More

  Latest Posts

  F1: Rezumat 2020 Marele Premiu al Belgiei – Cursa

  Momentele cheie ale cursei:
  Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Belgiei pornind din pole, oprind doar odată pentru a trece de pe medium galben pe hard alb în turul 11, pe parcursul unei perioade de safety car.

  Primii trei finaliști pe podium au avut o strategie identică. Safety-car-ul a influențat puternic strategia, toți piloții, mai puțin doi, oprind ca să schimbe pneurile. Dintre piloții care au oprit, doar Alex Albon de la Red Bull nu a trecut pe hard pentru al doilea stint (a ales în schimb medium).

  Spa3

  Piloții care nu au oprit, Pierre Gasly de la Alpha Tauri și Sergio Perez de la Racing Point. Gasly a fost singurul pilot care a pornit în cursă pe pneuri hard și a trecut pe medium în turul 26, încheind pe opt după ce a plecat în cursă de pe 12. Perez a trecut de pe soft roșu pe hard după 18 tururi, încheind de asemenea în puncte.

  Primii 4 au încheiat în ordinea de pe grilă, primii nouă oprind doar odată pe durata safety-car-ului. Doar trei piloți au oprit de două ori: Charles Leclerc de la Ferrari, Nicholas Latifi de la Williams și Kevin Magnussen de la Haas. În ciuda predicțiilor de ploaie, cursa a fost uscată de la start la final.

  Cum a performața fiecare compoziție de pneu:

  • HARD C2: Utilizat de către toți piloții pentru ultimul stint în afară de Albon, Gasly, Leclerc, Latifi și Magnussen. A efectuat 33 de tururi după perioade de safety car și a ajutat la realizarea celui mai rapid tur de pistă reușit de pilotul Renault, Daniel Ricciardo, în ultimul tur.
  • MEDIUM C3: O alegere populară pentru startul în cursă, selectat în particular de primii trei de pe grilă (și de pe podiumul final) care l-au folosit pentru a trece de Q2. Albon a efectuat un stint de 33 de tururi pe această compoziție.
  • SOFT C4:  A fost folosit pentru un prim stint foarte lung de către Sergio Perez, care nu a oprit sub safety car. Deși aceasta a fost o compoziție soft care nu a fost folosită anul trecut, și-a demonstrat din plin consistența de-a lungul utilizării.

  Spa2

  Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
  „Safety-car-ul a dictat strategia pentru cei mai mulți piloți forțându-I să facă un ultim stint foarte lung pe pneul hard. Aceasta înseamnă că ei au trebuit să gestioneze înțelept această compoziție în special pe finalul cursei, pe un circuit extrem de solicitant. Oricum, toți s-au achitat de această sarcină perfect, iar unii piloți au ales o abordare strategic diferită. Pierre Gasly a arătat un ritm excelent cu strategia sa unică hard-medium și l-am văzut de asemenea pe Sergio Perez alegând să nu oprească sub safety car încercând ceva diferit. Toate cele trei compoziții nominalizate au jucat un rol important și au fost potrivite condițiilor de la Spa – unul dintre cele mai importante teste pentru pneuri din întreg sezonul”

  Spa4


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss