Latest Posts

F1- McLaren este în căutarea unor răspunsuri la succesul neașteptat al upgrade-ului

Vizualizări: 3225

McLaren afirmă că urmărește să afle de ce monopostul îmbunătățit de Formula 1 produce mai mult decât a anticipat – în special la viteze mici.

La Marele Premiu de la Miami, echipa cu sediul în Woking a introdus o etapă majoră de dezvoltare a modelului MCL38, care l-a ajutat pe Lando Norris să câștige prima sa victorie în Formula 1.

De atunci, Norris a ocupat un loc doi la Marele Premiu din Emilia Romagna, în timp ce coechipierul său Oscar Piastri a terminat pe locul doi în cursa de la Monaco de la sfârșitul săptămânii trecute.

Dar în timp ce McLaren este încântat de faptul că actualizările sale au ajutat echipa să se ridice pentru a lupta pentru victorii în cursă, a fost lăsată ușor nesigură cu privire la motivul pentru care câștigurile pe care le-au adus schimbările sunt mai mari decât a anticipat.

McLaren, Stella

Directorul echipei, Andrea Stella, spune că este esențial să se ajungă la fondul acestei situații pentru a ajuta echipa să înțeleagă mai bine cum ar trebui să abordeze evoluția ulterioară a mașinii.

„Ceea ce vedem și ceea ce ne așteptam este doar o forță de apăsare mai mare în toate condițiile”, a explicat Stella. „Dar compostul, în comparație cu ceea ce ne așteptam, pare să se comporte bine și la viteze mici – posibil puțin mai mult decât am prevăzut pe baza instrumentelor noastre de dezvoltare, ceea ce este o veste bună.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Dar, în mod evident, acesta este un lucru pe care trebuie să îl înțelegem foarte bine, astfel încât să avem informațiile corecte pentru a continua să ne perfecționăm în această direcție, pentru că pare să fie foarte profitabil pentru timpul pe tur și, de asemenea, pare să ne facă competitivi pe circuitele care au viraje cu viteză redusă.”

McLaren,Stella

Stella crede că o parte din această îmbunătățire neașteptată este probabil rezultatul creșterii încrederii piloților, care le-a permis lui Norris și Piastri să forțeze mai mult, dar în egală măsură există și unele elemente tehnice care, în opinia sa, trebuie să fie mai bine înțelese.

„Acest aspect al îmbunătățirilor care ar putea funcționa puțin mai bine decât se aștepta este cam peste tot”, a spus el. „Nu este specific vitezei mici.

„Pentru noi, este încă un punct deschis în ceea ce privește motivul pentru care mașina pare acum să fie destul de decentă la viteză redusă. Și nu vrem să tragem concluzii prea devreme, deoarece este destul de esențial să obținem un răspuns cât mai precis la această întrebare.

„Ar putea fi o mare șansă pentru dezvoltarea ulterioară, așa că trebuie să înțelegem exact de ce monopostul este acum competitiv la viteză redusă.”

McLaren,Stella

Dar Stella este clar că problema monopostului care produce mai mult decât se aștepta nu se datorează unei probleme de corelație între fabrică și circuit, deoarece creșterea reală a forței de apăsare este conformă cu obiectivul.

„Cred că ar trebui să facem diferența aici între ceea ce este corelația și ceea ce măsurăm pe pistă cu datele așteptate. Din acest punct de vedere, lucrurile merg destul de mult conform așteptărilor.

„Dar apoi, celălalt punct este că, odată ce aduci aceste tipuri de îmbunătățiri și acest plus de eficiență aerodinamică în special, care este timpul pe tur pe care îl câștigi?

„Îți faci simularea și crezi că vei câștiga X. Dar se pare că câștigi X plus un pic. Așadar, nu este vorba despre corelația dintre dezvoltare și circuit. Este mai mult faptul că prima din punct de vedere al timpului pe tur pare să fie puțin mai mare decât ceea ce ai simula.”

McLaren, Stella

Clasament Piloți:
01. Verstappen 169 Puncte
02. Leclerc 138
03. Norris 113
04. Sainz 108
05. Perez 107
06. Piastri 71
07. Russell 54
08. Hamilton 42
09. Alonso 33
10. Tsunoda 19
11. Stroll 11
12. Oliver Bearman (GB) 6
13. Hulkenberg 6
14. Ricciardo 5
15. Albon 2
16. Ocon 1
17. Magnussen 1
18. Gasly 1
19. Zhou 0
20. Bottas 0
21. Sargeant 0

Clasament echipe:
01. Red Bull Racing 276 Puncte
02. Ferrari 252
03. McLaren 184
04. Mercedes 96
05. Aston Martin 44
06. Racing Bulls 24
07. Haas 7
08. Williams 2
09. Alpine 2
10. Sauber 0

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss