Latest Posts

Formula 1, Vasseur: Nu este greu să fii perfect într-un Red Bull

Vizualizări: 10714

Red Bull și Max Verstappen domină Formula 1. Greșeli? Absolut niciuna. Potrivit lui Fred Vasseur, nu e de mirare: ușor într-un Red Bull. Mult mai dificil într-un Ferrari.

Cu un avans de 99 de puncte în vederea celui de-al treilea titlu mondial, opt victorii în zece curse, un total de 42 de victorii și o victorie în plus față de Ayrton Senna: Max Verstappen doboară recordurile, pe cele ale coechipierilor săi și pe cele ale concurenței. Chiar și Ferrari, trebuie să recunoască Vasseuer.

Vasseur: Max Verstappen fără greșeală timp de doi ani
Max Verstappen nu a făcut nicio greșeală în ultimii doi ani”, spune Fred Vasseur despre campion. “Asta mă impresionează foarte mult!” În 2022, Max Verstappen a câștigat 15 curse, în 2023, până acum 8 (din 10). În plus, în tot anul trecut au fost 7 pole-uri, iar olandezul a atins deja acest număr de data aceasta înainte de pauza de vară.

Ca să nu mai vorbim de două titluri de campion mondial. La vârsta de 25 de ani. Una dintre ultimele sale mari greșeli s-a întâmplat cu Max Verstappen în 2021, în calificările de la Jeddah, în drumul spre cel mai bun timp. În rest: chestii mărunte. Exemplu: coliziunea cu bariera, inclusiv aripa față ruptă în timpul calificărilor de la Silverstone. Fără niciun fel de consecințe pentru Red Bull, pentru monopost și pentru psihicul olandezului.

F1

Max Verstappen: De la “Crashstappen” la dublu campion mondial
“Mi-e frică să plec cu monopostul de la boxe acum”, a glumit Verstappen după aceea. “Nu, nu mi-a afectat încrederea. Inginerul meu m-a întrebat ce s-a întâmplat, am spus că a fost vorba de subvirare, asta a fost tot.” El a mai avut un accident la boxe înainte, deși nu în Formula 1.

În trecut, pilotul de la Red Bull a fost cunoscut pentru că a provocat accidente în repetate rânduri prin ” pilotajul său imprudent și periculos”. Monaco, în special, a fost un loc dificil până la victoria sa din 2021: patru accidente în primele șase starturi, iar în 2018 nu a putut participa nici măcar la calificări din cauza unui accident în șicana de la piscină în FP3.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Astăzi, zilele lui “Mad Max” sau “Crashstappen” s-au încheiat. “El face o super treabă, dar și Red Bull are mega performanțe”, știe Fred Vasseur. “Când Perez este și el prezent, amândoi zboară. Este foarte impresionant”. Spre deosebire de Ferrari, care se luptă cu erorile de pilotaj și cu performanțele monopostului lor.

F1

Vasseur: Cu Ferrari faci erori mult mai ușor
“Când ai o mașină mai bună, este poate puțin mai ușor să nu faci greșeli”, spune șeful echipei Ferrari. Și, cu un zâmbet, adaugă un avertisment: “Nu trageți nicio concluzie blestemată acum!” O apărare (indirectă) a piloților săi.

Exemplu: Charles Leclerc s-a accidentat până în pole position la Baku și s-a accidentat de două ori la Miami. Pilotul Ferrari își asumă adesea în mod deliberat mai multe riscuri în calificări și/sau alege un set-up agresiv. “Am vrut ca monopostul să fie atât de greu de condus pentru că știu că trebuie să pilotez așa”, a declarat monegascul după aceea. “De nouă ori din zece ori se răsplătește”.

Ferrari lucrează din răsputeri pentru a schimba această situație. Scopul: să îmbunătățească ritmul de cursă al mașinii. Pe un tur, SF-23 poate ține pasul cu concurența, dar în cursă, Charles Leclerc și Carlos Sainz se luptă cu degradarea pneurilor, sensibilitatea la vânt și imprevizibilitatea. Și cu erori.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

F1
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss