GP24 Media

LATEST POSTS

F1- Charles Leclerc despre out: Partea inferioară a caroseriei a fost avariată în urma coliziunii cu Piastri

Vizualizări: 10863

F1- Charles Leclerc s-a retras din cursa de Formula 1 de la Zandvoort cu podeaua avariată: Contactul cu Oscar Piastri este cauza bănuită

Charles Leclerc a suferit următorul eșec la cursa de Formula 1 de la Zandvoort. Monegascul a fost nevoit să parcheze monopostul său Ferrari mai devreme, după ce în timpul cursei scăzuse deja semnificativ și avea un ritm slab. Potrivit celor de la Ferrari, a fost de vină o avarie la partea inferioară a caroseriei.

Leclerc a suferit probabil accidentarea în primul tur, după un duel cu Oscar Piastri (McLaren), în care și-a avariat și aripa față, care a trebuit de asemenea să fie schimbată ulterior. “Cred că a fost o consecință a contactului cu Oscar”, a speculat Leclerc într-un interviu.

F1

“Dar este foarte ciudat, pentru că a fost doar un contact mic, dar cred că a lovit o parte care este destul de importantă din punct de vedere aerodinamic. După aceea am avut probleme ca la nebuni”.

Leclerc a fost nevoit să lase rival după rival să îl depășească, iar când el însuși a fost acroșat de debutantul Liam Lawson (AlphaTauri), a intrat la boxe și și-a parcat SF-23.

Dar chiar și înainte de asta, lucrurile nu mergeau bine pentru Ferrari. Încă o dată, Scuderia s-a făcut de râs cu un incident la boxe, când nu a avut intermediarii pregătiți la oprirea lui Leclerc. Leclerc a reacționat la apariția ploii în primul tur și a intrat imediat.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

“La început am spus că ne așteptăm la puțină ploaie, dar nimic nebunesc. Apoi am intrat în ultimul viraj și a plouat ca naiba”, a descris el. “Am înțeles imediat că a fost decizia corectă, chiar dacă băieții nu erau pregătiți”. El este convins: “Aș fi pierdut semnificativ mai mult dacă aș fi rămas afară”.

F1

“Poate că am fi putut optimiza dacă mecanicii ar fi fost oricum pregătiți. Dar, ca să fiu sincer, am câștigat mai mult decât am pierdut”, spune el.

De fapt, Leclerc a recuperat teren datorită opririi: a condus până la schimbarea pneurilor pe locul nouă, dar puțin mai târziu era chiar pe locul cinci. Totuși, trebuie menționat și faptul că Guanyu Zhou (Alfa Romeo) și Pierre Gasly (Alpine) au intrat și ei la boxe în primul tur și au trecut de Ferrari.

“Nu regret decizia târzie, dar am fi putut face mai mult”, șpune Leclerc.

În cele din urmă, însă, avariile au însemnat că oricum era discutabil, ceea ce înseamnă că a ratat o șansă de a obține puncte bune. “Ne așteptam la un ritm de cursă puternic, chiar dacă a fost un weekend extrem de dificil pentru noi din punct de vedere al echilibrului”, freamătă Leclerc. “După avariile din turul 1, a fost foarte dificil.”

F1- Charles Leclerc despre out: Partea inferioară a caroseriei a fost avariată în urma coliziunii cu Piastri

2023 Driver Standings

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:
F1
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Lucian Sandu

Lucian Sandu

RELATED ARTICLES