GP24 Media

LATEST POSTS

F1: Marele Premiu al Marii Britanii – Avancronică – Pirelli Report (+ Program TV)

F1, Britani
Vizualizări: 21103

Sezonul de F1 continuă în acest weekend cu o cursă în Marea Britanie. Red Bull Racing și Scuderia Ferrari par să lupte împreună pentru victorie, deși Mercedes AMG F1 speră să poată surprinde. Câteva detalii despre viitorul Mare Premiu în această avancronică realizată de Pirelli și GP24 Media.

Marele Premiu al Marii Britanii a avut loc în fiecare an de la înființarea Formulei 1. Italianul Giuseppe Farina a fost primul câștigător al weekendului de curse. Lewis Hamilton este pilotul cu cele mai multe victorii. Britanicul a câștigat opt curse în țara sa natală.

În sezonul trecut, Lewis Hamilton a reușit să câștige cursa, deși acest lucru a dus la multe discuții. Pilotul a început cursa pe locul doi și s-a ciocnit în primele etape cu Max Verstappen, care chiar a trebuit să meargă la spital. Hamilton a primit o penalizare de timp pentru acest incident, dar în cele din urmă a obținut victoria.

F1, Britani

Silverstone este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai rapide circuite din calendarul Formulei 1, iar depășirile sunt ușoare pentru piloți. Curbele istorice, precum Maggotts, Becketts și Abbey, oferă piloților mari provocări în fiecare an și un loc în care își pot pune în valoare abilitățile de pilotaj.

În timp ce piloții vor întâlni o secțiune sinuoasă în sectorul 1, cel de-al doilea sector are o linie dreaptă lungă. În ultimul sector, șoferii au nevoie de multă viteză pentru a ajunge la linia de sosire.

F1, Britani

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Pneurile și Pista:

 • Împreună cu Suzuka din Japonia și Spa din Belgia, Silverstone pune cea mai mare presiune pe pneuri din întreg sezonul, motiv pentru care aici vor fi aduse cele mai dure compoziții de pneuri din gamă: C1 ca P Zero Alb HARD, C2 ca P Zero Galben MEDIUM și C3 ca P Zero Roșu SOFT. Este a treia oară când această compoziție a fost nominalizată anul acesta.
 • Virajele ultra-rapide și care solicită extrem pneurile precum complexul Maggotts și Becketts nu sunt singurele încercări pe care Silverstone le are de oferit: vremea poate fi extrem de schimbătoare, de la soare strălucitor la ploaie.
 • Anul trecut cursa a fost câștigată cu două schimburi de pneuri: unul a avut loc sub o perioadă de steag roșu după o coliziune între Lewis Hamilton și Max Verstappen. Aproape toți piloții au efectuat două stinturi pe medium și un stint final pe hard. Anul acesta, compozițiile și structurile sunt complet diferite și nu există cursă de sprint – care a reprezentat un factor în strategia de anul trecut.

F1, Britani F1, Britani

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Marii Britanii în acest weekend:

 • Vineri 01.07.2022, 15:00 – 16:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 1 (+HD), Prima Sport 1
 • Vineri 01.07.2022, 18:00 – 19:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 1 (+HD), Prima Sport 1
 • Sâmbăta 02.07.2022, 14:00 – 15:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 1 (+HD), Prima Sport 1
 • Sâmbăta 02.07.2022, 17:00 – 18:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 1 (+HD), Prima Sport 1
 • Duminica 03.07.2022, 17:00 – 19:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 1 (+HD), Prima Sport 1

F1, Britani

Mario Isola, Director Pirelli Motorsport:
„Marele Premiu al Marii Britanii a fost locul unde noul show car pentru 2022 a fost arătat anul trecut, pentru a sublinia viitoarea direcție a sportului. Cele mai noi regulamente în privința aerodinamicii au fost create pentru a permite piloților să se urmărească mai îndeaproape pentru o perioadă mai lungă de timp și pentru mai multe șanse pentru depășire”.

„Așa cum am văzut în Canada, în timp ce pneurile au fost concepute pentru a se supraîncălzi mai puțin, pentru a fi mai stabile, cu o manevrabilitate îmbunătățită și o fereastră mai largă de operare. Toate aceste aspecte vor fi testate în acest weekend, pe unul dintre cele mai solicitante circuite din calendar”.

F1, Britani

F1, Britani

FORMULA 2:
Pneurile P Zero Alb hard și P Zero Roșu soft au fost nominalizate: o schimbare față de acum un an, când hard și medium au fost utilizate. Locul liber dintre compoziții va oferi o mai bună performanță pe un tur și mai multe variante strategice în curse. Fiecare pilot va avea la dispoziție câte cinci seturi slick (trei hard și două soft) pentru a le utiliza în weekend. Cursa de sprint va avea 21 de tururi și se va desfășura sâmbătă după amiază. Cursa principală se va derula duminică dimineață și va avea 29 de tururi.

FORMULA 3:
Pneurile P Zero Alb hard au fost nominalizate ca unică compoziție: a treia apariție în patru etape până acum, în acest sezon pentru cea mai dură compoziție din gamă, după Bahrain și Barcelona. Nominalizarea este similară cu precedentele vizite ale F3 la Silverstone în 2019 și 2020 fiind gândită să reziste energiilor ridicate din timpul unei curse fără oprire. Cursa de sprint de 18 tururi va avea loc sâmbătă dimineață, iar cursa principală de 22 de tururi, duminică dimineață.

F1, Britani

   • WRC:
    Raliul Safari din Kenya, cu Pirelli furnizor al noii generații Scorpion de pneuri pentru pământ pentru cel mai lung eveniment al anului, a fost câștigat de pilotul Toyota, Kalle Rovanpera.
   • GT:
    Zilele de teste de la Spa constând în două zile de pregătire pentru Spa 24 Ore de la finalul lunii iulie – cel mai proeminent eveniment din sezonul Pirelli GT – au avut loc între 21 și 22 iunie. Team WRT Audi a fost cea mai rapidă, urmată de Dinamic Motorsport Porsche.
   • HOT LAPS:
    Programul Pirelli Hot Laps se reia la Silverstone: acesta implică unii dintre producătorii de vârf din industrie prezenți în Formula 1 – care utilizează de asemenea pneurile Pirelli pentru modelele lor de stradă – prezentându-și ultimele creații, cu piloții profesioniști pilotând pentru invitați în tururi de mare viteză.
   • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Pirelli Romania / GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES