More

  Latest Posts

  F1 Power Unit – Motorul cu Combustie Internă (ICE)

  Continuăm seria de articole F1 Power Unit în care explicăm din ce este compus un PU și cum funcționează fiecare componentă. Azi vom vorbi despre motorul cu combustie internă sau cum este el denumit în termeni F1, Internal Combustion Engine (ICE).

  INTERNAL COMBUSTION ENGINE: 

  Începând cu sezonul 2014, FIA anunța o nouă motorizare, 1.6 turbo V6, pentru monoposturile de Formula 1, înlocuind motoarele 2.4 V8.

  F1 Power Unit

  Astfel se intra cu adevărat în era hybrid, sistemul KERS al vechilor monoposturi era inlocuit cu sistemul ERS. Puterea generată de sistemul electric era mai mare si astfel motorul se putea ajusta astfel încât să scadă consumul de combustibil.

  Motorul 1.6 turbo V6 împreună cu sistemul electric dezvoltă o putere totală de aprox.1000cp, 850cp dezvoltați de motorul cu combustie internă și 150-160cp dezvoltați de sistemul electric.

  F1 Power Unit

  In ciuda faptului că este un motor de doar 1.6 litri și nu are un sunet plăcut urechii cum ne-au obisnuit vechile motorizări, este un motor extrem de puternic și capabil să dezvolte chiar și 1500cp. Ceea ce-l împiedică să dezvolte până la 1500cp este dispozitivul numit FFM (Fuel Flow Meter). FFM controlează fluxul de combustibil. Practic, motorul nu primește suficient combustibil să depășească turația de 12.000-13.000rpm.

  F1 Power Unit

  Saltul tehnologic a fost imens! S-a reușit subdimensionarea motorului până la 1.6 litri, consumul de combustibil s-a redus cu până la 40% și o putere generată de Power Unit mai mare decât cea a vechiului motor 2.4 V8.

  Sursa: GP24.ro / Cosmin Blejan

  Photocredit: F1.com / Honda Racing / Motorsporttechnology.com


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss