Latest Posts

F1: 2020 Marele Premiu al Spaniei – Calificări

Vizualizări: 9993

Hamilton a condus într-o nouă dublă Mercedes, toți piloții din primele 10 locuri fiind cu pneuri Soft.

Posibile strategii în cursă:

O altă cursă cu o singură oprire ar putea fi marginală ca urmare a uzurii, indiferent de combinația de pneuri utilizată, astfel că cea mai bună strategie ar putea fi cu siguranță cu două opriri pentru cursa de 66 de tururi. Cea mai rapidă, pe hârtie este cu 19 tururi pe soft plus alte 28 de tururi pe medium, adică soft-medium-soft.

A doua cea mai rapidă abordare ar fi cu trei opriri: trei stinturi pe soft a câte 15 tururi fiecare plus 21 de tururi pe medium – încă odată, probabil medium pentru al doilea stint (soft-medium-soft-soft). Există mereu un risc în efectuarea mai multor opriri, iar unele echipe ar dori să evite acest lucru.

În sfârșit, a treia cea mai rapidă strategie în acest moment este cu două opriri, iar asta ar putea deveni realitate dacă temperaturile vor fi mai mari, iar degradarea soft-ului mai mare decât este de așteptat. Aceasta presupune start pe soft pentru 16 tururi, iar apoi 25 de tururi pe medium (soft-medium-medium).

Toate aceste strategii sunt desigur doar teoretice, ele depinzând de anumite circumstanțe specifice cursei și fiecărei mașini – precum și de seturile disponibile ale fiecărui pilot.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Atenție la:

  • Pneul soft. Toți piloții au utilizat pneul soft în Q2, ceea ce înseamnă că primii 100 vor porni pe această compoziție, ceea ce sigur va duce la o strategie cu două opriri pentru majoritatea.
  • Vremea caldă. Temperaturile la nivelul pistei au atins 50 de grade azi, condiții similare fiind așteptate mâine, ceea ce înseamnă că degradarea termică ar putea fi importantă.
  • Sebastian Vettel. Pilotul Ferrari s-a calificat pe poziția 11 astfel că va fi primul pilot care va avea liberate de a-și alege pneurile pentru start. Ar putea face o alegere diferită de primii 10.
  • Strategii diferite. Cu una sau mai multe opriri estimate, există o mare varietate de posibilități așa cum am arătat mai sus. Toate stinturile pot fi interschimbabile, astfel că piloții din afara top 10 ar putea porni cu alte pneuri decât soft și ar putea varia ordinea în care vor utiliza compozițiile, în funcție de cum se desfășoară cursa.

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
”Toți piloții s-au concentrat pe soft în calificări, ceea ce a reprezentat o ușoară surpriză, poate și din cauza diferenței de performanță față de mediu pentru cei din față. Aceasta înseamnă că ne putem aștepta la cel puțin două opriri de-a lungul cursei de mâine, și foarte puțin probabil că vom vedea prea mult la lucru pneul hard, fiind o diferență mare față de medium. Cheia cursei de mâine în aceste condiții de vreme extrem de caldă va fi gestionarea uzurii și degradării pneului soft. Există multe posibilități pentru ca aceia care pleacă din a doua parte a grilei să încerce ceva diferit, astfel că sperăm să vedem o nouă cursă interesantă mâine cu multe strategii diverse”.

ANTRENAMENTE LIBERE 3 – TIMPI TOP 3

PILOT

TIMPCOMPOZIȚIE

Hamilton

1m17.222s

SOFT C3 NOI

Bottas1m17.373s

SOFT C3 NOI

Verstappen1m17.737s

SOFT C3 NOI

 

CALIFICĂRI TOP 10

PILOTTIMP

COMPOZIȚIE

Hamilton

1m15.584sSOFT C3 NOI
Bottas1m15.643s

SOFT C3 NOI

Verstappen1m16.292s

SOFT C3 NOI

Perez

1m16.482sSOFT C3 NOI

Stroll

1m16.589sSOFT C3 NOI

Albon

1m17.029sSOFT C3 NOI
Sainz1m17.044s

SOFT C3 NOI

Norris1m17.084s

SOFT C3 NOI

Leclerc1m17.087s

SOFT C3 NOI

Gasly1m17.136s

SOFT C3 NOI

 

CEL MAI BUN TIMP PER COMPOZIȚIE

COMPOZIȚIEPILOT

TIMP

HARD C1

Hamilton1m18.516s

MEDIUM C2

Raikkonen

1m17.386s

SOFT C3Hamilton

1m15.584s

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss