Latest Posts

F1: Ricciardo explică de ce a plecat de la Red Bull

Vizualizări: 19710

Daniel Ricciardo a devăluit mai multe detalii despre decizia sa de a pleca de la Red Bull pentru Renault și confirmă că a refuzat o ofertă de la McLaren pentru că era de părere că echipa nu este „acolo încă”

În ziua de vineri, 3 August 2018, Daniel Ricciardo a surprins aproape pe toată lumea asociată cu Formula 1 odată cu anunțul deciziei sale de a pleca la Renault în 2019.

Ideea cum că Ricciardo ar putea pleca de la Red Bull a fost o reală posibilitate pentru ceva vreme, dar șansele păreau din ce în ce mai slabe odată cu anunțul celor de la Mercedes în care și-au făcut publică dorința de a își păstra ambii piloți, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas. Și totuși, la doar câteva zile de la anuțul bombă, Ricciardo nu știa ce decizia urma să facă.

Reflectând asupra celei mai mari decizii din cariera sa din Formula 1 de până acum, Ricciardo admite că a avut parte de un număr de opțiuni bune din care să aleagă, două dintre ele fiind neașteptate.

„Știam, evident, că va trebui să restrâng numărul de opțiuni, la vremea aceea știam că nu era posibilă o plecare nici la Mercedes, nici la Ferrari, știam că asta nu era posibil. Deci știam că trebuie să fie între Red Bull, McLaren și Renault. Nu eram sigur, sincer.”

Când decizia a fost luată, a luat mulți oameni prin surprindere – nimeni nu a fost mai surprins decât șeful echipei Red Bull, Christian Horner, care se aștepta ca Ricciardo să semneze un nou contract în acea săptămână. Inevitabil, întrebări au fost adresate și motive au fost căutate în cadrul fabricii din Milton Keynes, cu noua traiectorie ascendentă a lui Max Verstappen și subsecventa sa prelungire de contract – în ciuda faptului că încă avea un contract mai lung decât cel al lui Ricciardo – fiind citată ca fiind un factor potențial.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Australianul vede similarități cu venirea sa la Red Bull în 2014 și reușind să îl eclipseze de multe ori pe Sebastian Vettel, la rândul său de patru ori campion mondial: pilotul cu vechime era pus față în față cu un coleg mult mai tânăr venind în față cu posibilitatea de a deveni un viitor lider al echipei.

„Nu prea am văzut lucrurile așa, distrugând ceea ce aveau deja. Cred că cel mai important lucru pentru mine în acel an a fost că am reușit să ating înălțimea și rezultatele pe care am crezut că sunt capabil să le ating, iar asta a fost foarte plăcut pentru mine.

„Nu fusesem niciodată comparat în mod direct cu Seb, dar mă uitam la camerele onboard și la alte lucruri de acest gen, știam că este rapid și știam că este talentat, dar sincer, în mintea mea lucrurile stăteau astfel, cred că pot face asta, chiar cred că pot face ceea ce face el acum. Deci nu am fost surprins să văd că pot cu adevărat să o fac, dar, a fost foarte cool, să pot dovedi ceea ce eu credeam cu adevărat că pot face.”

Precum au sperat să îl țină pe Vettel în 2015, Red Bull au vrut să îș țină pe Ricciardo anul trecut. Negocierile au fost lungi iar echipa era de părere că au făcut tot ce era de făcut pentru a îl păstra pe australian fericit. Deci, chiar i-au oferit Red Bull lui Ricciardo tot ce a cerut?

„Nu știu, presupun că s-au apropiat de ce voiam. erau câteva lucruri. Problema principală era că inițial voiau să facă un contract pe doi ani, iar având în vedere că nu știam dacă mai vreau să stau și chiar un an acolo, să stau doi ani… eram destul de preocupat de mine sincer, de motivația mea de a fi încă acolo.

„Mă gândeam că dacă treaba cu Honda nu merge bine, anul viitor o să fie un an de frustrări, chiar vreau să mai fac încă un an după asta, sau mi-ar pune capac? Deci inițial partea cu cei doi ani m-a pus pe gânduri, așa că am încercat să facem un contract pe un an, în cazul ăla, dacă merg lucrurile cu Honda, super, îl mai extindem sau mă rog. Ușor.

„Apoi și situația pe un singur an părea riscantă. Am simțit că nu fac nimic dacă semnez un contract pe un an. Nu știu, pur și simplu nu aveam un presentiment bun. Deci ceea ce am crezut că vreau, de fapt nu voiam încă de la început. Nu era absolut nimic acolo pentru mine. Contractul pe doi ani, pentru mine, nu simțeam că îl vreau, iar cel pe un an urma să mă aducă în același loc un an mai târziu. Cu adevărat nu voiam să fiu în poziția asta pentru că deja începea să fie obositor.”

Schimbând atenția, McLaren păreau a fi o opțiune bună pentru Ricciardi. La acest stagiu, știa că nu va concura într-o mașină foarte competitivă, cel puțin nu la fel de competitivă ca cea pe care a avut-o în ultimii ani, dar chiar și așa, forma recentă era greu de ignorat.
„McLaren, ca și grup – am avut câteva meeting-uri cu ei – și sincer sunt de părere că sunt niște oameni foarte faini. Ca și personal, îi plac foarte mult. Nu că nu mi-ar plăcea oamenii de la Red Bull, dar am avut un vibe pozitiv față de ei. Dar evident, și ei ar admite asta, nu sunt acolo încă, și părea probabil prea optimist să credem că vom ajunge acolo prea curând. Deci acest lucru pur și simplu i-a cam eliminat de pe listă.

„Apoi Renault, am vorbit ceva, iar eventual ceva s-a întâmplat pentru mine, și am fost de părere că da okay, dacă este o echipă completă, progresul pe care l-au făcut până acum e bun, sunt doi ani și este o ofertă bună.

„Nu voi minți, să îl am pe Nico ca și coleg nu este un lucru rău deloc. Mi-a plăcut ideea asta. Întotdeauna l-am considerat bun pentru că am concurat contra lui ca și junior iar el în mod constat câștiga totul, practic, și cred că munca sa alături de echipă și experiența sa ca pilot în general pot ajuta echipa enorm.

„Știu că este super motivat pentru că din păcate are o statistică pe care nu prea mulți oameni ar vrea-o, iar asta faptul că nu a fost niciodată pe podium. Toată lumea știe că este suficient de bun să reușească asta. Deci o să fie motivat, iar faptul că eu mă voi alătura echipei sunt sigur că îl va motiva chiar mai mult, lucru care sunt de părere că ne-ar putea da avânt și ne va pune pe drumul bun spre progres.

„Pur și simplu părea decizia corectă, și am gândit știi ce? asta e.Am ajuns la punctul ăla de la care simțeam cu adevărat că am nevoie de o schimbare, să schimb rutina dacă nimic altceva, sincer.

„Prezentarea, și tot ce a pus Renault în fața mea, părea…Știm cu toții că încă au de lucru atât la șasiu cât și la motor, dar ce mi-au arătat, ce au făcut în ultimii doi ani, când au pus totul pe foaie totul s-a potrivit la fix, iar traiectoria lor parea realistică și are sens.

„Pur și simplu am avut impresia că ar merge.”

Foto-credit: Renault F1

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss