Latest Posts

F1, Marele Premiu al Olandei – Antrenamente Libere – Pirelli Report.

Vizualizări: 12714

F1, Marele Premiu al Olandei: Mercedes cel mai rapid în Antrenamente Libere 1, Ferrari cel mai rapid în Antrenamente Libere 2 – bătălia pentru Zandvoort a început.

F1

F1

Ce am învățat?

  • Pneurile de 18 inch au performat bine la debutul la Zandvoort, datorită deciziei de a aduce cele mai dure trei compoziții, care s-au comportat exact cum a fost anticipat pe solicitantul circuit olandez, conform datelor adunate în free practice.
  • Diferențele de performanță dintre compoziții sunt în prezent de 1,2 secunde per tur între P Zero Alb hard și P Zero Galben medium și 0,7 secunde între medium și P Zero Roșu soft. Diferența dintre hard și medium este destul de ridicată, dar aceasta ar putea scădea pe măsură ce mai multă gumă se va așeza pe pistă, vremea fiind de așteptat să rămână stabilă.
  • Sunt câteva zone de nisip „lipite” create pentru a ține piloții în limitele pistei anul acesta, care par să lucreze bine și să nu afecteze pneurile. Pietrișul din acest macadam special este rotund și fin, ținut laolaltă prin rășină epoxidică.
  • Cu Mercedes care a ocupat prima și a doua poziție în FP1 și Ferrari care a făcut dubla în FP2 (toți pe pneuri soft) reprezintă o scenă care anunță lupte strânse și un weekend imprevizibil. O serie de steaguri roșii și incidente cu ieșiri de pe pistă au întrerupt sesiunile curselor suport.

F1

F1

„Performanța celor trei compoziții a fost conform așteptărilor. Diferențele dintre hard și medium chiar puțin mai reduse decât  am estimat, acesta fiind unul dintre motivele care ne fac să credem că hard  poate fi un pneu valid pentru cursă, și un număr de strategii posibile. Degradarea pare să fie manageriabilă, chiar și pentru pneul soft și nu am observat degradare la nicio compoziție”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Evoluția pistei a fost ridicată azi, cu nisip inițial, și ceva rafale de vânt, care au afectat echilibrul mașinilor. Un punct de discuție azi au fost zonele de „nisip lipit” de pe exteriorul virajelor 11 și 12: care au părut să funcționeze bine și nu am văzut efecte negative asupra pneurilor”.

F1

Magicul număr: 17

Au existat 17 piloți olandezi în istoria Formulei 1, cu cel mai de succes fiind Max Verstappen, acesta atingând cea de-a 156-a cursă în acest weekend. Al doilea cel mai experimentat  pilot olandez de F1 este tatăl său Jos, care a alergat 107 curse. Ei au concurat mai mult decât jumătate din totatul participărilor înregistrate de piloții olandezi în F1, grație personalităților precum Christijan Albers, Jan Lammers, Huub Rothengatter și Giedo Van Der Garde: ultimul pilot olandez care a mers în mod regulat în F1 înainte de Verstappen Junior.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Pole, Leclerc
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss