Latest Posts

F1: 2020 Marele Premiu al Rusiei – Calificări – Pirelli Report

Vizualizări: 13111

Hamilton a realizat un nou record al pistei cu pneurile soft la finalul unei sesiuni dramatice de calificări.

F1: 2020 Marele Premiu al Rusiei - Calificări - Pirelli Report

Posibile strategii în cursă:
Cea mai rapidă strategie pentru cursa de 53 de tururi este cu o singură oprire, așa cum a fost în mod tradițional cazul pe asfaltul fin de la Sochi. Oricum, vremea de mâine este de așteptat să fie chiar mai caldă decât azi, ceea ce evident va avea un efect asupra degradării termice.

Ca de obicei echipele se for concentra pe o singură oprire, asta și pentru că viteza pe linia boxelor la Sochi este de doar 60km/h: ceea ce înseamnă o penalizare mai mare în timp pentru fiecare oprire. Dincolo de asta, este dificil de depășit dacă te găsești în trafic.

Cea mai rapidă strategie este cu start pe pneul Roșu soft și apoi schimb pe Alb hard după aproximativ 12 tururi. La fel de rapidă dar cu un câștig marginal asupra uzurii este cu soft pentru 14 tururi și Galben medium pentru 39 de tururi. Ca de obicei, acestea pot fi efectuate și invers.

Ușor mai lentă decât acestea este o strategie cu o singură oprire medium-hard: medium pentru 22 de turui și hard pentru 31 de tururi.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În sfârșit, cea mai rapidă strategie cu două opriri va implica două stinturi pe soft pentru 12 tururi și unul pe medium. Cel mai posibil stintul pe medium se desfășoară la mijloc pentru aproximativ 29 de tururi.

Atenție la:

  • Pneul soft. Cum Pirelli a adus în Rusia o gamă de pneuri mai soft decât anul trecut, echipele vor trebui să gestioneze în special pneurile soft. Deși softul s-a comportat bine, există un mare avantaj potențial în startul pe compoziția medium care oferă o flexibilitate mai mare: așa cum primii clasați au demonstrat-o în calificări.
  • Strategie: În timp ce o strategie cu o singură oprire va fi aleasă de cei mai mulți dintre piloți, există o mare varietate de permutări strategice utilizându-se toate cele trei compoziții.
  • Pneul medium: Doar pilotul Red Bull, Max Verstappen și pilotul Mercedes, Valtteri Bottas vor porni pe medium din primii 10 pe grilă, al doilea, respectiv al treilea. Mașinile din spatele lor și bineînțeles Hamilton din pole vor fi pe compoziția soft, mai rapidă.
  • A doua poziție la start este recunoscută ca având linia liberă, ceea ce l-ar putea avantaja pe Verstappen să ajungă mâine în fața lui Hamilton și să beneficieze în consecință de strategia alternativă.
  • Steag roșu: Sesiunea Q2 a fost întreruptă când mai erau doar două minute de mers, întrerupându-se un număr crucial de tururi de calificare, inclusiv cel al lui Hamilton. Acest lucru a compromis strategia din calificări și a făcut ca managementul pneurilor în turul de încălzire să fie crucial în scurtul timp rămas.

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

„Așa cum era de așteptat, pneurile au performața bine de-a lungul calificărilor, dar sesiunea a fost imprevizibilă! Ne-am așteptat ca cei din față să utilizeze medium în Q2, așa cum a fost cazul lui Max Verstappen și Valtteri Bottas, care vor porni în cursă pe această compoziție.

Aceasta ar trebui să le ofere un avantaj a unui prim stint mai lung și mai multă flexibilitate privind strategia. Steagul roșu care a pus capăt sesiunii Q2 a reprezentat o altă încercare pentru echipe în calificări, cu câteva surprize – în special pentru Lewis Hamilton, care dorea probabil să treacă de Q2 cu pneul medium- și multe tactici fin elaborate.

Scena este pregătită acum pentru o bătălie strategică și intensă mâine, care va necesita managementul pneurilor pentru cei care pornesc pe soft și care intenționează să oprească doar odată.”

F1: 2020 Marele Premiu al Rusiei - Calificări - Pirelli Report

F1: 2020 Marele Premiu al Rusiei - Calificări - Pirelli Report

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss