More

  Latest Posts

  F1: Renault și AlphaTauri solicită ajutor de urgență de la Liberty Media.

  Lucrurile merg bine pe hârtie, dar acum se dovedește că chiar și echipele care păreau relativ sigure solicită avansuri de la Liberty Media pentru a-și acoperi scăderea câștigurilor. Este vorba despre Renault, AlphaTauri și Racing Point. Este surprinzător faptul că aceste echipe, în special, trec prin probleme.

  AMuS a publicat o listă de echipe eligibile pentru ajutor de urgență. Aceștia sunt (în afară de Williams, care în mod clar au probleme mai mari) Haas, Alfa Romeo, Racing Point, AlphaTauri și Renault. Ultimele trei nume sunt deosebit de surprinzătoare. Datorită sponsorizărilor și dedicației lor pentru Formula 1, aceste echipe nu păreau să aibă probleme până acum.

  Renault este bine clasat în campionat și ar avea suficient sprijin din fabrică din partea Franței, în timp ce AlphaTauri se află sub aripa Red Bull și Dietrich Mateschitz. Racing Point este susținut de miliardarul Lawrence Stroll, care chiar și-a cumpărat recent Aston Martin, sporind disponibilitatea fondurilor Racing Point cu aproximativ 200 de milioane de dolari. Este particular ca aceste echipe să solicite ajutor financiar.

  Liberty Media are 2,5 miliarde de dolari disponibil.
  În mod normal, banii pentru premii din 2019 nu ar fi plătiți până la sfârșitul acestui an. Coșul de fum trebuie să continue să fumeze, dar echipele nu pot concura în prezent. Prin urmare, Liberty Media a oferit echipelor avansuri pe banii lor premiați. Aceasta provine de la fondul de 2,5 miliarde de dolari care a fost pus la dispoziție pentru a face față rapid problemelor și a scăpa de facturile neplătite. Aceste prevederi includ deja un miliard de dolari de la Formula 1 în sine.

  Liberty Media este lovită puternic de criza COVID-19.
  Și asta încă nu este suficient: oamenii caută mai mulți bani. Începând cu luna mai, compania tranzacționată public merge cu pălăria pentru a strânge 750 de milioane de dolari. Apoi, noii investitori se pot înscrie pentru a „plăti împrumutul intern grupului de Formula 1”.

  Liberty Media a lansat recent rezultatele de operare din primul trimestru, care nu au fost foarte strălucitoare. Profitul net înainte de impozite și alte taxe a scăzut de la un profit de 59 de milioane la o pierdere de 42 de milioane de dolari.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss