Latest Posts

F1: Marele Premiu al Franței – Avancronică – Pirelli Report (+Program TV)

Vizualizări: 13609

 

După o scurtă pauză, F1 revine în acțiune la Le Castellet, în perioada 23-25 iulie, pentru Marele Premiu al Franței, a 12-a cursă a sezonului.

Deși nu este cel mai popular loc de desfășurare în rândul fanilor de când a reintrat în calendar în 2018, a oferit o confruntare palpitantă între Max Verstappen și Lewis Hamilton anul trecut și ar putea fi scena unei alte curse interesante de data aceasta.

F1, Franței

Din câte se pare, încet, dar constant, lucrurile par să se accelereze în lupta pentru campionat. Charles Leclerc i-a redus avansul lui Max Verstappen în campionat cu 11 puncte în ultimele două curse, în timp ce Scuderia Ferrari are o serie de 2 victorii consecutive după ce a pus capăt seriei de 6 victorii consecutive a celor de la Red Bull Racing. Cursa din Austria a fost un fel de declarație pentru echipa italiană, care a dominat weekendul.

Temperaturile ridicate așteptate în Franța în acest weekend ar pune mai multă presiune asupra componentelor, crescând posibilitatea unor defecțiuni mecanice. Acest lucru ar putea sfârși prin a decide învingătorul cursei duminică, Scuderia Ferrari fiind afectată în special de o serie de probleme de fiabilitate în ultimele curse.

F1, Franței

Pneurile și Pista

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 • Pirelli a nominalizat, pentru Marele Premiu de Formula 1 al Franței, compozițiile C2 pentru P Zero Alb HARD, C3 pentru P Zero Galben MEDIUM și C4 pentru P Zero Roșu SOFT. Cursa programată pe circuitul Paul Ricard se va desfășura în acest weekend și va fi transmisă în direct în România de Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.
 • Circuitul pe care se desfășoară Marele Premiu de Formula 1 al Franței este unul echilibrat care are atât viraje rapide, linii lungi și o secțiune tehnică, cu viraje de viteză mică și medie. Stresul la care sunt supuse pneurile este unul mediu, circuitul de la Paul Ricard fiind unul ideal pentru teste. Având o lățime de 12 metri, circuitul oferă și numeroase opțiuni în ceea ce privește depășirile și trasele de abordare a virajelor.
 • Linia dreaptă Mistral, numită așa după celebrul vânt care bate în regiune, este zona în care se răcesc pneurile față, dar în același timp, în cazul în care bate vântul, aici se poate deregla balansul aerodinamic al mașinii. Aceste lucruri pot afecta trecerea prin virajul Signes, cel mai solicitant de pe circuit, care se abordează flat-out.
 • Depășirea limitei pistei trebuie evitată neapărat. Zona de siguranță, marcată distinct în culorile roșu, alb și albastru, este acoperită cu un material ultra-aderent, care are ca scop încetinirea rapidă a mașinilor și care poate afecta serios pneurile.
 • În 2021, strategia câștigătoare a fost una cu două opriri. Max Verstappen a fost singurul pilot, dintre cei implicați în lupta pentru un loc pe podium, care a oprit de două ori, dar strategia sa a dat rezultate, pilotul Red Bull Racing preluând conducerea cu un tur înaintea încheierii cursei.F1, Franței F1, Franței

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Franței în acest weekend:

 • Vineri 22.07.2022, 15:00 – 16:00, Antrenamente Libere I
  F1TV Pro, Digisport 4 (+HD), Orange Sport 1 (+HD), Prima Sport 1
 • Vineri 22.07.2022, 18:00 – 19:00, Antrenamente Libere II
  F1TV Pro, Digisport 4 (+HD), Orange Sport 1 (+HD), Prima Sport 1
 • Sâmbăta 23.07.2022, 14:00 – 15:00, Antrenamente Libere III
  F1TV Pro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 1 (+HD), Prima Sport 1
 • Sâmbăta 23.07.2022, 17:00 – 18:00, Calificări
  F1TV Pro, Digisport 1 (+HD), Orange Sport 3 (+HD), Prima Sport 1
 • Duminica 24.07.2022, 16:00 – 18:00, Cursa
  F1TV Pro, Digisport 2 (+HD), Digi 4K, Orange Sport 1 (+HD), Prima Sport 1

F1, Franței

„Anul acesta, Grand Prix-ul Franței se desfășoară cu o lună mai târziu, comparativ cu sezonul trecut când a plouat duminică dimineața. Deci, ne așteptăm la temperaturi mai ridicate acum și șanse mai mici de ploaie. Generația actuală de pneuri și compozițiile folosite sunt mult diferite și mai rezistente la supraîncălzire decât anvelopele pe 13 inch folosite în sezonul trecut, așa că va fi interesant să vedem cum afectează acest lucru strategia din cursă. De notat că, Paul Ricard este circuitul pe care a debutat actuala generație de anvelope pe 18 inch, în testul cu Renault și Sergey Sirotkin din 2019”.

F1, Franței

F1, Franței

 • Formula 2 revine pe circuitul din Franța pentru prima oară din 2019, iar piloții din această serie vor avea la dispoziție anvelopele P Zero Alb hard și P Zero Roșu soft. Această combinație a mai fost nominalizată de patru ori, în ultimele 8 curse din acest sezon, ultima oară pentru cursa de la Silverstone. Fiecare pilot are la dispoziție cinci seturi de slick-uri (trei hard și două soft) pe care le poate folosi în cursa de sprint, programată sâmbătă pe durata a 21 de tururi, și în cursa principală, programată duminică pe durata a 30 de tururi.

F1, Franței

 • TESTE ÎN FORMULA 1
  4 echipe (Alpine F1, McLaren F1, Red Bull Racing și Williams Racing) au testat timp de două zile, după Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, noile anvelope prototip pe care Pirelli le dezvoltă pentru sezonul 2023. În total, piloții celor patru echipe au parcurs 2949 de kilometri de teste.
 • WRC
  Ultima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri, competiție în care Pirelli este furnizor oficial de pneuri, s-a desfășurat weekendul trecut în Estonia. Probele speciale pe macadam sunt similare cu cele din Finlanda, victoria revenindu-i finlandezului Kalle Rovanperä, pilotul de la Toyota folosind pneuri Pirelli Scorpion de macadam.
 • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Pirelli / GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: Pirelli Romania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Pirelli / GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss