Latest Posts

F1- Leclerc: “O chestiune de timp” până când Ferrari va putea pune Red Bull sub presiune

Vizualizări: 102047

F1- Chiar dacă diferența este în continuare mare, Ferrari este mult mai încrezătoare în capacitatea de a lupta cu Red Bull în acest sezon decât în urmă cu un an

Charles Leclerc crede că este “doar o chestiune de timp” până când Ferrari va putea pune Red Bull sub presiune. Monegascul a sărbătorit primul său podium din sezonul de Formula 1 la sfârșitul săptămânii trecute, în Arabia Saudită, cu un loc trei, în spatele celor de la Red Bull, Max Verstappen și Sergio Perez.

“A fost o cursă pozitivă. Cred că facem pași mărunți în direcția corectă”, spune Leclerc. “Dacă mă uit în urmă, în ultimele șase sau șapte luni, suntem echipa care s-a îmbunătățit cel mai mult. Încet-încet, reducem diferența”.

“Diferența este încă destul de mare”, recunoaște el, “dar dacă vom continua să lucrăm așa, sunt sigur că este doar o chestiune de timp până când vom pune Red Bull sub o presiune mai mare.”

Leclerc, care a început cursa de pe locul al doilea, în spatele celui care a plecat din pole și eventual câștigător, Verstappen, a ajuns la 18 secunde în urmă. Dar progresul înregistrat de Ferrari în comparație cu sezonul trecut îl face pe acesta să fie optimist, chiar dacă admite că următorul mare salt va mai dura ceva timp.

F1

Leclerc: “Va veni și momentul nostru”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pentru Marele Premiu al Australiei de săptămâna viitoare, Ferrari va aduce un pachet similar: “Nu cred că vom avea multe lucruri noi la Melbourne, iar fără lucruri noi la Melbourne, cred că facem o treabă bună maximizând pachetul pe care îl avem în acest moment.”

“Așa că asta este situația în care ne aflăm în acest moment. Trebuie să așteptăm și să vedem, ori de câte ori vom avea piese noi pe mașină, ce pas înainte vom face. Și sperăm că asta ne va aduce mai aproape de Red Bull”, privește înainte pilotul Ferrari.

Vorbind mai târziu la Sky Sports F1 despre locul de unde ar putea veni acest progres, el a spus: “Trei sau patru zecimi este mult în lumea sporturilor cu motor. Dar dacă te uiți la fiecare piesă a mașinii și dacă te aștepți să câștigi 0,010 secunde pe piesă, atunci câștigi asta imediat”.

“Dacă ne uităm la ultimele luni, suntem echipa care s-a îmbunătățit cel mai mult pentru că am lucrat extrem de bine și trebuie doar să continuăm, pentru că este foarte clar care sunt zonele la care trebuie să lucrăm”, a declarat Leclerc.

“Sunt sigur că va veni momentul nostru. Nu știu ce au cei de la Red Bull în ceea ce privește îmbunătățirile, dar va depinde de momentul exact în care vom putea ține pasul cu ei.”

F1

Vasseur: Ferrari va fi într-o poziție mult mai bună în 2024

Directorul echipei, Fred Vasseur, vede, de asemenea, Ferrari pe drumul cel bun, deși este la fel de conștient ca Leclerc că echipa mai are un drum lung de parcurs până la un duel roată la roată cu campionii mondiali Red Bull.

Analizând situația dintre Ferrari și Red Bull după primele două curse ale sezonului, Vasseur spune: “Nu vreau să fiu pesimist, pentru că a fost un weekend bun și trebuie să fim optimiști și să ne bucurăm de aceste momente, dar este clar că Red Bull este încă în față.”

“În calificări s-ar putea să aibă două sau trei zecimi în fața noastră, iar în cursă un pic mai mult. Dar este dificil de judecat, pentru că nu știm dacă au obținut maximul. Cu toate acestea, sentimentul este mai degrabă pozitiv că îi poți pune sub presiune dacă mai faci un pas.”

“Când eram cu o secundă în urmă, era inutil, dar acum, cu un început bun de sezon, putem fi acolo, putem lupta”, spune Vasseur.

În comparație cu anul trecut, când Ferrari a trebuit să se confrunte cu o mașină foarte sensibilă și cu probleme legate de uzura pneurilor, baza este acum mult mai bună. “Cred că mașina este mai ușor de condus astăzi decât era acum un an. Aceasta este o bază bună pentru dezvoltare”, afirmă șeful echipei.

“Mașina este mult mai ușor de citit pentru piloți, așa că este mult mai ușor să înțelegem unde trebuie să ne îmbunătățim, iar în această situație este un pas înainte pentru noi în ceea ce privește imaginea de ansamblu.” Și, de asemenea, în ceea ce privește actualizările ulterioare.

“Dacă vrem să recuperăm decalajul, trebuie să ne îmbunătățim în fiecare domeniu. Aceasta a fost abordarea noastră anul trecut și a dat roade în cele din urmă. Am făcut un pas decent, dar trebuie să continuăm să forțăm.”

“Aerodinamica este cu siguranță cheia. Avem îmbunătățiri în pregătire, dar sunt sigur că toată lumea are”, spune șeful echipei Ferrari. “Cel mai important lucru este să aduci îmbunătățiri pe care le poți face să funcționeze pe mașină și cred că am făcut o treabă bună anul trecut.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss