More

  Latest Posts

  “F1 ar fi pierdut din constructori fără plafonarea bugetelor”, spune Ross Brawn

  Formula 1 și-ar fi pierdut din producători și echipe ca urmare a pandemiei COVID-19 dacă nu s-ar fi tăiat din bugete începând cu 2021, consideră Ross Brawn. Datorită impactului anticipat al pandemiei și al veniturilor reduse pentru F1 în 2020, părțile implicate ale campionatului au purtat în ultimele luni discuții despre eficientizarea curselor pe viitor.

  A rezultat un acord de reducere a plafonului bugetar planificat de la 175 de milioane USD pe sezon la 145 de milioane de dolari, care va intra în vigoare începând cu 2021. Vorbind în ultima parte a seriei #thinkingforward despre managerierea curselor în acestă perioadă fără precedent, directorul tehnic și de motorsport al F1, Brawn, a declarat că această schimbare este crucială pentru menținerea prezenței producătorilor în acest sport.

  „Această criză ne-a oferit oportunitatea perfectă pentru introducerea plafonului bugetar”, a spus Brawn în timpul unui interviu la FIA eConference 2020. „O dată ce s-a stabilit un plafon bugetar, îl poți ajusta după bunul plac. Înainte de a se întâmpla acest lucru, am stabilit ca în eventualitatea unei crize viitoare, se poate lucra la plafonul bugetar și ajuns la un numitor comun.

  „Cred că fără un potențial discurs de genul din partea echipelor: ‘Uite, Formula 1 este vitală și va costa mai puțin în viitor’, nu cred că am fi putut păstra numărul de producători sau echipe importante din prezent. Toți producătorii își efectuează rectificări bugetare, iar când se ajunge la concluzia că Formula 1 poate genera cheltuieli peste cheltuieli, nu e bine deloc.

  „Cred că ne atingem scopul dorit, am păstrat toți principalii jucători de pe grilă și asta pentru că am reușit să arătăm că suntem sustenabili dintr-o perspectivă economică”. Renault a confirmat deja că va continua programul F1 după 2020, în ciuda măsurilor de reducere a costurile la întreg nivelul companiei.

  Pe lângă introducerea plafonului bugetar de anul viitor, monoposturile specificație 2020 vor fi foarte puțin îmbunătățite pentru ’21, fiind reduse astfel o mulțime de costuri. Aceasta va fi urmată de introducerea modelelor noi din 2022 care ar trebui să crească nivelul de competitivitate al campionatului dar și spectacolul în special în ochii fanilor.

  „Viitoarele monoposturi sunt mai concentrate pe ceea ce credem noi că îi atrage pe fani, în loc să se cheltuiască foarte mulți bani pentru lucruri neinteresante din perspectiva privitorului”, a spus Brawn. „Cred că vor fi modele cu un aspect mai atrăgător. Cu siguranță cursele vor fi mult mai interesante”.

  “Echipele vor dovezi clare cu privire la sustenabilitatea campionatului. Și vrem să realizăm toate acestea fără a știrbi din atracția și emoția față de competiție”.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss