Latest Posts

F1: Marele Premiu al Italiei – Avancronica – Pirelli Report (+ Program TV)

Vizualizări: 16858

Marele Premiu al Italiei la Monza încheie o serie de 3 weekenduri de curse consecutive și ultima etapă a sezonului european, cu Max Verstappen într-o poziție dominantă datorită celor patru victorii consecutive din Franța, Ungaria, Belgia și Olanda, care i-au permis să-și extindă avansul în campionat la 109 puncte.

După un Mare Premiu al Belgiei dificil, echipa Mercedes AMG F1 și-a revenit pentru a acționa ca cei mai apropiați adversari ai lui Max Verstappen la Zandvoort, în condițiile în care echipa continuă să se lupte pentru a găsi performanțe constante din partea mașinii sale W13.

Marele, Italiei

În afara circuitului, piața piloților va lua o nouă întorsătură în urma audierii Consiliului de recunoaștere a contractelor F1, care s-a pronunțat în favoarea înțelegerii lui Oscar Piastri cu McLaren F1, în timp ce echipa Alpine F1 încearcă să ocupe locul vacant în cursă pentru 2023. Pierre Gasly este puternic indicat să treacă la Alpine F1, dar se pare că această mutare depinde de faptul că Red Bull Racing va putea să îl încadreze pe pilotul IndyCar Colton Herta la AlphaTauri, dar acesta nu îndeplinește în prezent cerințele FIA F1 superlicență.

Marele Premiu al Italiei marchează ultima cursă de Formula 1 timp de trei săptămâni, din cauza faptului că Marele Premiu Rusiei, anulat, nu a fost înlocuit în calendar, seria urmând să ia o pauză până la Marele Premiu al Singapore din 30 septembrie-2 octombrie.

Marele, Italiei Marele, Italiei

Pneurile și Pista:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 • Cele trei compoziții de la mijlocul gamei au fost alese pentru Monza: C2 ca Pirelli P Zero Alb HARD, C3 ca Pirelli P Zero Galben MEDIUM, și C4 ca Pirelli P Zero Roșu SOFT.
 • Eliminarea tendinței naturale de subvirare ale mașinilor actuale este o încercare pentru virajele lente de la Monza, cu un spate puternic și nevoia de atinge un echilibru perfect între secțiunile rapide.
 • Tracțiunea este importantă pentru a asigura o ținută de drum bună pentru liniile drepte dintre mai lentele și până la cele mai tehnice părți ale pistei: o altă caracteristică a Monza, cu vibratoare mari în șicane.
 • Setarea cu o forță de apăsare redusă, cu un pachet specific low-drag, face ca focusul să fie pe aderența mecanică a pneurilor.

Marele, Italiei Marele, Italiei

Când și unde să urmărești Marele Premiu de Formula 1 al Italiei în acest weekend:

 • Vineri 09.09.2022, 15:00 – 16:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Vineri 09.09.2022, 18:00 – 19:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 3
 • Sâmbăta 10.09.2022, 14:00 – 15:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 4 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 4
 • Sâmbăta 10.09.2022, 17:00 – 18:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 4 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 3
 • Duminica 11.09.2022, 16:00 – 18:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1

Marele, Italiei

 „Este un mare eveniment pentru noi pentru că aniversăm 150 de ani acasă la Monza, care celebrează de asemenea 100 de ani! Ne așteptăm la un mare festival de motorsport în Italia și ne simțim foarte mândri de faptul că echipăm cele mai sofisticate și eficiente mașini de Formula 1 din istorie, cu pneuri de 18 inch. Monza este binecunoscut pentru vitezele ridicate și câteva viraje rapide unde este important să ai o mașină echilibrată”.

 „Anul acesta pneurile ar trebui să ducă la o încălzire mai redusă pe spate pe o pistă unde mașinile merg cu o forță de apăsare redusă și utilizează adeseori „remorca” mașinilor din față. Fără cursă de sprint la Monza anul acesta, echipele vor intra în Marele Premiu al Italiei cu mai puțină informație decât data trecută, ceea ce înseamnă că abordarea va fi oarecum diferită”.

Marele, Italiei

Marele, Italiei

Formula 2:
Au fost nominalizate pneurile Pirelli P Zero Galben MEDIUM și Pirelli P Zero Roșu SOFT. Fiecare pilot are câte cinci seturi de pneuri slick (trei Medium și două SOFT) pentru a fi folosite în weekend. Cursa de sprint care durează 21 de tururi va avea loc sâmbătă seara înaintea cursei de 30 de tururi de duminică dimineață.

Formula 3:
Piloții au trei seturi noi de pneuri Pirelli P Zero Roșu SOFT plus un set de Pirelli P Zero Galben MEDIUM adus de la tura precedentă pentru a fi utilizate în antrenamente libere. O cursă de 18 tururi de sprint se va derula sâmbătă dimineață, urmată de cursa principală de 22 de tururi duminică dimineață.

Marele, Italiei

Formula 1:
Ultimul test european pentru viitoarea generație de pneuri slick prototip P Zero slick va avea loc la Monza, marți după Marele Premiu al Italiei cu echipa Red Bull Racing.

WRC
Legendarul Acropolis Rally, a 10-a etapă a Campionatului Mondial de Raliuri, va avea loc în același weekend cu Marele Premiu al Italiei. Evenimentul din Grecia se va derula pe pământ, cu toți concurenții utilizând pneuri Pirelli Scorpion.

GT: 
Este un weekend plin pentru GT World Challenge echipat de Pirelli. Weekendul trecut a fost etapa de Hockenheim din Germania, care a fost câștigată de di Mies, Niederhauser și Legeret, de la Audi Santeloc Junior Team. Weekendul viitor, are loc etapa finală a GT World Challenge Sprint Cup pe circuitul Valencia din Spania.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Marele, Italiei
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Pirelli Motorsport
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: Pirelli Romania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Pirelli Motorsport

Latest Posts

Don't Miss