Latest Posts

Formula 1, Red Bull: Perez îl împinge pe Verstappen pe iarbă, apoi se răzbună

Vizualizări: 9208

Red Bull obține o dublă în sprintul de Formula 1 la Spielberg dar echipa a avut probleme interne timp de 24 de tururi. Perez îl trimite pe Verstappen pe iarbă.

La Sprint în Spielberg, Max Verstappen și Sergio Perez au pornit unul lângă altul pentru prima dată de la Baku, la sfârșitul lunii aprilie. Și, prompt, aproape că s-a ajuns la o coliziune în interiorul echipei între cei doi piloți Red Bull. Verstappen a avut un start decent din pole position în condiții de ploaie, dar Perez și-a depășit coechipierul în drumul spre primul viraj.

Pentru a-și apăra poziția de lider, Perez a tras la dreapta pe linia dreaptă după primul viraj, împingându-l pe Verstappen. Campionul mondial a fost nevoit chiar să intre ușor în iarbă pentru a evita o coliziune. “M-a împins în afară! Ce naiba?”, a transmis prin radio un Verstappen furios.

Contraatacul nu a întârziat prea mult să apară: Verstappen a frânat mult mai târziu pentru virajul trei pe interior și l-a forțat pe Perez să deschidă volanul. Întregul pluton a trebuit să frâneze în ritm de melc, deoarece cei doi s-au încurcat unul în fața celuilalt. În timp ce Verstappen a preluat conducerea, Perez a pierdut o poziție în favoarea lui Nico Hülkenberg.

“Ce este în neregulă cu Max?”, s-a supărat imediat Perez. După 24 de tururi cei doi lideri ai campionatului mondial au fost preocupați de scenele de pe parcursul sprintului. Imediat după ce au coborât din monoposturi, cei doi au avut o discuție în fața camerelor de televiziune. La început au fost multe gesturi, apoi a fost din ce în ce mai liniște.

Marko: Trebuie să vorbim cu Perez
Șeful departamentului de motorsport al Red Bull, Dr. Helmut Marko, nu a fost deloc impresionat de duelul dintre cei doi piloți ai săi. “Tot ceea ce s-a întâmplat după primul viraj nu era necesar”, a declarat el pentru ORF. “Trebuie să ne uităm din nou și trebuie să vorbim cu Checo, poate că nu l-a văzut pe Max”.

1

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Perez pare să fi auzit anunțul șefului său. “Max cred că a fost supărat că l-am împins afară după primul viraj. Dar nu l-am văzut deloc acolo. Deși nu ploua tare, vizibilitatea era proastă. Imediat ce mi-am dat seama, am lăsat ușa deschisă în virajul doi”, a declarat el imediat după cursă, adăugând: “Totul este în regulă, am vorbit despre asta”.

Verstappen: Nu merită un articol
“Când ești împins pe iarbă, este dificil, dar am ținut mașina sub control”, a analizat Verstappen. Olandezul pune clar capăt unui război intern al echipei: “Se întâmplă în toiul momentului. Nu trebuie să faci o poveste mare din asta. S-a întâmplat, am vorbit despre asta și totul este în regulă. Așa lucrează oamenii. Nu este nevoie să scrieți un articol despre asta”.

Verstappen a râs, de asemenea, după sprint: După 24 de tururi, avea un avans de 20 de secunde față de coechipierul său Perez pentru locul doi. Perez a pierdut inițial timp pentru că a fost blocat în spatele lui Hülkenberg timp de jumătate din cursă. Dar chiar și după aceea, Verstappen a controlat ritmul în față.

În afară de duelul echipei din primul tur, a fost un sprint plictisitor pentru liderul campionatului mondial. Doar pneurile au rămas interesante, deoarece mulți dintre concurenți au trecut la slick-uri atunci când pista s-a uscat. Verstappen și Perez, în schimb, au rămas pe intermediare pe parcursul celor 24 de tururi.

“24 de tururi pe circuitul intermediar este mult. Slick-urile au fost mai rapide în final, desigur, dar pentru mine, ca lider, nu avea sens să schimb”, a explicat Verstappen. Cu victoria la sprint, dominatorul și-a mărit și mai mult avansul în campionatul mondial. Verstappen are acum un avans de 70 de puncte față de Perez, aflat pe locul doi, cu 203 puncte. Verstappen va pleca din nou din pole position în Marele Premiu de duminică, în timp ce Perez va pleca de pe locul 15.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

1
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss