Latest Posts

F1: James Allison – FIA nu credea că Mercedes ar putea face DAS să funcționeze.

Vizualizări: 23193

Directorul tehnic Mercedes Formula 1, James Allison, consideră că FIA nu se aștepta ca echipa să-și poată face sistemul de direcție cu două axe operațional și complet legal, după ce organul de conducere a respins ideea inițială. Mercedes a creat o agitație la testele de pre-sezon de la Barcelona la începutul acestui an, când imaginile TV de la bord au arătat piloților care deplasează volanul W11 înainte și înapoi, iar roțile din față răspundeau.

Echipele rivale au pus sub semnul întrebării legalitatea noutății pe care echipa a numit-o direcția pe două axe sau DAS, dar FIA a confirmat că sistemul a fost evaluat și aprobat. Allison a spus că echipa a planificat să ruleze DAS în 2019 folosind un sistem de pârghii pe volan, dar FIA a refuzat acel aranjament și a sugerat că întreaga volanul va trebui să se miște.

Răspunzând la o întrebare din partea unui fan despre cât de greu a fost să facă funcțional sistemului, Allison a spus că FIA nu se aștepta ca echipa să reușească. „Răspunsul simplu este că într-adevăr a fost destul de dificil”, a explicat el într-un videoclip Mercedes. „Și, de fapt, am vrut să introducem acest lucru în 2019”. „Ne-am dus ideile la FIA, le-am arătat, am explicat de ce am considerat că este legal. Și au fost de acord că direcția cu două axe era de fapt legală”.

„Dar nu le-a plăcut mult modul în care am făcut-o, pentru că a doua axă primisem de la o pârghie pe roată, mai degrabă decât mișcarea integrală a volanul”. Și așa au spus: „Nu, va trebui să mutați întreaga volan înăuntru și în afară. Și cred că atunci când au spus că speră că va fi prea dificil și că vom pleca și nu le vom mai provoca probleme”. Allison spune că echipa a avut încredere că tot merită să aloce resurse pentru rezolvarea problemei.

„Avem un designer șef foarte inventiv, John Owen, și el a aruncat o privire asupra acestei provocări – are o idee foarte bună pentru faptul că ceva este realizabil sau nu și aceasta este o caracteristică foarte utilă, deoarece ne permite să fim destul de curajoși să cheltuim bani atunci când majoritatea oamenilor ar considera că rezultatul este destul de incert”. „John are o idee bună dacă va putea ieși din întuneric și din nou pe teritoriul cunoscut”.

„John a luat această provocare, a socotit că ar putea să o facă, a pus-o în fața grupului nostru de proiectanți mecanici foarte talentați și între ei au venit cu două sau trei moduri în care s-ar putea face acest lucru”. „Am ales cel mai probabil dintre cei trei și la un an după aceea, a apărut sistemul DAS pe care l-ai văzut la începutul acestui sezon”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa, Foto & Video credit: Motorsport Network

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss