More

  Latest Posts

  Ex-Pilotul F1 câștigă titlul Super GT 2018 la showdown-ul în Motegi.

  Campionul F1 2009, Jenson Button, a câștigat campionatul japonez de Super GT la finalul sezonului de la Motegi.

  Ex-pilotul Formula 1,  Jenson Button a câștigat titlul Super GT 2018 alături de coechipierul Naoki Yamamoto, de la Honda după un showdown tensionat în finala la circuitil Motegi.

  Duo-ul Kunimitsu Racing fusese bătut pe poziția de pilotaj și a început cursa de duminică de pe locul doi, o poziție pe care și-o păstra până când Button a preluat masină de campionul Super Formula Yamamoto în timpul pitstopului.

  Button sa întors pe pistă în poziția a patra și sa mutat repede în poziția a treia, deși progresul său a fost stopat în spatele la Honda de Kosuke Matsuura și lui Nakajima. Acest lucru a permis ca perechile Lexus de Ryo Hirakawa și Nick Cassidy să se încheie cu doar cinci tururi rămase. Button și Yamamoto trebuiau să termine înaintea lor pentru a sigila coroana. Dar Button a ținut ferm pentru a obține un finisaj pe locul al treilea, care ia asigurat lui Yamamoto că Hirakawa și Cassidy au câștigat titlul cu doar un avantaj de trei puncte.

  Acesta a marcat primul titlu al lui Button de când a câștigat campionatul mondial de Formula 1 cu Brawn GP în 2009, în timp ce Britanicul devine și primul începător care a fost încoronat în campionul Super GT din 2005.

  Sursa:
  Photocredit:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Latest Posts

  Don't Miss