Latest Posts

F1: Marele Premiu al Ungariei – Avancronică – Pirelli Report (+Program TV).

Vizualizări: 13066

Imediat după Marele Premiu F1 al Franței, câștigat de Max Verstappen după ce Charles Leclerc a făcut o greșeală și a ieșit în decor în timp ce era în frunte, F1 are o ultimă etapă înainte de pauza de vară, cu o revenire pe Hungaroring.

Avansul lui Max Verstappen în clasamentul piloților s-a mărit la 63 de puncte față de Charles Leclerc după triumful din Franța, în timp ce Red Bull Racing conduce acum în campionatul constructorilor cu 82 de puncte față de Scuderia Ferrari. În spatele primilor doi clasați, Mercedes AMG F1 va încerca să își mențină balansul recent, după ce a obținut în Franța prima sa dublă podium din acest sezon, în timp ce echipa încearcă să reducă diferența de performanță față de Red Bull Racing și Scuderia Ferrari. În altă ordine de idei, Haas F1 a anunțat deja că va livra un pachet de upgrade la Marele Premiu al Ungariei, dar că doar Kevin Magnussen va rula cu noile piese.

F1, Ungariei

GP-ul Ungariei de anul trecut a produs, fără îndoială, cea mai dramatică cursă a sezonului, deoarece un carambol în primul viraj a însemnat că cursa a fost semnalizată cu steag roșu și că Lewis Hamilton a fost singurul starter de pe grilă, deoarece restul piloților au intrat la boxe pentru pneuri slick la finalul turului de formare. În condițiile în care apelul la strategie al lui Lewis Hamilton l-a forțat să intre la boxe mai devreme, a deschis cursa pentru ca Esteban Ocon să obțină prima sa victorie în Formula 1.

F1, Ungariei

Pneurile și Pista:

 • Marele Premiu al Ungariei marchează jumătatea sezonului, înainte de pauza de vară, iar Pirelli a ales pneurile de la mijlocul gamei: C2 ca hard, P Zero Alb, C3 ca medium P Zero Galben, respectiv C4 ca soft P Zero Roșu.
 • Hungaroring are reputația de a fi extrem de fierbinte și uscat: temperatura la nivelul pistei anul trecut în antrenamente a atins aproape 60 de grade. Dar în realitate a plouat chiar înainte de cursă la ultimele două ediții în Ungaria.
 • Anul trecut asta a dus cumva la un restart după un incident în primul viraj, când pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a fost singura persoană de pe grilă care a ales pneurile intermediare, în timp ce toți ceilalți au preferat să intre și să schimbe pe slick-uri.
 • Hungaroring nu este în mod special o pistă cu energii ridate, are un asfalt fin și uneori denivelat în anumite locuri ceea ce solicită pneurile în special pe tracțiune și frânare.

F1, Ungariei F1, Ungariei

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Ungariei în acest weekend:

 • Vineri 29.07.2022, 15:00 – 16:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 2
 • Vineri 29.07.2022, 18:00 – 19:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Sâmbăta 30.07.2022, 14:00 – 15:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Sâmbăta 30.07.2022, 17:00 – 18:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Duminica 31.07.2022, 16:00 – 18:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1

F1, Ungariei

„Noile generații de pneuri și mașini ar trebui să fie distractive pe acest circuit”
„În trecut, Hungaroring era recunoscut ca locul unde este dificil să depășești, dar noile pachete mașină-pneuri de anul acesta ajută piloții să stea mult mai apropiați unii de ceilalți, motiv pentru care am văzut anul acesta câteva curse memorabile cu multe depășiri.

Sperăm că așa se va întâmpla și pe Hungaroring; o pistă îngustă și virajată, unde mașinile rulează adeseori grupat. Ungaria este recunoscută pentru temperaturile ridicate, dar a plouat de asemenea la ultimele două ediții: așa că morala poveștii este că nu trebuie să ne grăbim cu concluziile! Am văzut câteva surprize la Hungaroring înainte, iar acesta poate fi cazul și acum.”

F1, Ungariei

Formula 2:
Pentru Formula 2, pneurile MEDIUM P Zero Galben și cele SOFT, P Zero Roșu au fost nominalizate la Hungaroring. Este a doua oară când această împerechere este utilizată în acest sezon, după etapa a doua de la Jeddah. Fiecare pilot are cinci seturi de pneuri slick (trei medium și două soft) pentru a le utiliza în acest weekend, care include o cursă de sprint de 28 de tururi, sâmbătă după amiază și cursa principală de 37 de tururi, duminică dimineața, când piloții trebuie să utilizeze ambele compoziții dacă este uscat.

Formula 3:
În Formula 3 au fost nominalizate pneurile MEDIUM, P Zero Galben pentru a doua oară în acest sezon. Precedenta apariție s-a produs la Imola. Piloții vor avea trei noi seturi de medium pentru a le utiliza în weekend, cu un set de SOFT adus de la runda precedentă de pe Red Bull Ring pentru a fi utilizat doar în antrenamente. O cursă de sprint de 19 tururi va avea loc sâmbătă dimineața, urmată de cursa principală de 24 de tururi de duminică.

F1, Ungariei

RALIURI:
Runda de casă pentru Pirelli din Campionatul European de Raliuri, raliul Roma Capitale, a avut loc weekendul trecut. Pilotul Pirelli, Damiano de Tommaso a câștigat evenimentul pilotând o Skoda Fabia R5, iar alți piloți Pirelli obținând victorii la diverse clase.

GT:
Cursa de 24 de ore de la Spa, cea mai mare din calendarul motorsport Pirelli, va avea loc weekendul acesta în Belgia. Pirelli va aduce aproape 17.000 de pneuri la acest eveniment pentru toate clasele, cu un total de 66 mașini GT3.

 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Pirelli / GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: Pirelli Romania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Pirelli / GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss