More

  Latest Posts

  F1: 2020 Marele Premiu al Spaniei – Calificări

  Hamilton a condus într-o nouă dublă Mercedes, toți piloții din primele 10 locuri fiind cu pneuri Soft.

  Posibile strategii în cursă:

  O altă cursă cu o singură oprire ar putea fi marginală ca urmare a uzurii, indiferent de combinația de pneuri utilizată, astfel că cea mai bună strategie ar putea fi cu siguranță cu două opriri pentru cursa de 66 de tururi. Cea mai rapidă, pe hârtie este cu 19 tururi pe soft plus alte 28 de tururi pe medium, adică soft-medium-soft.

  A doua cea mai rapidă abordare ar fi cu trei opriri: trei stinturi pe soft a câte 15 tururi fiecare plus 21 de tururi pe medium – încă odată, probabil medium pentru al doilea stint (soft-medium-soft-soft). Există mereu un risc în efectuarea mai multor opriri, iar unele echipe ar dori să evite acest lucru.

  În sfârșit, a treia cea mai rapidă strategie în acest moment este cu două opriri, iar asta ar putea deveni realitate dacă temperaturile vor fi mai mari, iar degradarea soft-ului mai mare decât este de așteptat. Aceasta presupune start pe soft pentru 16 tururi, iar apoi 25 de tururi pe medium (soft-medium-medium).

  Toate aceste strategii sunt desigur doar teoretice, ele depinzând de anumite circumstanțe specifice cursei și fiecărei mașini – precum și de seturile disponibile ale fiecărui pilot.

  Atenție la:

  • Pneul soft. Toți piloții au utilizat pneul soft în Q2, ceea ce înseamnă că primii 100 vor porni pe această compoziție, ceea ce sigur va duce la o strategie cu două opriri pentru majoritatea.
  • Vremea caldă. Temperaturile la nivelul pistei au atins 50 de grade azi, condiții similare fiind așteptate mâine, ceea ce înseamnă că degradarea termică ar putea fi importantă.
  • Sebastian Vettel. Pilotul Ferrari s-a calificat pe poziția 11 astfel că va fi primul pilot care va avea liberate de a-și alege pneurile pentru start. Ar putea face o alegere diferită de primii 10.
  • Strategii diferite. Cu una sau mai multe opriri estimate, există o mare varietate de posibilități așa cum am arătat mai sus. Toate stinturile pot fi interschimbabile, astfel că piloții din afara top 10 ar putea porni cu alte pneuri decât soft și ar putea varia ordinea în care vor utiliza compozițiile, în funcție de cum se desfășoară cursa.

  Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
  ”Toți piloții s-au concentrat pe soft în calificări, ceea ce a reprezentat o ușoară surpriză, poate și din cauza diferenței de performanță față de mediu pentru cei din față. Aceasta înseamnă că ne putem aștepta la cel puțin două opriri de-a lungul cursei de mâine, și foarte puțin probabil că vom vedea prea mult la lucru pneul hard, fiind o diferență mare față de medium. Cheia cursei de mâine în aceste condiții de vreme extrem de caldă va fi gestionarea uzurii și degradării pneului soft. Există multe posibilități pentru ca aceia care pleacă din a doua parte a grilei să încerce ceva diferit, astfel că sperăm să vedem o nouă cursă interesantă mâine cu multe strategii diverse”.

  ANTRENAMENTE LIBERE 3 – TIMPI TOP 3

  PILOT

  TIMP COMPOZIȚIE

  Hamilton

  1m17.222s

  SOFT C3 NOI

  Bottas 1m17.373s

  SOFT C3 NOI

  Verstappen 1m17.737s

  SOFT C3 NOI

   

  CALIFICĂRI TOP 10

  PILOT TIMP

  COMPOZIȚIE

  Hamilton

  1m15.584s SOFT C3 NOI
  Bottas 1m15.643s

  SOFT C3 NOI

  Verstappen 1m16.292s

  SOFT C3 NOI

  Perez

  1m16.482s SOFT C3 NOI

  Stroll

  1m16.589s SOFT C3 NOI

  Albon

  1m17.029s SOFT C3 NOI
  Sainz 1m17.044s

  SOFT C3 NOI

  Norris 1m17.084s

  SOFT C3 NOI

  Leclerc 1m17.087s

  SOFT C3 NOI

  Gasly 1m17.136s

  SOFT C3 NOI

   

  CEL MAI BUN TIMP PER COMPOZIȚIE

  COMPOZIȚIE PILOT

  TIMP

  HARD C1

  Hamilton 1m18.516s

  MEDIUM C2

  Raikkonen

  1m17.386s

  SOFT C3 Hamilton

  1m15.584s


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss