Latest Posts

F1 ar trebui să reconsidere penalizările pentru piloți din timpul curselor, spune Helmut Marko

Vizualizări: 18771

Dr Helmut Marko consideră că Formula 1 ar trebui să se gândească din nou la „întregul sistem” al penalizărilor pentru piloti din timpul curselor. După ce Max Verstappen s-a retras cu probleme tehnice, coechipierul său de la Red Bull, Alex Albon, a încercat să-l depășească pe Lewis Hamilton dar a sfârșit într-un derapaj, cei doi atingându-se în virajul 4.

„Acest tip este un mare ratat!” Spunea Albon furios la radio. După aceea, a fost mai circumspect. „Trebuie să fiu atent la ce spun. Cel mai bun lucru este să nu spun nimic, decât că sunt frustrat”, a declarat Albon.

Campionul mondial în exercițiu, Lewis Hamilton, a încasat o penalizare de cinci secunde, dar Albon a insistat: „Cred că am fi putut câștiga cu ușurință cursa cu o strategie bună”. „Îl voi suna pe Lewis când vor trece emoțiile”. Oficialul de la Red Bull, Helmut Marko, a declarat pentru un post de televiziune austriac ORF că pedeapsa lui Hamilton a fost „pur și simplu incorectă”.

„Dacă cineva este evident vinovat și atunci primește doar o pedeapsă de cinci secunde și rămâne astfel în puncte, atunci pur și simplu nu este corect”, a spus el. „Fie că termină al doilea sau al patrulea, cui îi pasă? Ne-a ruinat complet cursa”. „Am avut o situație similară cu Hamilton în Brazilia”, a adăugat Marko. „Și atunci a fost aceeași manevră de bruscare a adversarului”.

„Cred că este timpul ca Formula 1 să reconsidere întregul sistem”. Vestea bună pentru Red Bull este că echipa crede că are o „mașină foarte bună” pentru 2020. „Honda a livrat ce a promis în ceea ce privește performanțele motorului”, a spus șeful echipei, Christian Horner. „Acum nu ne rămâne decât să rezolvăm câteva probleme de echilibru în calificări. Cred că există potențialul de a bate Mercedes”.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss