More

  Latest Posts

  Extreme E dezvăluie planurile pentru sezonul 2022

  Extreme E a dezvăluit un calendar aproape finalizat pentru al doilea sezon din 2022.

  Campionatul de curse off-road SUV complet electric a emis un program provizoriu în septembrie, care a inclus nu mai puțin de 12 țări pentru a completa sezonul de cinci runde.

  Dar se înțelege că această supraabonare a fost o mișcare deliberată de a încuraja locațiile gazdă să concureze unele împotriva altora pentru a elimina ofertantul cel mai mare.

  Acum, a fost redus înapoi la șase locații, cu o singură rundă care urmează să fie „confirmată”.

  Sezonul va începe în perioada 19-20 februarie în Neom, Arabia Saudită.

  În timp ce aceasta păstrează Arabia Saudită ca primă rundă, conform calendarului inaugural din 2021, locația s-a mutat din deșertul AlUla în Neom – faimos pentru proiectul orașului în linie dreaptă.

  După cum s-a raportat anterior, a existat un impuls pentru promovarea proiectului Neom de 500 de miliarde de dolari, acesta găzduind o etapă a Raliului Dakar 2021 și ținând discuții cu Formula E.

  Există, de asemenea, mai puțină dorință de a reveni la AlUla în urma plângerilor privind vizibilitatea limitată creată de praful din deșert care a afectat negativ depășirea.

  Ae înțelege că Alejandro Agag, cofondatorul Extreme E, a fost în Arabia Saudită weekendul trecut, zburând înapoi în ultima zi a Jurassic X-Prix-ului, pentru a negocia date alternative în cazul în care vor intra în vigoare restricții de călătorie.

  O întoarcere în Sardinia în perioada 7-8 alcătuiește runda a doua, cu oficialii seriei dornici să păstreze o rundă europeană ca urmare a interesului media și a capacității mai mari pentru oaspeți atunci când insula italiană a fost recrutată pentru a înlocui o rundă braziliană anulată de COVID în octombrie.

  În prezent, nu există o locație finală pentru runda a treia, 9-10 iulie, cu atât Scoția, cât și Senegalul listate.

  Plaja Dakar din Senegal a găzduit cel de-al doilea eveniment Extreme E în mai, dar Scoția a fost pusă în litigiu în urma unui grant de 1 milion de lire sterline din partea cancelarului britanic Rishi Sunak în cel mai recent buget al său.

  În timp ce locația propusă în Hebridele Exterioare ar putea oferi o soluție pentru restricțiile suplimentare de călătorie, capacitatea limitată a hotelului și alte dureri de cap ale infrastructurii reprezintă cel mai mare detractor în prezent.

  Calendarul se încheie apoi cu o mini-etapă sud-americană, deoarece Chile a fost adăugată în calendar în perioada 10-11 septembrie.

  Antofagasta este locul gazdă, Antofagasta Minerals, listată la Bursa de Valori din Londra, susținând runda Santiago E-Prix Formula E din februarie 2018.

  Finalul sezonului este programat să aibă loc la Punta del Este, Uruguay, în perioada 26-27 noiembrie – care are din nou legături cu seria soră Formula E.

  Agag a spus: „După un sezon de deschidere spectaculos, suntem încântați să fim într-un loc în care putem anunța calendarul sezonului doi.

  „Toți cei de la Extreme E așteptăm cu nerăbdare să revedem câteva dintre locațiile uimitoare ale curselor din sezonul 2021 pentru a vedea singuri impactul pozitiv pe care l-a avut seria noastră electrică și pentru a vedea ce mai putem aduce comunităților de acolo.

  „De asemenea, sperăm foarte mult să adăugăm America de Sud pe lista noastră de continente și, având în vedere vizite atât în ​​Chile, cât și în Uruguay, se preconizează a fi un alt sezon interesant.”

  Din lista originală de 12 ţări, Egipt, Tanzania, Groenlanda, Islanda, Brazilia, Argentina și Costa Rica au fost eliminate.

  Calendarul Extrem E 2022

  19-20 februarie Neom, Arabia Saudită
  7-8 mai Sardinia, Italia
  9-10 iulie Scoția sau Senegal
  10-11 septembrie Antofagasta, Chile
  26-27 noiembrie Punta del Este, Uruguay

  Mai multe ştiri despre Campionatul de Extreme E găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss