Latest Posts

F1 Monaco: Haas a fost descalificată. Aripă spate ilegală

Vizualizări: 12979

Nico Hulkenberg și Kevin Magnussen trebuie să înghită o veste amară după calificările de Formula 1 de la Monaco. Aripa spate de la Haas ilegală. Pleacă din spatele grilei de start.

Calificările de Formula 1 de la Monaco mergeau deja destul de prost pentru Haas. Nici Nico Hulkenberg și nici Kevin Magnussen nu au ajuns în Q3. Pe circuitul stradal extrem de neprietenos cu depășirile, acest lucru le-a diminuat deja speranțele de a obține puncte. Însă, cu locul 12, Hulkenberg era încă la o distanță de puncte. Sau mai degrabă: ar fi fost.

Pentru că lucrurile s-au înrăutățit și mai mult pentru echipa americană după calificări. O inspecție tehnică a arătat că DRS-ul de pe ambele monoposturi se putea deschide prea mult. Sau, după cum descrie mai detaliat raportul întocmit de Jo Bauer, delegatul tehnic al FIA: “Zonele cele mai exterioare din stânga și din dreapta ale elementelor reglabile au depășit limita maximă admisă de 85 mm pe ambele monoposturi”.

Hulkenberg, Haas

DRS setat incorect: Acesta este motivul pentru care Haas a fost descalificat

Pe scurt: Deschiderea aripii spate a fost pur și simplu setată ilegal. Un reprezentant al echipei a fost convocat în legătură cu această infracțiune, dar încălcarea regulamentului tehnic al Formulei 1 a fost clară: Haas a fost exclusă din rezultatele calificărilor.

Haas a explicat infracțiunea spunând că au făcut o greșeală involuntară atunci când au ajustat aripa. Echipa din Kannapolis adusese o nouă aripă spate la startul de la Monaco. Pe modelul mai vechi, deschiderea maximă se afla într-un punct diferit față de cel al versiunii noi.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Hulkenberg, Haas

Hulkenberg și Magnussen pleacă de la boxe

Mecanicii de la Haas nu fuseseră instruiți să ajusteze deschiderea în conformitate cu noul model, au precizat comisarii în motivarea lor. Hülkenberg și Magnussen vor începe cursa de la boxe, așa cum a anunțat Haas. La Monaco, această ipoteză nu poate fi recuperată în condiții normale.

Infracțiunea a readus în memorie sezonul 2021 al Formulei 1. Atunci, în mijlocul luptei dramatice din Campionatul Mondial dintre Lewis Hamilton și Max Verstappen, pilotul Mercedes a fost exclus din calificări la Marele Premiu de la Sao Paulo din cauza unui control retroactiv al aripii spate.

Tot atunci, DRS-ul a fost lăsat să se deschidă prea mult. Hamilton a arătat o cursă impresionantă pentru a recupera mai târziu în weekend (cu un sprint la momentul respectiv) și a sărbătorit una dintre cele mai impresionante victorii ale sale în Marele Premiu. Un scenariu pe care Haas probabil că nu și-l imagina nici în cele mai nebunești vise, și nu doar din cauza circuitului.

Hulkenberg, Haas

Achitarea lui Hulkenberg este irelevantă: Nu va mai fi penalizat după calificări

Practic a devenit irelevant după descalificare: A existat, de asemenea, o investigație asupra lui Nico Hulkenberg pentru că l-a împiedicat pe Esteban Ocon în virajul 3 în timpul calificărilor. Cu toate acestea, comisarii au decis ca Hülkenberg să nu fie penalizat pentru acest lucru. Motivul este simplu: “Am avut o problemă cu radioul, așa că nu am primit nicio informație că el venea în față”, a declarat Hulkenberg.

Echipa l-a informat despre Alpine prin radio, dar mesajul radio nu a ajuns la Hülkenberg. Întrucât situația s-a petrecut într-un viraj fără vizibilitate, comisarii nu l-au învinuit personal pe Hulkenberg pentru incident. Cu toate acestea, decizia ar fi fost oricum irelevantă pentru grila de start. Asta pentru că rezultatul din FP3 este decisiv pentru grila de start între piloții Haas în urma excluderii acestora din calificări.

Nu a fost singura problemă a pilotului de 36 de ani în calificări. Într-o altă situație, a atins și el zidul – dar acest contact nu a avut consecințe. El nu a vrut să dea vina pentru ieșirea din Q2: “Nu am avut sentimentul că am avut mai mult în mine. Am scos totul din ultimul meu tur, a fost curat. Din păcate, am fost doar între P12 și P15 tot weekendul”.

Hulkenberg, Haas

Calificari Monaco

01. Charles Leclerc (MC), Ferrari, 1:10,270 min
02. Oscar Piastri (AUS), McLaren, 1:10,424
03. Carlos Sainz (E), Ferrari, 1:10,518
04. Lando Norris (GB), McLaren, 1:10,542
05. George Russell (GB), Mercedes, 1:10,543

06. Max Verstappen (NL), Red Bull Racing, 1:10,567
07. Lewis Hamilton (GB), Mercedes, 1:10,621
08. Yuki Tsunoda (J), Racing Bulls, 1:10,858
09. Alex Albon (T), Williams, 1:10,948
10. Pierre Gasly (F), Alpine, 1:11,311

11. Esteban Ocon (F), Alpine, 1:11,285
12. Nico Hulkenberg (D), Haas, 1:11,440
13. Daniel Ricciardo (AUS), Racing Bulls, 1:11,482
14. Lance Stroll (CDN), Aston Martin, 1:11,563
15. Kevin Magnussen (DK), Haas, 1:11,725

16. Fernando Alonso (E), Aston Martin, 1:12,019
17. Logan Sargeant (USA), Williams, 1:12,020
18. Sergio Perez (MEX), Red Bull Racing, 1:12,060
19. Valtteri Bottas (FIN), Sauber, 1:12,512
20. Guanyu Zhou (RCH), Sauber, 1:13,028

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss