Latest Posts

F1: Renault și AlphaTauri solicită ajutor de urgență de la Liberty Media.

Vizualizări: 30540

Lucrurile merg bine pe hârtie, dar acum se dovedește că chiar și echipele care păreau relativ sigure solicită avansuri de la Liberty Media pentru a-și acoperi scăderea câștigurilor. Este vorba despre Renault, AlphaTauri și Racing Point. Este surprinzător faptul că aceste echipe, în special, trec prin probleme.

AMuS a publicat o listă de echipe eligibile pentru ajutor de urgență. Aceștia sunt (în afară de Williams, care în mod clar au probleme mai mari) Haas, Alfa Romeo, Racing Point, AlphaTauri și Renault. Ultimele trei nume sunt deosebit de surprinzătoare. Datorită sponsorizărilor și dedicației lor pentru Formula 1, aceste echipe nu păreau să aibă probleme până acum.

Renault este bine clasat în campionat și ar avea suficient sprijin din fabrică din partea Franței, în timp ce AlphaTauri se află sub aripa Red Bull și Dietrich Mateschitz. Racing Point este susținut de miliardarul Lawrence Stroll, care chiar și-a cumpărat recent Aston Martin, sporind disponibilitatea fondurilor Racing Point cu aproximativ 200 de milioane de dolari. Este particular ca aceste echipe să solicite ajutor financiar.

Liberty Media are 2,5 miliarde de dolari disponibil.
În mod normal, banii pentru premii din 2019 nu ar fi plătiți până la sfârșitul acestui an. Coșul de fum trebuie să continue să fumeze, dar echipele nu pot concura în prezent. Prin urmare, Liberty Media a oferit echipelor avansuri pe banii lor premiați. Aceasta provine de la fondul de 2,5 miliarde de dolari care a fost pus la dispoziție pentru a face față rapid problemelor și a scăpa de facturile neplătite. Aceste prevederi includ deja un miliard de dolari de la Formula 1 în sine.

Liberty Media este lovită puternic de criza COVID-19.
Și asta încă nu este suficient: oamenii caută mai mulți bani. Începând cu luna mai, compania tranzacționată public merge cu pălăria pentru a strânge 750 de milioane de dolari. Apoi, noii investitori se pot înscrie pentru a „plăti împrumutul intern grupului de Formula 1”.

Liberty Media a lansat recent rezultatele de operare din primul trimestru, care nu au fost foarte strălucitoare. Profitul net înainte de impozite și alte taxe a scăzut de la un profit de 59 de milioane la o pierdere de 42 de milioane de dolari.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss