Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  F1: Marele Premiu al Spaniei – Rezumatul Calificări – Pole Position cu Nr. 100 pentru Lewis Hamilton. (Video)

  Hamilton scrie istoria Formulei 1 cu cea de-a 100-a pole position. Lewis Hamilton și-a atins cea de-a suta Pole-Position în Formula 1 la sesiunea de calificări pentru Marele Premiu al Spaniei. Pilotul Mercedes a făcut un 1.16.741 în faza finală a calificărilor, cu care le-a lăsat în urmă pe Max Verstappen și Valtteri Bottas.

  După ce piloții Mercedes au mers cel mai rapid în primele sesiuni de Antrenamente Libere vineri, Max Verstappen a ocupat primul loc în lista de timpi în ultima sesiune de Antrenamente Libere in aceasta dimineața. Cu aceasta, calificarea părea să se transforme într-o luptă între Olandezul și piloții al echipei Mercedes.

  Q1: Start întârziat.
  Calificarea pentru Marele Premiu al Spaniei a început zece minute mai târziu, deoarece al nouălea viraj a trebuit verificat după un accident în FIA Formula Regional by Alpine. După ce semaforul a devenit verde, Max Verstappen a făcut un 1.18.090 pe anvelopele moi, pe care Valtteri Bottas a coborât apoi mergând la un 1.18.005 pe anvelopele medii.

  După încercările inițiale, Kimi Raikkonen și Lance Stroll, împreună cu Nicholas Latifi și piloții Haas, se aflau în zona de pericol și, prin urmare, au trebuit să evoce ceva. Raikkonen a fost cel mai rapid dintre toți în primul sector, dar în cele din urmă nu a avut un timp suficient de bun pentru a avansa la Q2. Stroll a urcat pe locul șapte când a fluturat steagul cu carouri și apoi a coborât un alt loc la P8, ceea ce l-a făcut să continue la următoarea sesiune.

  Yuki Tsunoda a coborât la poziția a șaisprezecea în ultimele minute și a fost surprinzător printre primii eliminați în această calificare. Lando Norris a mai scos un 1.17.821 cu McLaren-ul sau, care ar fi cel mai rapid timp în Q1. Bottas a fost al doilea cu timpul stabilit anterior. Charles Leclerc s-a arătat și el la sfârșitul sesiunii mergând la un 1.18.041 în Ferrari, care a fost al treilea cel mai rapid timp. Verstappen a fost astfel al patrulea la sfârșitul prima parte a acestei calificări.

  Piloții eliminați în prima parte a calificărilor (locuri 16-20 pe grilă):

  Hamilton

  Q2: Verstappen puternic.
  Hamilton a reluat jocul în Q2 cu un timp de 1.17.632 pe anvelope moale, după care Bottas a răspuns imediat cu un 1.17.400. Cu toate acestea, Verstappen a fost cel care a făcut o mare impresie trecând linia cu un timp de 1.16.922, care a fost cu nici mai puțin de o jumătate de secundă mai rapid decât Bottas și cu șapte zecimi mai rapid decât Hamilton.

  Aproape toată lumea a ieșit apoi pentru o a doua încercare pe soft. Verstappen a rămas la boxe. 1.16.922 al său trebuia să fie suficient de rapid pentru a trece la Q3. Bottas a redus diferența cu Olandezul la a doua încercare la două zecimi cu un 1.17.142. Hamilton foarte aproape cu un 1.17.166. Fernando Alonso abia a ajuns în Q3 pe locul zece, în timp ce Lance Stroll, Pierre Gasly, Sebastian Vettel, Antonio Giovinazzi și George Russell au fost eliminați în Q2.

  Piloții eliminați în a doua parte a calificărilor (locuri 11-15 pe grilă):

  Hamilton

  Q3: Cea de-a suta Pole Position pentru Lewis Hamilton.
  La începutul partă decisiva a calificărilor, Lewis Hamilton a ajuns la un 1.16.741, pe care Verstappen tocmai l-a ratat cu un 1.16.777. Bottas a terminat apoi pe poziția a treia cu un 1.16.873. Sergio Perez a experimentat o răsucire la virajul al treisprezecelea și a ajuns astfel în partea de jos fără timp după primele încercări.

  Cu doar câteva minute rămase din această sesiune, piloții s-au întors pe pistă pentru ultimul lor tur rapid în calificare. Hamilton a făcut o mică greșeală în calificare și nu s-a îmbunătățit. Nici Bottas și Verstappen nu au făcut acest lucru, cu care polul totuși a fost pentru Lewis Hamilton. Charles Leclerc a ocupat locul patru în grilă, în timp ce Esteban Ocon și Carlos Sainz au ocupat al treilea rând pentru cursa de duminică. Daniel Ricciardo a fost al șaptelea în calificare, Sergio Perez a ajuns în P8. Norris este al nouălea în grila din Barcelona și îl are pe Alonso lângă el în grila de start.

  Piloții calificat pe primele 10 locuri pe grilă:

  Hamilton

  Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: GP24 / Formula 1

  Photocredit: Formula 1 World Championship  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss