More

  Latest Posts

  F1 Power Unit – Motorul cu Combustie Internă (ICE)

  Continuăm seria de articole F1 Power Unit în care explicăm din ce este compus un PU și cum funcționează fiecare componentă. Azi vom vorbi despre motorul cu combustie internă sau cum este el denumit în termeni F1, Internal Combustion Engine (ICE).

  INTERNAL COMBUSTION ENGINE: 

  Începând cu sezonul 2014, FIA anunța o nouă motorizare, 1.6 turbo V6, pentru monoposturile de Formula 1, înlocuind motoarele 2.4 V8.

  F1 Power Unit

  Astfel se intra cu adevărat în era hybrid, sistemul KERS al vechilor monoposturi era inlocuit cu sistemul ERS. Puterea generată de sistemul electric era mai mare si astfel motorul se putea ajusta astfel încât să scadă consumul de combustibil.

  Motorul 1.6 turbo V6 împreună cu sistemul electric dezvoltă o putere totală de aprox.1000cp, 850cp dezvoltați de motorul cu combustie internă și 150-160cp dezvoltați de sistemul electric.

  F1 Power Unit

  In ciuda faptului că este un motor de doar 1.6 litri și nu are un sunet plăcut urechii cum ne-au obisnuit vechile motorizări, este un motor extrem de puternic și capabil să dezvolte chiar și 1500cp. Ceea ce-l împiedică să dezvolte până la 1500cp este dispozitivul numit FFM (Fuel Flow Meter). FFM controlează fluxul de combustibil. Practic, motorul nu primește suficient combustibil să depășească turația de 12.000-13.000rpm.

  F1 Power Unit

  Saltul tehnologic a fost imens! S-a reușit subdimensionarea motorului până la 1.6 litri, consumul de combustibil s-a redus cu până la 40% și o putere generată de Power Unit mai mare decât cea a vechiului motor 2.4 V8.

  Sursa: GP24.ro / Cosmin Blejan
  Photocredit: F1.com / Honda Racing / Motorsporttechnology.com

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  GP24.ro / Cosmin Blejan

  Latest Posts

  Don't Miss