Latest Posts

F1: Portugalia ar putea reveni în Marele Circ

Vizualizări: 29859

Vești foarte bune vin din Portugalia. Cele mai importante două circuite din țară au primit licență FIA Grade 1, adică pe ele se pot organiza și Grand Prix-uri din Formula 1.

Primul traseu ce a primit această distincție este cel de la Portimao, care cel puțin după noi, este unul dintre cele mai frumoase circuite din Europa. Autodromo Internacional do Algarve reintră astfel în lumea mare a automobilismului mondial, singurele campionate importante ce își desfășoară etape acolo sunt European Le Mans Series și World Superbike.

Celălalt circuit care urmează să primească și el această licență este Estoril, traseu ce a fost prezent în Formula 1. Dacă va primi licența, probabil vom revedea GP-ul Portugaliei la Estoril așa cum se întâmpla în urmă cu mulți ani.

Ultimul Grand Prix ce a fost organizat în Portugalia a avut loc în 1996 la Estoril, atunci când Jacques Villeneuve s-a impus.

Sursa: NOS / Sportmotores
Photocredit: Paul Cahier Archive
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

NOS / Sportmotores

Latest Posts

Don't Miss