Latest Posts

F1 Brazilia: Ocon cel mai rapid în cea de-a doua sesiune a Antrenamente Libere.

Vizualizări: 14219

Esteban Ocon, pilotul echipei Alpine F1, a stabilit ritmul în fața lui Sergio Perez și George Russell într-o a doua sesiune de antrenamente libere fără evenimente înaintea Marelui Premiu al Braziliei din 2022.

Ora de alergare in a doua sesiune de Antrenamente Libere care, în timpul unui weekend de sprint, se încadrează între sesiunea de calificări de vineri și cursa de sprint de sâmbătă a atras numeroase critici cu privire la inutilitatea sa. Fără a fi nevoie să urmărească ritmul unui singur tur, cursele de cursă au dominat ordinea, iar Esteban Ocon s-a clasat pe primul loc, deși a rulat doar cu un set frecat de pneuri SOFT cu pereți roșii față de Sergio Perez de la Red Bull Racing.

Piloți echipei Scuderia Ferrari a condus inițial, deoarece Charles Leclerc, cu pneuri SOFT, a făcut turul în 1m15.868s pentru a deține câteva zecimi peste colegul de echipă Carlos Sainz, cu pneuri MEDIUM, înainte ca George Russell să se mute pentru o perioadă în frunte. El a rulat pe cea mai moale compoziție C4 până la 1m15.115s și apoi s-a îmbunătățit cu încă 0.2s pentru a se situa la 0.57s în fața referinței cu pneuri HARD Sergio Perez, Pierre Gasly, Lewis Hamilton și a vedetei calificărilor de vineri Kevin Magnussen, care a stabilit ritmul pe pneurile MEDIUM cu pereți galbeni C3.

Ocon

După testele cu pneuri Pirelli 2023 care au acaparat FP2 în Statele Unite și Mexic, antrenamentele de dinaintea cursei au fost la fel de plictisitoare, deoarece simulările de cursă au dominat prima jumătate de oră. Piloți echipei Scuderia Ferrari, de exemplu, au fost doar al șaselea și al șaptelea, în timp ce Max Verstappen a fost al 12-lea pe pneuri hard.  În mod special, Nicholas Latifi și-a blocat puternic roata interioară în penultimul viraj care duce pe deal spre linia de cronometrare, ceea ce înseamnă că a trecut pe iarbă înainte de a reintra pe traseu.

Echipat cu un set de pneuri SOFT fuzate, Esteban Ocon a reușit în cele din urmă să îl retrogradeze pe George Russell, pilotul echipei Alpine F1 înregistrând cel mai rapid prim sector al sesiunii în acel moment, pentru a scădea timpul său la 1m14,604s. Lewis Hamilton s-a îmbunătățit până pe locul al treilea în următoarea sa rundă cu pneuri SOFT folosite, rulând la 0,22s de coechipierul său.

Piloți Red Bull Racing s-au pus apoi în luptă cu 20 de minute înainte de final, deoarece, la primele lor rulări pe pneuri SOFT folosite, Sergio Perez a rulat pe locul doi (cu 0,184s mai puțin) și Max Verstappen pe locul patru pentru a despărți piloți echipei Mercedes AMG F1. Fără simulări de calificări de ultimă oră, așa cum se întâmplă într-un weekend convențional de F1, Esteban Ocon a rămas pe primul loc în fața lui Sergio Perez și George Russell, în timp ce coechipierul său Fernando Alonso a alergat până pe locul patru.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ocon

Max Verstappen a completat primele cinci locuri în fața lui Lewis Hamilton, Pierre Gasly și a pilotului Haas F1 sub amenințare Mick Schumacher, care a extras 0,15s peste al nouălea cel mai rapid, coechipierul, Kevin Magnussen. Lando Norris a completat top 10 în fața lui Carlos Sainz, în timp ce Charles Leclerc a alergat până pe locul 13 în spatele lui Yuki Tsunoda. Daniel Ricciardo, care s-a plâns de pocnituri pe supravirare pe toate compozițiile, a fost al 14-lea.

În singura schimbare la formațiile obișnuite de piloți, Logan Sargeant l-a înlocuit pe Alex Albon în masina Williams Racing, în timp ce încearcă să câștige punctele de superlicență pentru a bloca promovarea sa în F1 pentru 2023. Pilotul american din FIA F2 a susținut timpii și a ieșit din mașină cu 10 minute înainte de final.

Rezultatele a celei de-a doua sesiuni de Antrenamente Libere pentru Marele Premiu al Braziliei:

Ocon

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss