Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  F1: 2020 Marele Premiu al Rusiei – Calificări – Pirelli Report

  Hamilton a realizat un nou record al pistei cu pneurile soft la finalul unei sesiuni dramatice de calificări.

  Posibile strategii în cursă:
  Cea mai rapidă strategie pentru cursa de 53 de tururi este cu o singură oprire, așa cum a fost în mod tradițional cazul pe asfaltul fin de la Sochi. Oricum, vremea de mâine este de așteptat să fie chiar mai caldă decât azi, ceea ce evident va avea un efect asupra degradării termice.

  Ca de obicei echipele se for concentra pe o singură oprire, asta și pentru că viteza pe linia boxelor la Sochi este de doar 60km/h: ceea ce înseamnă o penalizare mai mare în timp pentru fiecare oprire. Dincolo de asta, este dificil de depășit dacă te găsești în trafic.

  Cea mai rapidă strategie este cu start pe pneul Roșu soft și apoi schimb pe Alb hard după aproximativ 12 tururi. La fel de rapidă dar cu un câștig marginal asupra uzurii este cu soft pentru 14 tururi și Galben medium pentru 39 de tururi. Ca de obicei, acestea pot fi efectuate și invers.

  Ușor mai lentă decât acestea este o strategie cu o singură oprire medium-hard: medium pentru 22 de turui și hard pentru 31 de tururi.

  În sfârșit, cea mai rapidă strategie cu două opriri va implica două stinturi pe soft pentru 12 tururi și unul pe medium. Cel mai posibil stintul pe medium se desfășoară la mijloc pentru aproximativ 29 de tururi.

  Atenție la:

  • Pneul soft. Cum Pirelli a adus în Rusia o gamă de pneuri mai soft decât anul trecut, echipele vor trebui să gestioneze în special pneurile soft. Deși softul s-a comportat bine, există un mare avantaj potențial în startul pe compoziția medium care oferă o flexibilitate mai mare: așa cum primii clasați au demonstrat-o în calificări.
  • Strategie: În timp ce o strategie cu o singură oprire va fi aleasă de cei mai mulți dintre piloți, există o mare varietate de permutări strategice utilizându-se toate cele trei compoziții.
  • Pneul medium: Doar pilotul Red Bull, Max Verstappen și pilotul Mercedes, Valtteri Bottas vor porni pe medium din primii 10 pe grilă, al doilea, respectiv al treilea. Mașinile din spatele lor și bineînțeles Hamilton din pole vor fi pe compoziția soft, mai rapidă.
  • A doua poziție la start este recunoscută ca având linia liberă, ceea ce l-ar putea avantaja pe Verstappen să ajungă mâine în fața lui Hamilton și să beneficieze în consecință de strategia alternativă.
  • Steag roșu: Sesiunea Q2 a fost întreruptă când mai erau doar două minute de mers, întrerupându-se un număr crucial de tururi de calificare, inclusiv cel al lui Hamilton. Acest lucru a compromis strategia din calificări și a făcut ca managementul pneurilor în turul de încălzire să fie crucial în scurtul timp rămas.

  Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

  „Așa cum era de așteptat, pneurile au performața bine de-a lungul calificărilor, dar sesiunea a fost imprevizibilă! Ne-am așteptat ca cei din față să utilizeze medium în Q2, așa cum a fost cazul lui Max Verstappen și Valtteri Bottas, care vor porni în cursă pe această compoziție.

  Aceasta ar trebui să le ofere un avantaj a unui prim stint mai lung și mai multă flexibilitate privind strategia. Steagul roșu care a pus capăt sesiunii Q2 a reprezentat o altă încercare pentru echipe în calificări, cu câteva surprize – în special pentru Lewis Hamilton, care dorea probabil să treacă de Q2 cu pneul medium- și multe tactici fin elaborate.

  Scena este pregătită acum pentru o bătălie strategică și intensă mâine, care va necesita managementul pneurilor pentru cei care pornesc pe soft și care intenționează să oprească doar odată.”  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss