More

  Latest Posts

  F1: FIA a confiscat piese din sistemul de alimentare cu benzină a Monoposturilor Ferrari

  Vizualizări: 4590

  FIA a confiscat piese din sistemele de alimentare cu benzină a trei monposturi care au concurat in ultima cursa,in Brazilia, incluzand Ferrari. Acestea vor fi examinate. Nu a existat un protest oficial al vreunei echipe, insa investigatiile continua. 

  Dupa cursa din Brazilia, Red Bull a zis ca nu va face protest impotriva echipei italiene,fie vorba de orice situatie. Acum totul tine de Mercedes.Helmut Marko a declarat ca  “Ei stiu mai multe ca noi.”Cei de la Mercedes,la randul lor,au zis si ei sa nu protesteze,pentru ca au indeplinit ce aveau de indeplinit.
  Oricum, subiectul va fi clarificat,deoarece la momentul actual, in mod oficial, sistemele sunt testate de FIA

  Rivalii echipei italiene le au scris celor de la FIA cu scopul clarificarii utilizarii de PU pentru fiecare monopost. Red Bull a trimis trei scenarii,toate fiind  ilegale. FIA a trimis unTechnical Directive sa clarifice situatia prin pronuntarea aricolului 5.10.5 care spune ca “orice device, sistem or procedura care faciliteaza mai mult decat este permis utilizarea si economisirea carburantului este strict interzis.” Un al doilea Technical Directive a fost trimis cu o saptamana mai tarziu confirmand ca lichidul inflamabil in sistemul de racire nu poate fi utilizat pentru combustie.

  Seful Mercedes motorsport  Toto Wolff spune ca  nu este corect sa trisezi cu consumul de carburant. “Daca cineva ar fi facut ce a zis TC-ul,ar fi fost din start un joc murdar.”

  Acum FIA vrea sa clarifice zvonurile privind poluarea excesiva in paddock. Alt  motiv pentru care au fost confiscate acele piese. A da, si pentru a face comparatie intre monoposturile Ferrari si un monopost al altei echipe.

  FIA  vrea numai sa clarifice. 
  Piesele dezasamblate au legatura cu the flow rate sensor si cu motorul.Oare s-a injectat mai muta benzina decat a fost permis? Studiile vor fi facute in laboratoare speciale, iar, daca in cateva zile, nu primim vreun semn, inseamna ca totul este ok pentru italieni.

  Sursa:
  Photocredit:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Tobi Grüner

  Latest Posts

  Don't Miss