Latest Posts

F1: Noile reglementări tehnice și financiare au fost aprobate

Vizualizări: 28641

Știrea momentului vine din Formula 1, acolo unde consiliul World Motorsport al FIA a aprobat noile reguli tehnice și financiare pentru Marele Circ.

Sunt destul de multe noutăți și le luăm pe rând:

-Din 2021, bugetul alocat pentru echipe va fi de 145 de milioane de dolari. În 2022, acesta scade la 140 de milioane, iar pentru următorii trei ani, totul se duce la 130 de milioane, la bază fiind 3 sezoane cu câte 21 de curse.

-Cursele vor fi fără public, momentan regula asta fiind provizorie

-Echipele trebuie să aibă maxim 80 de oameni, dintre care 60 să fie operaționali

-Se îngheață dezvoltarea multor componente pe monoposturi între 2020 și 2021. Acestea sunt: șasiul, cutia de viteze, componente mecanice, structuri pentru impact. Un sistem token a fost dezvoltat pentru a permite un număr foarte limitat de modificări asta depinzând de cerințele echipelor.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

-În 2020, vor fi limitări la Power Unit.

-Pentru 2021, se vor opera modificări la podeaua mașinii, în special la zona roților spate pentru a modera creșterea apăsării aerodinamice.

-Tot pentru 2021, masa minimă a greutății mașinii crește la 749 KG

-În acest an, apar modificări și la folosirea anvelopelor. Se permite ca în antrenamentul 2 testarea cauciucurilor, asta dacă Pirelli aduce un nou model de anvelopă. Totodată, se prelungește perioada folosirii anvelopelor P140 în antrenamentul 1 în caz de ploaie.

-În 2020, se reduc testele aerodinamice, dar și testarea pentru motoare este redusă, totul pentru a reduce cheltuielile.

-Anul viitor, se vor reduce și mai mult testele aero și se va introduce un “Bias” pentru acest lucru ce sta la baza dintre poziția echipei în campionat și limitările aero. Acest Bias va fi unul liniar între locurile 1-10.

-Din 2022, mai apar restricții la numărul componentelor, la verificările tehnice și parc ferme.

-Se crește suma dedicată performanțelor sportive la final de an, de la 10 la 12 milioane de dolari.

-Salarilie angajaților pot scădea.

-Pentru alte distracții, costurile vor fi fixe: 1 milion de dolari.

-Echipele mici pot evita necesitatea de a-și dezvolta design-ul și de a crea componente făcute de ei pentru a reduce costurile.

Foto-Motorsport.com

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss