Latest Posts

F1: 2020 Marele Premiu al Rusiei – Avancronică.

Vizualizări: 10655

Cele mai moi compoziții de pneuri din gama F1 vin la Sochi.

F1: 2020 Marele Premiu al Rusiei – Avancronică.

De ce am ales aceste pneuri?

  • La două săptămâni după ce trei dintre cele mai dure compoziții din gamă au fost utilizate la Mugello, Pirelli aduce acum trei cele mai soft pneuri din gamă pentru Sochi: C3 ca P Zero alb hard, C4 ca P Zero galben Medium și C5 ca p Zero roșu Soft.
  • Această alegere a fost făcută plecându-se de la asfaltul foarte fin de la Sochi, care este bine cunoscut pentru faptul că este blând cu pneurile.
  • Vremea este de asemenea potrivită în general la Sochi și nu sunt viraje care să solicite extrem pneurile, ceea ce înseamnă că trei dintre cele mai soft compoziții sunt potrivite pentru această pistă.

Caracteristicile pistei:

F1: 2020 Marele Premiu al Rusiei – Avancronică.

  • Inaugurată în 2004, pista de la Sochi are acum un asfalt care s-a maturizat de-a lungul anilor. Oricum, pista este încă bine-cunoscută pentru faptul că oferă un nivel scăzut de aderență.
  • Alegerea pneurilor este de fapt cu un pas mai soft decât anul trecut, când C, C3 și C4 au fost selectate. Cei mai mulți dintre piloți au oprit o singură dată în 2019: doar cinci dintre cei 15 finaliști oprind de două ori, iar asta a fost influențată de safety-car.
  • Cel mai solicitant viraj este Virajul 3: un viraj de stânga de 750 de metri cu un radius constant, care solicită cel mai tare pneul dreapta față. Restul circuitului este în mare parte din viraje de viteze mici și medii la 90 de grade, ceea ce oferă circuitului de la Sochi senzația de circuit stradal (este construit în jurul Parcului Olimpic).

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Marele Premiu al Rusiei este unul dintre puținele evenimente de anul acesta care se desfășoară la data inițială din calendar, aceeași perioadă ca și anul trecut. De atunci, noi am mers însă în cazul alegerii pneurilor cu un pas mai soft, pentru a oferi o viteză superioară și noi posibilități în privința strategiei.

Grație actualului profil cu adâncime redusă, introdus în 2019, cea mai soft nominalizare de anul acesta C3, C4 și C5 ar trebui să încurajeze utilizarea tuturor celor trei compoziții fără ca piloții să fie nevoiți să gestioneze pneurile în mod excesiv. Cum strategia de anul trecut a fost influențată de neutralizări, plus faptul că mașinile 2020 sunt mai rapide decât înainte – echipele vor avea câteva necunoscute pentru Marele Premiu al Rusiei de anul acesta.

Având în vedere că pista de la Sochi solicită relativ puțin pneurile, o strategie cu o singură oprire este posibilă. Echipele vor lucra în timpul antrenamentelor pentru a afla dacă asta rămâne cea mai rapidă strategie: care este de așteptat să fie cea mai populară alegere, prin prisma faptului că echipele țintesc mereu să facă o singură oprire.”.

F1: 2020 Marele Premiu al Rusiei – Avancronică.

F1: 2020 Marele Premiu al Rusiei – Avancronică.

Alte știri Pirelli:

  • Pilotul junior Renault, Oscar Piastri a fost încoronat campion al Formulei 3 în ultima rundă de la Mugello. Concurent în echipa Prema, el este primul Australian care câștigă acest titlu. În vârstă de 19 ani el va primi o bursă de 300.000 euro de la Pirelli pentru a trece la Formula 2 anul viitor.
  • Formula 2 se reia în Rusia pentru prima dată fără Formula 3. Mick Schumacher care a avut un tur demonstrativ cu mașina Ferrari F2004 a tatălui său la Mugello – conducând în clasamentul F2.
  • Campionatul Mondial de Raliuri, pentru care Pirelli devine de anul viitor furnizor oficial, s-a reluat weekendul trecut în Turcia. Pilotul Pirelli, Kajetan Kajetanowicz a câștigat clasa Rally 2 cu Skoda.

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss