Latest Posts

F1- Charles Leclerc parcurge ultimele tururi la Monaco în lacrimi: S-a împlinit cel mai mare vis

Vizualizări: 14034

F1- Mult așteptata primă victorie a lui Charles Leclerc la Monaco a inclus câteva tururi finale dificile. Aproape copleșit de emoții: Visul de Formula 1 împlinit și pentru tatăl său.

Această victorie este o adevărată eliberare pentru Charles Leclerc. Seriile negative pe care le-a încheiat cu sunt numeroase. Aproape doi ani fără nicio victorie. Douăsprezece pole-uri la rând în Formula 1 fără victorie. Două pole-uri la Monaco fără victorie. 2024 este anul în care în sfârșit, pune capăt discuțiilor despre blestemul Leclerc la GP-ul său de casă. Așa că nu e de mirare că a șasea sa victorie în Formula 1 este cea mai emoționantă.

A fost o cursă extrem de lungă pentru Leclerc, care, după ce a plecat din pole position, a trebuit să parcurgă 76 din cele 78 de tururi în ritm de cursă cu același set de pneuri hard din cauza opririi prematură. Erorile de concentrare au fost cel mai mare dușman. Dar în ultimele zece tururi, emoțiile au fost cele care au amenințat să devină copleșitoare.

Leclerc

Leclerc: Victoria de la Monaco îndeplinește și visul tatălui său

“Cu două tururi înainte de final, mi-am dat seama că aveam probleme în a vedea afară din tunel, pentru că aveam lacrimi în ochi”, dezvăluie Leclerc. “M-am gândit: ‘La naiba Charles, nu poți face asta acum! Mai ai două tururi până la final, iar pe o pistă ca Monaco trebuie să continui până la final”.

Pentru monegascul Leclerc visul Formulei 1 a început aici și nicio cursă nu este mai importantă pentru el. Nu în ultimul rând din cauza tatălui său, Herve, care s-a stins din viață în 2017. Leclerc l-a văzut din nou în fața lui în ultimele tururi. Ultima dată se simțise așa la Baku, în 2017. Acela a fost primul său weekend de Formula 2 după moartea lui Herve Leclerc.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Este pentru prima dată de atunci când mi s-a întâmplat în timp ce pilotam”, spune Leclerc. “Aceste flashback-uri despre toate momentele pe care le-am trăit împreună, despre toate sacrificiile pe care le-a făcut pentru mine pentru ca eu să pot ajunge atât de departe.” De la balconul său din Monaco, tatăl său l-a transformat într-un fan al F1: “Mă simt ca și cum astăzi nu mi-am îndeplinit doar visul meu, ci și pe al lui.”

Leclerc

Leclerc nu are voie să facă o greșeală la Monaco

Eșecurile din trecut au făcut ca dorința lui Leclerc de victorie în 2024 să fie și mai puternică. S-a scris mult despre blestemul său de la Monaco, despre cum nu reușise nici măcar să termine primele șapte curse de acasă: “Astăzi chiar am vrut să câștig. A existat puțină tensiune, dar imediat ce mi-am pus casca și am intrat în mașină, nu am mai simțit nimic din toate astea.”

A avut nevoie de nervi în cursa în care a fost supus unei presiuni constante din partea pilotului McLaren, Oscar Piastri, dar în același timp a trebuit să țină pneurile în viață timp de 76 de tururi. Piastri a încercat totul și chiar a făcut semne de atac la Portier. Găsirea echilibrului corect între gestionarea pneurilor și împingerea defensivă a fost o provocare imensă: “Nu am vrut ca Oscar să forțeze imediat și atunci nu aș fi avut alte referințe.”

“Am fost atât de lent spre mijlocul cursei încât, atunci când începi să forțezi, nu prea știi unde să frânezi, iar atunci apar greșelile”, spune Leclerc, explicând dilema. De aceea, nu a vrut să asculte întotdeauna de solicitările de la boxe de a încetini: “Am vrut doar să intru în ritm”. A reușit să mențină cu succes echilibrul până la final: “În ultimele câteva tururi, am simțit că încă mai pot conduce o cursă!”.

Leclerc

Leclerc nu vrea să vorbească despre Campionatul Mondial de Formula 1 după Monaco

Din punct de vedere emoțional, victoria înseamnă pentru Leclerc mai mult decât oricare alta: “Faptul că am plecat de două ori din pole position și am ratat victoria din motive care nu depind de noi o face și mai specială.” Dar există și o componentă matematică. 25 de puncte în plus pentru al doilea clasat, care a redus la 31 de puncte diferența față de Max Verstappen în Campionatul Mondial de Formula 1 2024.

A fost de asemenea, a doua victorie a lui Ferrari din acest an. Iar Leclerc rămâne singurul pilot care a terminat fiecare cursă în P4 sau mai bine. Iar în urmă cu doar o săptămână, Scuderia a introdus o actualizare majoră. Cât de departe sunt cu adevărat în față? “Nu ar trebui să ne supraestimăm”, spune Leclerc, punând frână euforiei. “Monaco este, evident, un circuit foarte special și am avut un monopost foarte bun aici. Asta nu înseamnă că va rămâne așa până la final”.

“Oricum, nu mă gândesc la campionat în acest moment”, spune Leclerc. “Este încă prea devreme în sezon. Deocamdată cred că trebuie să vedem cât de bine funcționează și ce ne aduc actualizările de la Imola.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss