Latest Posts

F1: Marele Premiu al Spaniei 2021 – Avancronica – Pirelli Report.

Vizualizări: 11643

După ce Lewis Hamilton l-a învins atât pe Max Verstappen de la Red Bull Racing, cât și pe coechipierul său, Valtteri Bottas, care a început cursa în Portugalia din pole position, a venit timpul pentru următorul Mare Premiu pe Circuitul Catalunya din Barcelona, Spania. Recunoscut ca fiind primul circuit allround din calendar și, potrivit multor experți din F1, primul circuit care ne va arăta clasamentul puterii printre mașinile F1 pentru 2021. Cele mai dure compoziții Pirelli P Zero revin în Spania.

F1

De ce am ales aceste pneuri:

 • Așa cum a fost cazul și anul trecut, când Marele Premiu al Spaniei s-a derulat pentru prima dată la mijlocul lunii august, cele mai dure compoziții din gamă revin pe Circuit Barcelona – Catalunya: C1 ca P Zero Alb Hard, C2 ca P Zero Galben Medium și C3 ca P Zero Roșu Soft  –  aceeași nominalizare ca și în Portugalia weekendul trecut.
 • Deși condițiile meteo se prefigurează a fi ceva mai reci în Spania decât anul trecut, pista rămâne extrem de solicitantă pentru pneuri: în special în Virajul 3, un viraj foarte lung de dreapta și care supune pneul stânga față unor solicitări considerabile, în mod special. Și nu doar asta, dar Virajul 9 este de asemenea solicitant pentru pneuri. Drept rezultat, cele mai dure compoziții rămân cele mai bune alegeri.
 • Pentru prima dată din 2014, ala Barcelona nu au existat teste în presezon, astfel că echipele vin aici cu noile mașini pentru prima dată, neavând șansa unor date despre cum vor performă acestea aici în noua specificație.

Caracteristicile pistei:

F1

 • Designul pistei s-a modificat anul acesta, cu un Viraj 10 (La Caixa) cu profil modificat pentru îmbunătățirea siguranței. Rezultatul este un viraj de stânga ușor mai lat decât înainte, și care oferă o zonă de eșapare mai mare, dar care scurtează distanța de frânare, crescând viteza de intrare în viraj. Turul de pistă este acum cu 20 m mai lung.
 • Binecunoscutele solicitări de pe pista din Barcelona fac ca strategia cu o singură oprire să fie dificilă: deși foarte posibil temperaturile mai reduse vor ajuta acum. În 2020 cursa a fost câștigată de pilotul Mercedes, Lewis Hamilton cu o strategie cu două opriri, soft-medium-soft, deși Sergio Perez a încheiat pe cinci oprind o singură dată pentru a schimba de pe soft pe medium, în timp ce Valtteri Bottas a încheiat pe podium cu o strategie cu trei opriri.
 • Barcelona este recunoscut ca fiind un circuit unde este destul de dificil de depășit, deși linia lungă în coborâre poate oferi o posibilitate, iar DRS-ul un avantaj pentru o astfel de manevră. Toate acestea fac din poziția din calificări și strategia să fie vitale pentru câștigarea pozițiilor în cursă.
 • Cu un mare număr de curse suport, suprafața ar trebui să evolueze rezonabil de rapid, grație gumei așezate pe pistă, comparativ cu alte curse din acest an unde Formula 1 a fost singura cursă.

Formula 3: la ce ne așteptăm:

Un nou sezon de Formula 3 începe în Barcelona, adoptând un format nou pentru 2021, care a debutat odată cu Formula 2 în Bahrain și care constă în trei curse per weekend. Spre deosebire de F2, fiecare cursă F3 are aceeași lungime: în Barcelona fiecare va dura 22 de tururi. După antrenamentele și calificările de vineri prima cursă va avea loc sâmbătă la 10:35 urmată mai târziu în aceeași zi de a doua cursă la 16.45. Cursa a treia va avea loc duminică la 12:05. Pentru acest weekend Pirelli a nominalizat pneurile hard: la fel ca și în precedentele două sezoane. Anul acesta, odată introducerea unei a treia curse, piloții vor primi un set suplimentar de pneuri slick (cinci seturi față de patru).

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Strategia cursei în Barcelona a fost în primul rând influențată anul trecut de temperaturile foarte ridicate. Anul acesta, cum cursa se derulează din nou în primăvară, temperaturile vor fi mai coborâte, dar tot va reprezenta un factor cheie în privința strategiei. Profilul modificat al virajului 10 oferă un nouă încercare și ar putea influența modul în care piloții abordează turul. Am văzut în trecut că strategia a făcut adeseori diferența la Barcelona și este de așteptat ca și în acest weekend să se întâmple la fel.”

F1

Alte știri Pirelli:

 • Alături de F3, Barcelona va găzdui și cea de-a doua rundă a FIA Formula Regional by Alpine: primul pas către F3, și care este de asemenea susținută de Pirelli.
 • Trei echipe vor rămâne după Marele Premiu al Spaniei pentru a continua testele din programul de dezvoltare pentru slick-urile pe 18 inch: Alpine, Alfa Romeo și Red Bull. Alpine va rula doar în prima zi, celelalte două echipe în ambele zile. Acesta este al cincilea test pentru pneurile ce vor fi introduse în 2022 și al patrulea pentru slick-uri.
 • Pirelli a prezentat recent mai multe detalii despre alocarea de pneuri pentru cele trei Grand Prix-uri din acest an care vor avea curse sprint. Totalul alocărilor de pneuri merge la 12 per weekend (cu un set suplimentar de intermediare dacă este nevoie), dar piloții nu vor mai fi obligați să pornească în cursă cu pneurile pe care le-au utilizat în Q2 pentru cel mai bun timp.
 • Runda inaugurală de Sprint Cup parte din GT World Challenge Europe va avea loc la Magny-Cours în Franța în același weekend cu Grand Prix-ul Spaniei. Aceasta este a doua etapă, după prima cursă de Anduranță de la Monza.

F1

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss