Latest Posts

Extreme E dezvăluie planurile pentru sezonul 2022

Vizualizări: 12209

Extreme E a dezvăluit un calendar aproape finalizat pentru al doilea sezon din 2022.

Campionatul de curse off-road SUV complet electric a emis un program provizoriu în septembrie, care a inclus nu mai puțin de 12 țări pentru a completa sezonul de cinci runde.

Dar se înțelege că această supraabonare a fost o mișcare deliberată de a încuraja locațiile gazdă să concureze unele împotriva altora pentru a elimina ofertantul cel mai mare.

Acum, a fost redus înapoi la șase locații, cu o singură rundă care urmează să fie „confirmată”.

Sezonul va începe în perioada 19-20 februarie în Neom, Arabia Saudită.

În timp ce aceasta păstrează Arabia Saudită ca primă rundă, conform calendarului inaugural din 2021, locația s-a mutat din deșertul AlUla în Neom – faimos pentru proiectul orașului în linie dreaptă.

După cum s-a raportat anterior, a existat un impuls pentru promovarea proiectului Neom de 500 de miliarde de dolari, acesta găzduind o etapă a Raliului Dakar 2021 și ținând discuții cu Formula E.

Există, de asemenea, mai puțină dorință de a reveni la AlUla în urma plângerilor privind vizibilitatea limitată creată de praful din deșert care a afectat negativ depășirea.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ae înțelege că Alejandro Agag, cofondatorul Extreme E, a fost în Arabia Saudită weekendul trecut, zburând înapoi în ultima zi a Jurassic X-Prix-ului, pentru a negocia date alternative în cazul în care vor intra în vigoare restricții de călătorie.

O întoarcere în Sardinia în perioada 7-8 alcătuiește runda a doua, cu oficialii seriei dornici să păstreze o rundă europeană ca urmare a interesului media și a capacității mai mari pentru oaspeți atunci când insula italiană a fost recrutată pentru a înlocui o rundă braziliană anulată de COVID în octombrie.

În prezent, nu există o locație finală pentru runda a treia, 9-10 iulie, cu atât Scoția, cât și Senegalul listate.

Plaja Dakar din Senegal a găzduit cel de-al doilea eveniment Extreme E în mai, dar Scoția a fost pusă în litigiu în urma unui grant de 1 milion de lire sterline din partea cancelarului britanic Rishi Sunak în cel mai recent buget al său.

În timp ce locația propusă în Hebridele Exterioare ar putea oferi o soluție pentru restricțiile suplimentare de călătorie, capacitatea limitată a hotelului și alte dureri de cap ale infrastructurii reprezintă cel mai mare detractor în prezent.

Calendarul se încheie apoi cu o mini-etapă sud-americană, deoarece Chile a fost adăugată în calendar în perioada 10-11 septembrie.

Antofagasta este locul gazdă, Antofagasta Minerals, listată la Bursa de Valori din Londra, susținând runda Santiago E-Prix Formula E din februarie 2018.

Finalul sezonului este programat să aibă loc la Punta del Este, Uruguay, în perioada 26-27 noiembrie – care are din nou legături cu seria soră Formula E.

Agag a spus: „După un sezon de deschidere spectaculos, suntem încântați să fim într-un loc în care putem anunța calendarul sezonului doi.

„Toți cei de la Extreme E așteptăm cu nerăbdare să revedem câteva dintre locațiile uimitoare ale curselor din sezonul 2021 pentru a vedea singuri impactul pozitiv pe care l-a avut seria noastră electrică și pentru a vedea ce mai putem aduce comunităților de acolo.

„De asemenea, sperăm foarte mult să adăugăm America de Sud pe lista noastră de continente și, având în vedere vizite atât în ​​Chile, cât și în Uruguay, se preconizează a fi un alt sezon interesant.”

Din lista originală de 12 ţări, Egipt, Tanzania, Groenlanda, Islanda, Brazilia, Argentina și Costa Rica au fost eliminate.

Calendarul Extrem E 2022

19-20 februarie Neom, Arabia Saudită
7-8 mai Sardinia, Italia
9-10 iulie Scoția sau Senegal
10-11 septembrie Antofagasta, Chile
26-27 noiembrie Punta del Este, Uruguay

Mai multe ştiri despre Campionatul de Extreme E găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss