Latest Posts

F1: Marele Premiu al Statelor Unite – Antrenamente Libere – Pirelli Report.

Vizualizări: 13463

Titlul mondial de F1 din 2022 ar putea fi decis după ce Max Verstappen a cucerit coroana piloților în Japonia la ultima cursă, dar încă mai sunt multe în joc și multe subiecte de discuție atât în afara cât și pe pistă.

https://www.pirelli.com/tyres/ro-ro/vehicule/homepage/

Echipa Red Bull Racing poate cuceri titlul mondial la constructori F1 pe Circuit of the Americas, în timp ce echipa se află în centrul atenției după ce a încălcat plafonul de costuri din F1 și ce potențiale sancțiuni, dacă există, ar putea urma.

În altă ordine de idei, Charles Leclerc și Sergio Perez se vor lupta pentru locul al doilea în clasamentul piloților, doar un punct îi desparte pe cei doi cu patru curse înainte de final. O altă luptă strânsă în top 5 al piloților din F1 se dă între George Russell, care a obținut până acum 207 puncte, și Carlos Sainz, care a acumulat 202 puncte, ceea ce înseamnă că lupta pentru locul 4 nu s-a încheiat. În partea inferioară a clasamentul există încă multe oportunități de a câștiga sau pierde locuri în clasament.

În timp ce top 3 pentru constructori pare destul de bine stabilit, există încă lupte pentru poziția 4 între Alpine și McLaren. De asemenea, pozițiile 6-9 sunt împărțite de doar 18 puncte, astfel încât sunt încă multe acțiuni și lupte de așteptat între aceste echipe, deoarece fiecare loc și punct în campionatul constructorilor reprezintă o valoare monetară sub forma unei cote procentuale din veniturile F1.

F1

Ce am Învățat?

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • A doua sesiune de antrenamente din Austin s-a derulat conform programului, cu 90 de minute dedicate dezvoltării pneurilor slick pentru anul viitor. Planul de rulare și indicațiile au fost identice pentru toate echipele cu scopul de a se colecta primul calup de date ce vor fi utilizate pentru definirea compozițiilor dure din gama pentru 2023.
  • Cinci echipe (Alfa Romeo, Ferrari, Haas, McLaren și Williams) nu au utilizat linia obișnuită de piloți în FP1. Aceasta a însemnat că au putut sa-și facă propriile pregătiri cu piloții proprii în prima parte din FP2 înainte de a lua parte la programul de teste Pirelli pentru a doua parte a sesiunii, conform unei înțelegeri anterioare.
  • Condițiile au fost uscate și calde de-a lungul zilei, conform așteptărilor, atingând 31 de grade temperatură ambientală, respectiv 39 de grade la nivelul pistei în FP2. Aceasta a permis colectarea de date relevante pentru compozițiile hard pentru 2023 de-a lungul întregului test, derulat în condiții ideale pe o pistă precum Austin care beneficiază de presiuni laterale semnificative precum și de forțe importante pe tracțiune și frânare.
  • Testul a făcut ca rutina obișnuită de colectare a datelor din FP2 să fie diferită decât în mod obișnuit. Drept rezultat, munca din FP3 de sâmbătă va fi vitală pentru stabilirea diferențelor de performanță dintre cele trei compoziții. Condițiile meteo din FP1 au fost similare cu cele din FP2, cu pilotul Ferrari, Carlos Sainz reușind cel mai bun timp în FP1 (1m36.857s) cu P Zero Roșu soft.

F1

„Suntem în sfârșit gata cu prima parte a programului de teste pentru 2023, după ce ploaia a dat peste cap sesiunea planificată pentru Japonia. Munca pe care am făcut-o în FP2 ne va permite să analizăm date valoroase colectate pentru compozițiile mai dure, așa cum se va întâmpla și weekendul viitor în Mexic, când vom testa compozițiile mai soft.

A fost o zi importantă, unde stilul diferit de derulare al FP1 și FP2 vor scoate și mai mult în evidență FP3 pentru formularea celei mai bune strategii pentru cursă. Condițiile meteo cu vânt și suprafața denivelată au subliniat și azi că Circuit of the Americas rămâne unul dintre cele mai interesante circuite pentru piloți și ingineri.”

F1

Numărul Magic: 2823

Acesta a fost numărul total de kilometri acoperit cu pneurile prototip pentru 2023 de-a lungul sesiunii FP2, ce a implicat 20 de mașini și 10 echipe. Acesta este echivalentul a 513 tururi: aproape o distanță echivalentă cu 10 Grand Prix-uri.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

F1
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Pirelli Motorsport
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: Pirelli Romania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Pirelli Motorsport

Latest Posts

Don't Miss