More

  Latest Posts

  F1, Marele Premiu al Olandei – Antrenamente Libere – Pirelli Report.

  F1, Marele Premiu al Olandei: Mercedes cel mai rapid în Antrenamente Libere 1, Ferrari cel mai rapid în Antrenamente Libere 2 – bătălia pentru Zandvoort a început.

  F1

  F1

  Ce am învățat?

  • Pneurile de 18 inch au performat bine la debutul la Zandvoort, datorită deciziei de a aduce cele mai dure trei compoziții, care s-au comportat exact cum a fost anticipat pe solicitantul circuit olandez, conform datelor adunate în free practice.
  • Diferențele de performanță dintre compoziții sunt în prezent de 1,2 secunde per tur între P Zero Alb hard și P Zero Galben medium și 0,7 secunde între medium și P Zero Roșu soft. Diferența dintre hard și medium este destul de ridicată, dar aceasta ar putea scădea pe măsură ce mai multă gumă se va așeza pe pistă, vremea fiind de așteptat să rămână stabilă.
  • Sunt câteva zone de nisip „lipite” create pentru a ține piloții în limitele pistei anul acesta, care par să lucreze bine și să nu afecteze pneurile. Pietrișul din acest macadam special este rotund și fin, ținut laolaltă prin rășină epoxidică.
  • Cu Mercedes care a ocupat prima și a doua poziție în FP1 și Ferrari care a făcut dubla în FP2 (toți pe pneuri soft) reprezintă o scenă care anunță lupte strânse și un weekend imprevizibil. O serie de steaguri roșii și incidente cu ieșiri de pe pistă au întrerupt sesiunile curselor suport.

  F1

  F1

  „Performanța celor trei compoziții a fost conform așteptărilor. Diferențele dintre hard și medium chiar puțin mai reduse decât  am estimat, acesta fiind unul dintre motivele care ne fac să credem că hard  poate fi un pneu valid pentru cursă, și un număr de strategii posibile. Degradarea pare să fie manageriabilă, chiar și pentru pneul soft și nu am observat degradare la nicio compoziție”.

  „Evoluția pistei a fost ridicată azi, cu nisip inițial, și ceva rafale de vânt, care au afectat echilibrul mașinilor. Un punct de discuție azi au fost zonele de „nisip lipit” de pe exteriorul virajelor 11 și 12: care au părut să funcționeze bine și nu am văzut efecte negative asupra pneurilor”.

  F1

  Magicul număr: 17

  Au existat 17 piloți olandezi în istoria Formulei 1, cu cel mai de succes fiind Max Verstappen, acesta atingând cea de-a 156-a cursă în acest weekend. Al doilea cel mai experimentat  pilot olandez de F1 este tatăl său Jos, care a alergat 107 curse. Ei au concurat mai mult decât jumătate din totatul participărilor înregistrate de piloții olandezi în F1, grație personalităților precum Christijan Albers, Jan Lammers, Huub Rothengatter și Giedo Van Der Garde: ultimul pilot olandez care a mers în mod regulat în F1 înainte de Verstappen Junior.

  GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

  Pole, Leclerc
  Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss