părăsi echipa Williams F1, la sfârșitul sezonului 2018.

Smedley sa alăturat echipei Williams când a părăsit Ferrari în 2014 ca șef de inginerie a performanțelor într-un rol nou creat deoarece echipa a căutat să se întoarcă de la o campanie dificilă din 2013.

El a ajutat-l pe Williams să ajungă la locul trei în campionatul constructorilor, urmat de locul cinci în 2016 și 2017.

Smedley a spus că nu sa decis asupra a ceea ce va face în continuare, în timp ce echipa Williams F1 nu are înlocuire imediată, deoarece se consideră că încă mai evaluează schimbările din spatele scenei ca răspuns la sezonul său dur 2018.

El va depasi Williams la sfarsitul unui alt an dezamagitor pentru echipa, care a pierdut si Dirk de Beer (seful aerodinamica) si Ed Wood (designer-sef) in luna mai.

“Mi-a plăcut foarte mult timpul la Williams”, a spus Smedley. “Echipa a trecut printr-o mare schimbare de când m-am alăturat în 2014 și mi-a fost o plăcere să jucăm un rol în aceste schimbări.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

“Williams este o echipă foarte specială în cadrul comunității F1 și sunt sigur că, cu tot talentul pe care îl avem aici, ei vor continua și vor face lucruri mai bune în viitor.

“Echipa va rămâne întotdeauna aproape de inima mea. După 20 de ani în Formula 1, însă, simt că este momentul potrivit pentru a reflecta asupra lucrurilor și a evalua ce este următoarea mișcare.

“Sunt cu nerăbdare să petrec mai mult timp cu familia mea înainte de a decide asupra oportunităților viitoare.”

Cariera F1 a lui Smedley a început cu 17 ani în urmă, cu Jordan, înainte de a se alătura lui Ferrari trei ani mai târziu în 2004.

El nu sa alăturat imediat companionului Ferrari Felipe Massa la Williams la începutul anului 2014 și a trebuit să aștepte până în a treia rundă a sezonului din Bahrain pentru a începe să lucreze cu echipa Williams F1.

F1: Rob Smedley va părăsi Williams la sfârșitul sezonului 2018

Smedley s-a alăturat ca parte a unei revizii a departamentului de inginerie al echipei, inițial responsabilă de pitwallul echipei Williams în weekend-urile de curse și ca inginerul trackside sub conducerea tehnicianului șef Pat Symonds.

Apoi sa mutat într-un rol mai larg, privindu-se dincolo de performanța în timpul cursei.

Claire Williams, director adjunct al echipei, a declarat: “A fost o plăcere să avem Rob în echipa noastră în ultimii patru ani și îi vom lipsi atât personal, cât și profesional.

“El a fost de acord să ne alăture într-un moment în care performanța noastră era scăzută și suntem recunoscători pentru faptul că a văzut potențialul din noi de a transforma lucrurile în acel moment.

“În timpul petrecut alături de noi, el a contribuit semnificativ la echipă prin rolul său, dar el a fost, de asemenea, o persoană grozavă la Grove, inspirând pe mulți cu entuziasmul și pasiunea sa pentru Formula 1.

“Rob a fost în sport de multă vreme, așa că înțelegem și respectăm în totalitate decizia sa de a lua un timp bine meritat pentru a petrece împreună cu soția și băieții.

“Îi dorim mult mai mult și îi mulțumim din toată inima pentru  timp, pasiune și spiritul de luptă pe care la dat Williams”.

Credit: Autosport
Photocredit: XPB / Ferrari F1

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES