Latest Posts

Formula 1 Calificări Bahrain: Verstappen și Red Bull se joacă cu adversarii lor

Vizualizări: 5739

Campionul mondial își întrece concurența în prima sesiune de calificări 2024 din Bahrain. Red Bull respinge atacul celor de la Ferrari și Mercedes. Nico Hülkenberg în top 10.

Max Verstappen a obținut pole position-ul în prima sesiune de calificări din Formula 1 din 2024, vineri seară în Bahrain. Campionul mondial a reușit să respingă cu succes atacul celor de la Ferrari și Mercedes în calificări și s-a impus într-o luptă palpitantă cu Charles Leclerc și George Russell. Pentru pilotul Red Bull, pole position-ul de la începutul sezonului este al 33-lea din carieră. Lewis Hamilton a fost sub așteptări, ocupând locul nouă. Nico Hülkenberg și-a asigurat sâmbătă locul zece pe grila de start pentru cursa anului.

Pentru prima manșă din Q3, care a durat 12 minute, ordinea pe pistă a fost următoarea: Hülkenberg, Norris, Piastri, Russell, Verstappen, Hamilton, Perez, Sainz și Leclerc. Alonso a fost singurul care nu a luat parte la prima bătălie, pentru care concurența a ieșit pe pneuri soft. A fost strâns în față. Verstappen s-a impus inițial în fața lui Leclerc cu o diferență foarte mică, de o jumătate de zecime de secundă. El a fost urmat de Russell, Sainz, Sainz, Norris, Perez, Hamilton, Hülkenberg și Piastri. Alonso a ieșit printre cursele rivalilor săi și a ocupat locul trei pe noile pneuri soft.

Piastri a condus confruntarea din calificări pe circuitul internațional din Bahrain, de 5,412 kilometri, în fața lui Norris, Hülkenberg, Russell, Hamilton, Verstappen, Lelclerc, Sainz și Perez. Campionul mondial a stabilit cel mai bun timp absolut în primul sector și și-a cimentat pole position-ul cu un timp de 1:29,179 minute. Leclerc a fost nevoit să se recunoască învins pe locul doi cu două zecimi de secundă. Russell a fost cel mai bun pilot Mercedes pe locul trei. Cu nouă piloți la mai puțin de o jumătate de secundă unul de celălalt, Q3 a fost o afacere strânsă.

Bahrain

Q1 în Bahrain: Dezastru pentru Alpine

Piloții Ferrari au deschis prima sesiune de calificări din sezonul 2024 al Formulei 1, doar cei de la Alpine i-au urmat imediat, în timp ce ceilalți 16 piloți nu s-au grăbit la începutul celor 18 minute ale Q1. După ce Ferrari și Alpine au ieșit pe pistă cu pneuri medium, concurența a pornit cu pneuri soft cu douăsprezece minute pe ceas. Pe linia boxelor, a avut loc aglomerația de acum familiară la clasa regină.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cel mai bun timp din Bahrain de 1:31.208 minute stabilit de Sainz pe pneuri de compoziție medie a fost imediat abandonat. După primele curse cu pneuri soft, Sainz se afla în fruntea clasamentului cu un timp de 1:29.909 minute. El a fost urmat de Verstappen, Norris, Alonso, Perez, Leclerc, Leclerc, Russell, Hülkenberg, Albon și Piastri. Așa cum era de așteptat, diferențele dintre primul și al șaptelea loc au fost mici, de doar patru zecimi de secundă. Înainte de ultima cursă, Zhou, Bottas, Magnussen, Ocon și Gasly se aflau pe poziții eliminatorii.

Anticipând o evoluție masivă a pistei, aproape toate echipele și-au trimis piloții pe pistă cu pneuri soft noi pentru ultimul tur. Doar Sainz a rămas în garaj. În ciuda condițiilor presupus mai rapide, nu s-au întâmplat mai multe pe ecranul de cronometrare. Cel mai bun timp al lui Sainz a rămas. Magnussen abia a reușit să intre în turul al doilea pe locul 15, dar Sargeant a fost nevoit să abandoneze. După sesiuni de antrenamente slabe, ziua de vineri s-a terminat pentru Ocon și Gasly în Q2 cu lanterna roșie în Bahrain.

Bahrain

Q2 în Bahrain: Leclerc acceptă provocarea lui Verstappen

Spre deosebire de primul segment, cei 15 piloți rămași în calificări în Bahrain nu au pierdut prea mult timp în Q2, care, ca de obicei, a fost programat pentru 15 minute. McLaren a preluat inițial comanda cu un timp provizoriu al lui Norris, dar pe pneuri noi Verstappen a depășit clar timpul britanicului la prima sa încercare. Campionul mondial a stabilit referința pentru competiție cu un timp de 1:29,374 minute. Perez a fost la o jumătate de secundă în urma lui, pe locul doi. El a fost urmat de Norris, Leclerc, Alonso, Hamilton, Sainz, Piastri, Russell și Stroll. Hülkenberg, Tsunoda, Ricciardo, Albon și Magnussen au fost pe poziții eliminatorii.

Cu cinci minute înainte de finalul cursei, coechipierii de la Haas au deschis confruntarea. Încă o dată, restul plutonului a făcut coadă la boxe. Inițial, Hülkenberg a ocupat locul al doilea cu pneuri proaspete. Cele mai bune timpi personali la fiecare secundă au provocat noi schimbări în clasament. Leclerc l-a învins pe Vertappen cu două zecimi de secundă și și-a asigurat cel mai bun timp în Q2. Sainz a completat provocarea Ferrari pe locul al treilea. Hülkenberg și-a confirmat ritmul puternic din calificări pe locul șase. El a fost urmat de Russell, Perez, Norris și Piastri.

Vremea: Ca și în a doua sesiune de antrenamente, care a fost folosită ca sesiune de referință, condițiile au fost relativ răcoroase pentru standardele din Bahrain. La startul de vineri, la ora locală 19:00, temperatura exterioară a fost de 18 grade Celsius. În sesiunea de seară, sub lumina reflectoarelor, asfaltul nu a depășit 22 de grade Celsius. Cu o umiditate de 48%, un vânt ușor a suflat dinspre nord-est cu o viteză de 2,8 m/s.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss