Latest Posts

F1: Marele Premiu al Olandei – Avancronica – Pirelli Report (+ Program TV)

Vizualizări: 12951

Marele Premiu F1 al Olandei este etapa de mijloc a unei triplete intense de Formula 1, iar Max Verstappen se întoarce la evenimentul de acasă după o victorie dominantă la Marele Premiu al Belgiei.

Cea de-a noua victorie a sezonului a campionului mondial în exercițiu din F1 îl plasează cu 93 de puncte în fruntea clasamentului față de cel mai apropiat rival și coechipier al său de la Red Bull Racing, Sergio Perez.

F1, Olandei

Charles Leclerc și Scuderia Ferrari vor spera să își revină după o nouă cursă dificilă, deoarece a coborât pe locul șase din cauza unei penalizări de cinci secunde pentru depășirea vitezei în pitlane la sfârșitul cursei de la Spa, în timp ce intra la boxe pentru pneuri noi, pentru a viza punctul bonus pentru cel mai rapid tur. Charles Leclerc se află în prezent pe locul trei în clasamentul campionatului, la 98 de puncte în spatele lui Max Verstappen.

În afara circuitului, Marele Premiu al Olandei va fi prima dată când paddock-ul F1 se va reuni din nou după un rezultat al audierii Consiliului de recunoaștere a contractelor F1 privind viitorul lui Oscar Piastri între Alpine F1 și McLaren F1. Acest lucru ar putea avea un impact asupra celei mai recente saga de pe piața piloților din F1, Pierre Gasly fiind legat de o mutare la Alpine F1 în timpul weekendului Marelui Premiu al Belgiei.

F1, Olandei

Pneurile și Pista:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 • Pentru Zandvoort au fost ales cele mai dure compoziții: C1 ca P Zero Alb, hard, C2 ca P Zero Galben medium, și C3 ca P Zero Roșu soft.
  Anul acesta este o diferență mai mare între compozițiile C1 și C2 decât înainte: un alt motiv pentru care echipele s-ar putea concentra mai mult asupra compozițiilor mai soft, weekendul acesta.
 • Virajele înclinate 3 și 14 au aproape 18 grade: prin comparație, istoricul viraj înclinat de pe vechea pistă de la Monza (următorul în calendar) este în medie înclinat la 30 de grade. Pe alte piste moderne, Indianapolis are nouă grade înclinare, iar Jeddah 12 grade.
 • Zandvoort generează forțe mari pe cei aproape 4,2 kilometri de pistă: înclinarea virajelor 1 și 11 aduce o decelerare de aproape 5G, în timp ce Virajul 7 vine cu forțe laterale de aproape 5G.
 • Așa cum sugerează și numele, Zandvoort poate fi afectat de nisipul suflat de vânt: localizarea costieră aduce mereu schimbări ale direcției vântului.

F1, Olandei F1, Olandei

Când și unde să urmărești Marele Premiu de Formula 1 al Olandei în acest weekend:

 • Vineri 02.09.2022, 13:30 – 14:30, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD)
 • Vineri 02.09.2022, 17:00 – 18:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD)
 • Sâmbăta 03.09.2022, 13:00 – 14:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD)
 • Sâmbăta 03.09.2022, 16:00 – 17:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 2 (Decalat +1 Ora)
 • Duminica 04.09.2022, 16:00 – 18:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • La momentul scrierii acestui articol, pe site-ul Prima Sport nu erau disponibile informații suplimentare despre F1. Așadar, nu știm (încă) dacă vor transmite sesiunile de antrenamente libere pentru Marele Premiu al Olandei.

F1, Olandei

„Noul pachet mașină-pneu ar trebui să facă depășirile mult mai ușoare anul acesta”

„Zandvoort s-a dovedit a fi o adiție spectaculoasă în calendar anul trecut, iar cea mai solicitantă zonă pentru pneuri sunt virajele înclinate 3 și 14, care sunt luate la viteză ridicată ceea ce duce la o combinație a forțelor care apasă asupra pneurilor: forța de apăsare și solicitările laterale. Împreună cu alte solicitări specifice date de layout-ul pistei, acesta reprezintă motivul pentru care am nominalizat cele mai dure trei compoziții din gamă pentru a patra oară în 2022, după Bahrain, Spania și Marea Britanie”.

„Noul pachet mașină-pneuri din acest sezon ar trebui să facă depășirile mai ușoare pe o pistă unde acest lucru a fost dificil anul trecut: majoritatea piloților au oprit doar odată pentru a-și menține poziția pe pistă, dar de această dată focusul va fi pe compozițiile mai soft – ceea ce ar putea duce la strategii cu două opriri și piloți care să tragă mai tare”.

F1, Olandei

F1, Olandei

Formula 2:
Pneurile P Zero Alb hard și P Zero Roșu soft au fost nominalizate. Fiecare pilot va avea câte cinci seturi de pneuri slick (trei hard și două soft) pentru a fi utilizate de-a lungul weekendului. Cursa de sprint, care numără 29 de tururi, va avea loc sâmbătă după-amiază, iar cursa principală de 40 de tururi va avea loc duminică dimineață.

Formula 3:
Piloții au la dispoziție câte trei seturi de pneuri medium P Zero Galben pentru a fi utilizate în acest weekend, plus încă un set de medium adus de la runda precedentă pentru a fi utilizat în antrenamente. Cursa de sprint de 21 de tururi se va desfășura sâmbătă dimineață, urmată de cursa principală de 26 de tururi, duminică dimineață.

F1, Olandei

GT:
A opta etapă a GT World Challenge, penultima cursă a Endurance Cup, va avea loc la Hockenheim în Germania, în același weekend cu Marele Premiu al Olandei. GT World Challenge, cu supercaruri de competiție echipate cu pneuri Pirelli, a avut ultima etapă în iunie la Zandvoort.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

F1, Olandei
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Pirelli / GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: Pirelli Romania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Pirelli / GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss