More

  Latest Posts

  F1: Alain Prost este de părere că întoarcerea lui Alonso la Renault nu este doar o lovitură de marketing

  Alain Prost este de părere că motivațiile lui Sebastian Vettel au avut legătură cu un posibil parteneriat dintre acesta și Renault. În schimb, Renault a semnat cu Fernando Alonso pentru 2021 în timp ce Vettel a recunoscut că ceva discuții au avut loc. “Au ales o variantă diferită, dar asta nu schimbă cu nimic planurile mele pentru viitor, spune Vettel”.

  Prost a recunoscut că Renault au luat în considerare și varianta Valtteri Bottas. “Au fost luați în calcul cei trei mari campioni: Fernando Alonso, Sebastian Vettel și Valtteri Bottas,” declara legenda F1 pentru RMC Sport. “În ceea ce-l privește pe Vettel a fost un pic mai complicat întrucât încă nu este clar care sunt motivațiile acestuia.

  “Era o alegere dificilă și pentru Valtteri deoarece momentan are la dispoziție cel mai bun monopost din competiție. Nu ne doream neapărat pe cineva ca soluție de rezervă, ci un pilot care să fie 100% motivat cu privire la acest proiect.” Prost admite însă că departamentul de marketing al echipei este foarte bucuros de alegerea lui Fernando Alonso.

  “O alegere bazată strict pe impactul de marketing ar fi o mare greșeală ,” spune acesta, “dar pe de altă parte reducerea costurilor este urmărită de toți constructorii din F1. “Este normal să existe și o latură de marketing, dar aceasta să nu fie punctul principal de atracție.” Într-adevăr, Alonso este unul dintre cei mai mari piloți din Formula 1, dar mulți se întreabă ce impact va avea caracterul destul de dificil al acestuia în relația cu echipa.

  “Am discutat cu el pe seama acestui subiect,” recunoaște Prost. “Să fim cinstiți, asta este partea cea mai dificilă la el, dar recunoaște asta. “El spune că a lucrat mult la acest aspect și că ultimii ani l-au schimbat mult în bine.”

  Alonso îl va înlocui în cadrul echipei pe Daniel Ricciardo care a semnat deja cu McLaren, în schimb australianul a declarat că nu are de gând să-i facă viața mai ușoară spaniolului permițându-i să testeze monopostul Renault în zilele de antrenamente libere. “Am auzit replicile ‘ajutați-l pe Fernando Alonso’. El nu are nevoie de niciun fel de ajutor” spunea Ricciardo.

  Liderul echipei Cyril Abiteboul, spune că o altă opțiune pentru Alonso ar fi să testeze monopostul specificație 2018 pe care echipa la pregătit recent pentru pregătirile preliminare ale Grand Prix-ului Austriei. Încă este valabilă această opțiune,” declara francezul, “dar nu e sigură întru totul. Deocamdată nu avem un plan stabilit cu privire la asta.”


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss