Latest Posts

Formula 1, Canada: FP1 a fost anulată după o defecțiune tehnică

Vizualizări: 14918

Formula 1, Canada: Probleme cu camerele de luat vederi de pe circuitul de la Montreal paralizează prima sesiune de antrenamente libere pentru GP al Canadei 2023. A 2-a sesiune de antrenamente libere prelungită cu 30 de minute.

Zeii vremii au avut milă, tehnologia nu: în ciuda unui risc mare de ploaie și a norilor negri, prima sesiune de antrenamente libere pentru Marele Premiu al Canadei 2023 a putut fi începută în condiții uscate. După numai patru minute, însă, sesiunea a trebuit să fie întreruptă – inițial pentru că Pierre Gasly a rămas blocat cu Alpine-ul său. Totuși, din cauza unor probleme tehnice, antrenamentul nu a mai putut fi reluat.

Canada

Recuperarea vehiculului echipei Alpine F1 a fost deja o chestiune curioasă. Pierre Gasly ieșise în decor după virajul șapte după ce pierduse propulsia cu motorul în funcțiune. În timp ce comisarii încercau să împingă mașina eșuată înapoi într-un sac, Alpine a lansat o altă încercare de salvare. Pierre Gasly le-a spus comisarilor să lase mașina pe pistă și a încercat un restart. Când nici asta nu a putut rezolva problema, comisarii au revenit.

Cum se părea că sesiunea ar putea fi redeschisă imediat, piloții echipei Mercedes AMG F1 au început să se îndrepte spre ieșirea de la boxe. Dar apoi au apărut probleme serioase la controlul cursei: camerele de pe pistă, numite și CCTV, au avut probleme. Pentru că nu se întrevedea un restart, piloții Mercedes au trebuit să fie împinși înapoi în garaj.

Fără o supraveghere funcțională a pistei, controlul cursei nu putea da drumul la operațiunea de conducere. Încă nu este clar dacă o pană de curent, care a paralizat simultan părți din padoc, a avut vreo legătură cu problema.

Canada

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În timp ce fanii așteptau în tribune, numărătoarea inversă de o oră a continuat. Controlul cursei a încercat febril să sincronizeze corect camerele de luat vederi de pe pistă, dar a renunțat cu zece minute înainte de încheierea efectivă a antrenamentelor. Ca înlocuitor, a doua sesiune de antrenamente libere a început cu 30 de minute mai devreme și a durat 90 de minute în loc de 60.

Cele două seturi de pneuri, care de fapt trebuie returnate după prima sesiune de antrenamente, pot fi folosite în continuare în cea de-a doua sesiune de antrenamente din cauza problemelor apărute. Dacă sunt necesare, însă, nu este precizat în documentul comisarilor care specifică noul program. Riscul de ploaie crește considerabil pentru vineri după-amiază.

Pentru statistică: Cel mai bun timp de antrenament fără valoare i-a revenit lui Valtteri Bottas. Acesta a stabilit cel mai rapid dintre cele trei tururi ale sale în 1:18,728 minute, cu aproape jumătate de secundă mai rapid decât eroul local Lance Stroll și cu o secundă mai rapid decât coechipierul său Fernando Alonso. Doar doisprezece piloți au înregistrat vreun timp, trei dintre ei nici măcar nu au ieșit de la boxe.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Marele, Premiu, Spaniei
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss