Latest Posts

Experienta Transilvania Motor Ring 2023: Rezumatul etapelor 3 si 4 RES

Vizualizări: 19973

Experienta Transilvania Motor Ring 2023: Patricia Sirbu Marculet, purtătoarea emblematicului numărul de concurs 46, vorbește despre experiențele sale ca tânără concurentă în Romanian Endurance Series, campionatul național de anduranță din România.

Etapa 3
Sâmbătă, 24 iunie, s-a desfășurat pe circuitul de lângă Târgu Mureș a treia etapă din cadrul Campionatului Național de Anduranță. Configurația este diferită față de Motorpark Romania, deoarece există diferențe de nivel, șicane și un viraj în orb. Toate aceste elemente creează frumusețea și totodată caracterul unic al acestui circuit. Vremea a fost incertă pe toată perioada zilei, deoarece a fost înnorat și existau șanse ridicate de ploaie.

Cu toate acestea ploaia nu și-a făcut apariția și astfel am avut parte de o suprafață de rulare uscată. Fiind o etapă de o singură zi, formatul obișnuit fiind cel de 2 zile,  programul a fost ceva mai alert decât de obicei. Cu toate acestea, ziua a început cu sesiunea antrenamentului liber, care a avut ca scop reacomodarea cu circuitul. Imediat, după aceea, au urmat cele două sesiuni de calificări, atât pentru prima cât si pentru cea de a doua cursă a zilei.

Experienta, Transilvania

La finalul primei sesiuni de calificări am reușit să mă clasez pe poziția 6 a grilei. Imediat a urmat sesiunea a doua de calificări, aferente cursei a doua. La finalul acesteia am reușit să obțin o poziție mai bună. Astfel în cursa a doua urma să iau startul de pe locul 5 al grilei.

Cursa 1
La finalul turului de formare, în care piloții trebuie să respecte ritmul impus de lider și să păstreze grila de start cât mai compactă, semafoarele s-au stins și astfel s-a dat startul cursei. A urmat o cursă intensă de o oră, în care am avut parte de bătălii pentru poziții fruntașe pe grilă.

Important în stabilirea strategiei de cursă este și efectuarea pit stop-ului obligatoriu de 75 de secunde. Chiar dacă această oprire la boxe este obligatorie pentru toată lumea și posibilă doar într-un interval de timp clar stabilit, între minutul 25-35 al cursei, poate crea un avantaj sau dezavantaj pentru pilot.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

După o oră de cursă am reușit să urc 2 poziții pe grilă, astfel terminând prima cursa pe poziția a 4-a în cadrul clasei A1 și cu o victoria la categoria feminină. Deoarece in acest an sunt prezente la startul fiecărei etape și echipaje feminine, s-a îndeplinit condiția pentru instituirea unei clase dedicate prezențelor feminine.

Experienta, Transilvania

Cursa 2
Procedura de start a fost aceeași ca în cursa trecută, dar faptul că am avut o poziție mai bună pe grila de start a fost evident un avantaj, deoarece eram cu un loc mai aproape de locurile fruntașe. Cursa secundă a fost una mai intensă, aș putea spune, deoarece am avut parte un duel strâns cu Teo Morăruș pentru poziția secundă a podiumului. După această bătălie, în care fair play-ul a jucat rolul principal, am trecut în fata lui Teo.

Astfel, după încă o oră de cursă, am terminat pe locul 2 în cadrul clasei A1 și cu încă o victorie la categoria feminină. La finalul zilei echipajul #46 a urcat de două ori pe podium: pe treapta a treia la clasa A1 și victoria la feminin. Aceste două clasări au adus puncte valoroase în clasamentul anual.

Pentru cei de acasă, care doresc să revadă ambele curse sau care nu au apucat să le vizioneze live, acest lucru este posibil aici: https://www.youtube.com/live/60jdpgtbpyI?feature=share

Etapa 4
Runda a patra a campionatului s-a desfășurat în penultimul weekend al lunii, adică pe 22-23 iulie tot la Transilvania Motor Ring. Formatul cursei a revenit la cel obișnuit, și anume: sâmbătă a avut loc antrenamentul liber și cele doua sesiuni de calificare, în timp ce duminica  a fost dedicată celor două curse.

Ca de fiecare dată, antrenamentul liber are ca scop reacomodarea cu circuitul și adaptarea la condițiile meteo curente. Dacă data trecută a fost incert dacă ploaia își va face apariția, de data aceasta soarele a fost predominant, fără caniculă, așa că vremea a fost una perfectă.

Experienta, Transilvania

Prima sesiune de calificări a decurs fără probleme, la finalul căreia ma clasam pe poziția a 6-a pe grila de start a primei curse. În timpul celei de a doua sesiuni de calificări, în ultimul tur, am forțat eronat o frânare și am ajuns în pietriș. În ciuda faptului că nu am dus la bun sfârșit calificarea, deja aveam timpii stabiliți anterior. Astfel aveam să încep cursa a doua de pe poziția 5.

Nu am știut care este gravitatea daunelor produse până când nu am ridicat mașina pe cric. Doar în acel moment tatăl meu și-a dat seama că burduful de planetară a fost distrus de pietre. După o găleată de pietre adunate de sub mașina și ore petrecute în boxă pana dimineața, mașina a fost pregătită de start datorită efortului depus de către familia mea.

Duminică dimineață am ieșit cu mașina pe pista în timpul sesiunii de warm-up. Mașina s-a comportat perfect și a fost pregătită de start. Ambele curse au avut parte de aceleași elemente și din perspectiva mea au fost asemănătoare: bătălii pentru locurile fruntașe, dar și intervenția codului 60 (Regula prin care  impune tuturor concurenților sa ruleze cu maxim 60km/h pe pistă. Acest cod apare în momentul în care de exemplu trebuie scos un concurent de pe circuit).

La finalul ambelor curse, am reușit să strâng puncte importante în clasamentul general al Clasei A1, pentru a păstra poziția secundă. La categoria feminină m-am impus în ambele curse, ceea ce a însemnat victoria la această categorie. Astfel mi-am consolidat poziția de lider în cadrul clasamentului general feminin.

Experienta, Transilvania

Pentru cei care nu au apucat sa vizioneze cursele live, acestea pot fi revăzute la următoarele link uri:

Cursa 1: poate fi vizualizat urmând acest LINK

Cursa 2: poate fi vizualizat urmând acest LINK

Mulțumesc tuturor care îmi sunt alături în această frumoasă aventură, în special familiei mele si partenerilor mei, fara de care nu ar fi fost posibilă prezența mea la start. Pentru încrederea și suportul acordat doresc să le mulțumesc: Fabi Total GrupPilot Pen RomaniaDacrisFirma BollhoffFamilia ToneliTerra Plast TradeValtec Premium LubricantsRepsol RomaniaAvi CompactAlgernonOmniasig Vienna Insurance Group, ALP Service (Vopsitorie și Tinichigerie), Consterra Optim, și Femei în Motorsport.

Nu în ultimul rând mulțumesc întregii echipei GP24 Media pentru promovarea parcursului meu competițional.

Experienta, Transilvania

Acum urmează o pauza de două luni, iar la finalul lunii septembrie ne reîntâlnim pe Motorpark Romania pentru etapa finală a Romanian Endurance Series, Campionatului Național de Anduranță. Ne revedem cu bine la linia de start!

Experienta, Transilvania

Sursa: GP24 Media / Patricia Sirbu Marculet
Photocredit: Arhiva personală - Patricia Sirbu Marculet
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Patricia Sirbu Marculet

Latest Posts

Don't Miss